Εκ νέου απάντηση στον Γαλιατσάτο από τον Παύλο Παπαδάτο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 12:36

Εκ νέου απάντηση  στον Γαλιατσάτο από τον Παύλο Παπαδάτο


Η εκ νέου απάντηση στον Θεόδωρο Γαλιατσάτο από τον Παύλο Παπαδάτο.

Κύριε Γαλιατσάτε,

Αν είχατε συνειδητοποιήσει την ευθύνη της θέσης σας, σίγουρα θα είχατε επιλέξει τον δρόμο της υπεύθυνης ενημέρωσης και όχι τον δρόμο της ανεκδιήγητης φαιδρότητας. Εσείς όμως, χωρίς να αντιλαμβάνεστε τη σχέση επένδυσης και θέσεις εργασίας και αντί να είχατε βρει ένα πλαίσιο συνεργασίας  με τη Fraport, ξεκινήσατε με τις γραφικότητες των δημοψηφισμάτων και συνεχίζετε με λαϊκίστικες «μαγκιές», γιατί απλούστατα ζείτε στον τριτοκοσμικό ‘λαφαζανικό’ κόσμο σας. Τη δε εμπάθειά σας ενάντια στην επιχειρηματική δραστηριότητα, με καμία υποκριτική περιβαλλοντική ανησυχία δεν μπορείτε να καλύψετε.

Αντί λοιπόν να είχατε απαντήσει, αν επιθυμούσατε βέβαια, στο άρθρο μου, στο οποίο αναφερόμουν μόνο και μόνο στα «γλαρόνια» της Κέρκυρας και πουθενά αλλού, εσείς, συμπεριφερόμενος ως κουτοπόνηρος τριτοκοσμικός πολιτικάντης, αναφέρεστε στην αγωνία των -πέριξ του αεροδρομίου- κατοίκων της Κεφαλονιάς, την οποία φυσικά συμμερίζομαι απολύτως, καθώς ήδη με πολλούς εξ αυτών διαβουλεύομαι για το τι δέον γενέσθαι.

Και είναι να απορεί κανείς με τον τρόπο που εκδηλώνετε τις ικανότητές σας και το ενδιαφέρον σας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, όταν δεν είστε ούτε καν εις θέση να απορροφήσετε τα υπάρχοντα κονδύλια – που κάποιος άλλος μερίμνησε για να έρθουν – για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών του Ληξουρίου και όταν εξ αιτίας της δικής σας ανεπάρκειας η Κεφαλονιά είναι κομμένη στη μέση.

Φθάσατε δε, σε τέτοιο σημείο αστειότητας, ώστε ένας αριστερός όπως είστε εσείς, να λέτε ότι εσείς ενδιαφέρεστε και όχι εγώ για την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας των Κεφαλλονιτών!!! Ξέρετε πώς μου ακούγεται; Ως ανέκδοτο από άνθρωπο που έχει τρικυμία εν κρανίω.

Αντί λοιπόν να ζητήσετε συγγνώμη από τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που εσείς και οι ομοϊδεάτες σας τους φθάσατε στο έσχατο σημείο της ένδειας, εντελώς ανερυθρίαστα λέτε ότι ειρωνεύτηκα επειδή στην τηλεοπτική μου συνέντευξη, όταν ο κύριος Λιάτσος μου είπε ότι κρυώνει και σκεπάζεται με τρεις κουβέρτες, του συνέστησα χαριτολογώντας να αγοράσει μία ηλεκτρική κουβέρτα.

Κύριε Γαλιατσάτε, ως φαίνεται, εσείς μεν καλά περνάτε την ώρα σας, οι δύσμοιροι όμως άνθρωποι που πληρώνουν τη δική σας ανεπάρκεια σε τι φταίνε;

Σημείωση

Θα σας δώσω μία συμβουλή: Όταν γράφετε απαντήσεις, μην το κάνετε μπροστά σε καθρέπτη, γιατί βλέποντας το είδωλό σας μπαίνετε υποσυνείδητα σε διαδικασία αυτοκριτικής, με αποτέλεσμα οι χαρακτηρισμοί και οι ειρωνείες που γράφετε να αφορούν πρωτίστως εσάς.

