Θεόφιλος: «Μειώστε τα ανταποδοτικά τέλη» - Αραβαντινός: «Υπάρχουν αυξήσεις στα τέλη που μου φαίνονται ακατανόητες»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 13:31

Θεόφιλος: «Μειώστε τα ανταποδοτικά τέλη» - Αραβαντινός: «Υπάρχουν αυξήσεις στα τέλη που μου φαίνονται ακατανόητες»

 Εκτός από το Τεχνικό Πρόγραμμα, στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συζητήθηκε και τα θέμα των ανταποδοτικών τελών.

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος ζήτησε επιτακτικά από την υπηρεσία την μείωση των ανταποδοτικών τελών, την χειμερινή περίοδο: «Η καθαριότητα και ο φωτισμός είναι από τις σημαντικότερες υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος. Αν δούμε όμως τα οικονομικά στοιχεία και τα έσοδα από τα τέλη των κατοίκων, βλέπουμε ότι δεν έχουν μείωση. Έχουμε αύξηση των εσόδων, όμως μείωση των δαπανών που αφορούν την καθαριότητα στο μισό. Είχαμε μείωση του προσωπικού στον Δήμο και μείωση των μισθών κατά 50%, όμως ταυτόχρονα αύξηση των εσόδων του δήμου, αλλά και αύξηση στα έξοδα λειτουργίας του δήμου. Τα έσοδα του δήμου είναι προς τα πάνω... θα έπρεπε λοιπόν, η υπηρεσία να φροντίσει στα ανταποδοτικά τέλη να παρέχει μειώσεις, ειδικά τους χειμερινούς μήνες».

Παρακάτω η τοποθέτησή του 

https://www.youtube.com/watch?v=_9_UucPTWCs

Αραβαντινός: «Υπάρχουν αυξήσεις στα τέλη που μου φαίνονται ακατανόητες»

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της μειζονος αντιπολίτευσης, Διονύσης Αραβαντινός υποστήριξε: «Θα πρέπει να γίνουν αλλαγές. Το Ληξούρι δεν μπορεί να βρίσκεται στην ίδια ζώνη για τα ανταποδοτικά τέλη, με το Φισκάρδο.

Το Ληξούρι μετά τον σεισμό θα έπρεπε να πέσει στην γ’ ζώνη και όχι να βρίσκεται στην β΄ζώνη.

Παράλληλα, υπάρχουν κάποιες αυξήσεις που μου φαίνονται ακατανόητες. Δεν συμφωνώ και το καταψηφίζω».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250