...

Η απάντηση της Περιφέρειας στο άρθρο του Παύλου Παπαδάτο που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες με τίτλο "Τα γλαρόνια. Οι άνεργοι. Και ο περιφερειάρχης κύριος Γαλιατσάτος"

Η απάντηση της Περιφέρειας

Η οικονομία της κουβέρτας και ο κ. Παπαδάτος

Προσφάτως ενημερωθήκαμε ότι ο κ. Παύλος Παπαδάτος, στο πρόσφατο πόνημα που εξέδωσε, με ανιστόρητη ευκολία και κυνικότητα, προσπαθεί να απαξιώσει και να υποβαθμίσει τις προσπάθειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Περιφερειάρχη για την προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των συμπολιτών μας από τα σχέδια της κοινοπραξίας Fraport.

Είναι η ίδια κυνικότητα και επίδειξη κοινωνικής αναισθησίας, με την οποία πρόσφατα ο -κατά δήλωσή του – οικονομολόγος κ. Παπαδάτος πρότεινε, δια βήματος τηλεοπτικής εκπομπής, την αγορά ηλεκτρικής κουβέρτας σε όσους κρυώνουν και αδυνατούν, λόγω ανέχειας, να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης!!!

Οι γενικευμένες ενοχλήσεις των τηλεθεατών διόλου δεν φάνηκαν να πειράζουν τον κ. Παπαδάτο, που προφανώς μαζί με τους ομοϊδεάτες του βρίσκονται σε ένα άλλο σύμπαν ξεκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε, επιμένοντας μέχρι τέλους ότι “επρόκειτο για μια καλή συμβουλή”.

Ο κ. Παπαδάτος, δεν ζει την αγωνία των κατοίκων της Κεφαλονιάς και δεν παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς τις γενικευμένες, καθολικές αντιδράσεις στην επιχειρούμενη απαλλοτρίωση μεγάλων εκτάσεων πέριξ του αεροδρομίου, ούτε φυσικά ζει στην Κέρκυρα για να αγαπήσει τις φυσικές ομορφιές και τους προστατευμένους υγροβιότοπους.

Γι’ αυτόν και τους ομοίους του όλα έχουν σχέση με την οικονομία (της τσέπης των ολίγων φυσικά). Κατά τα λοιπά όσοι κρυώνουν ας προμηθευτούν ηλεκτρικές κουβέρτες!!!

Τέτοιου είδους μαθήματα οικονομίας, ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.

...

Παρακάτω σας παραθέτουμε και το εν λόγω άρθρου του Παύλου Παπαδάτου.

Παύλος Παπαδάτος: Τα γλαρόνια. Οι άνεργοι. Και ο περιφερειάρχης κύριος Γαλιατσάτος!

Άρθρο μου στην Real News. (Κόμπλεξ, άγνοια ή και τα δύο)?

Αν κάποιος πιστεύει, ότι όλοι οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα των επενδύσεων για την χώρα μας κάνει μέγα λάθος.

Ο κύριος Γαλιατσάτος λοιπόν, περιφερειάρχης των Ιονίων νήσων, δεν ενέκρινε τις μελέτες της Fraport για επέκταση του αεροδρομίου της Κέρκυρας, γιατί λέει ότι: Αν τελικά πραγματοποιηθεί η προτεινόμενη επέκταση του αεροδρομίου, θα ενοχλεί τα γλαρόνια του δικτύου Natura με το οποίο θα γειτνιάσει!!! Δήλωσε επιπλέον, ότι θα συνεχίσει να αντιστέκεται στα σχέδια της Fraport. Με άλλα λόγια, θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην μείωση της ανεργίας, στην ανάπτυξη του τουρισμού μας, και στην οικονομική αποτελμάτωση της χώρας. Απλά σας υπενθυμίζω ότι είναι ο ίδιος περιφερειάρχης που είχε προτείνει τα αεροδρόμια να μην τα «αγοράσει» η Fraport αλλά να τα αναλάβουν οι δήμαρχοι!!! Δηλαδή να τα κάνουν κάστρα λαμογιάς, και γυφτιάς συγχρόνως. Είναι δυνατό με τέτοια μυαλά να δούμε ποτέ άσπρη μέρα;

Από την άλλη έχουμε μία κυβέρνηση που έχει αναγάγει τη μείωση του χρέους ως το μοναδικό αλλά και εθνικό της μέλημα. Λυπάμαι, αλλά όσο και αν μας μειώσουν το χρέος, αν δεν αποκτήσουμε ένα ευέλικτο κράτος, με εκπαιδευμένους υπαλλήλους, απαλλαγμένο από άχρηστους οργανισμούς, σε λίγα χρόνια πάλι στο ίδιο σημείο θα είμαστε. Οι ασπιρίνες μπορεί να «ρίχνουν» τον πυρετό, δεν θεραπεύουν όμως την ασθένεια. Το κράτος-‘πατερούλης’ που αναθέτει την διοίκηση οργανισμών, και όχι μόνο, σε ανεπάγγελτους αφισοκολλητές που συναθροίζονται έξω από τις πόρτες των πολιτικών κομμάτων, πρέπει να εξαλειφθεί εδώ και τώρα. Αυτοί είναι που φτιάχνουν το κράτος μας στο δικό τους μπόι! Όσο δε για τον αγώνα που δίνει με την τρόικα για τα εργασιακά, μοιάζει με ανέκδοτο, αφού υπάρχουν χιλιάδες εργοδότες-έμποροι της ψυχής των ανέργων που τους εκμεταλλεύονται χειρότερα ακόμη και από τους τοκογλύφους που εκμεταλλεύονται τους ευρισκόμενους σε οικονομική δυσχέρεια. Και όμως, ο κύριος περιφερειάρχης ενδιαφέρεται μόνο για τα γλαρόνια…

Στις αρχές Ιουλίου του 2015, τα δεκαετή ελληνικά ομόλογα είχαν απόδοση 19.27%. Όποιος λοιπόν είχε επενδύσει σε αυτά, σήμερα που τα spreads είναι 6.75%, θα είχε πολλαπλασιάσει την επένδυσή του. Αλλά ποιος να επενδύσει στην άμοιρη τούτη χώρα, στην οποία οι εργολάβοι της καταστροφολαγνείας κάνουν πολύ μεγαλύτερη καταστροφή από όσο η θλιβερή μας κυβέρνηση;

Σχηματίζει κανείς την εντύπωση ότι υπάρχει μια πανεθνική συνωμοσία καλλιέργειας μιζέριας και καταστολής της δημιουργικότητά μας. Ως άμοιροι δεσμώτες, παρακολουθούμε τους Έλληνες υπουργούς να δίνουν αναφορά στην τρόικα, την οποία τρόικα έφερε αλλά και διατηρεί στην Ελλάδα η φαυλότητα, η ανικανότητα και ο λαϊκισμός κάποιων πολιτικών μας, οι οποίοι, φευ, παραμένουν ατιμώρητοι!

Ας μην γίνω όμως και εγώ καταστροφολάγνος. Κάποιες προσπάθειες έπιασαν τόπο. Το πρωτογενές πλεόνασμα έφθασε 6.5 δις και έγινε μείωση δαπανών κατά 3.23 δις. Είναι ευχάριστο επίσης το γεγονός ότι ενώ πριν δύο χρόνια το 40% των ρυθμισμένων κόκκινων δανείων που – χάριν του θλιβερού νόμου Κατσέλη – γινόντουσαν ξανά κόκκινα, τώρα γίνονται μόνο το 18%. Αν τώρα στην αγορά των ομολόγων μας εισέλθει και η ΕΚΤ, πράγμα πολύ πιθανόν, τότε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την έξοδό μας στις αγορές και σίγουρα θα αρχίσει και η αποτελμάτωση της ελληνικής οικονομίας.

Σημείωση

Τρία χρόνια απαιτούνται για να βγάλει μία εταιρία ΦΕΚ!!! Ποιός βλάκας θα τολμήσει να επενδύσει σε αυτή τη χώρα αφού συν της άλλοις θα έχει να αντιμετωπίσει τους διάφορους κυρίους Γαλιατσάτους, που βάζουν την ησυχία των γλαρονιών πάνω από τους δύσμοιρους άνεργους;