«Κατάβαση» Καμιναράδων στο δημοτικό συμβούλιο για τις Ανεμογεννήτριες – Προσπάθεια να «παγώσουν» τα έργα μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 14:35

«Κατάβαση» Καμιναράδων στο δημοτικό συμβούλιο για τις Ανεμογεννήτριες – Προσπάθεια να «παγώσουν» τα έργα μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση

Κατάβαση των Καμιναράδων στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, για να διαμαρτυρηθούν για την δημιουργία τριών νέων Ανεμογεννητριών στα Κηπούρια, αλλά και να «ενώσουν» τις φωνές τους με τους κατοίκους της Πυλάρου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.


Πρώτος από τους κατοίκους των Καμιναράδων πήρε τον λόγο ο Στάθης Τσιβράς, ο οποίος είχε στο πλευρό του τον πάρεδρο του χωριού Θόδωρο Κούτση: «Η μας δουλεύετε ή δεν ξέρετε τι λέτε. Προστατέψτε την παράταξή σας εκφράζοντας τους εαυτούς σας. Το θέμα καίει και δεν μπορεί να σταματήσει, ζητάμε σήμερα από εσάς να συζητηθεί το θέμα» ήταν τα λόγια του κ. Τσιβρά, όσον αφορά το αν θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, καθώς δεν ήταν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Τελικά αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί.

«Ο δρόμος είναι η κατάργηση του συμφωνητικού μίσθωσης ή να παραιτηθεί το ελληνικό δημόσιο υπέρ της εκκλησίας» τόνισε αρχικά ο αναπληρωτής δημάρχου Διονύσης Λυκούδης

Ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος εμφανίστηκε μετά από καιρό σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πήρε τον λόγο και είπε : « Είναι τελείως διαφορετικό το θέμα των ανεμογεννητριών της Πυλάρου με αυτές που πάνε να δημιουργηθούν στα Κηπούρια. Αν δεν πάρουμε μέτρα συνέχεια θα έχουμε αυτές τις πλημμύρες».

«Να σταματήσει το έργο μέχρι να τελεσιδικήσει η διαδικασία»

Ο Στάθης Τσιβράς πρότεινε το εξής: «Οι Καμιναράδες και όσοι είναι εδώ, έχουμε το ίδιο πρόβλημα και μιλάμε την ίδια γλώσσα. Ζητάμε να σταματήσει το έργο μέχρι να τελεσιδικήσει η διαδικασία, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, που θα γίνει το δικαστήριο μέχρι να υπάρχει μία απόφαση, Αν δεν εισακουστείτε έχουμε κάθε δικαίωμα να προβάλουμε αντίσταση στον άδικο νόμο και την άδικη συμπεριφορά».

Ο Νίκος Ανουσάκης από την παράταξη της πλειοψηφίας, τόνισε: «Αυτό που δικαστικά η εκκλησία δεν μπόρεσε να πετύχει, μπορούμε εμείς να το πετύχουμε και να έρθουμε σε επαφή με το Υπουργείο και από την στιγμή που εκκρεμεί η δίκη να σταματήσουν τα έργα. Προτείνω, λοιπόν, να συσταθεί επιτροπή που να αποτελείται από βουλευτή τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο με σκοπό να σταματήσει το έργο μέχρι να γίνει η δίκη».

Αραβαντινός: «Η παίζετε με τα νεύρα μας ή με το μυαλό μας»

Ο Διονύσης Αραβαντινός από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» δήλωσε : «Η παίζετε με τα νεύρα μας ή με το μυαλό μας. Ρωτώ λοιπόν γι’ αυτές τις αποφάσεις που πήραμε ομόφωνα ως δημοτικό συμβούλιο τι κάνατε; Κάνατε κάτι ή έχετε καταδικάσει σε μία απαξία το δημοτικό συμβούλιο και συζητάμε απλά για να συζητάμε... εκτός και αν το δημοτικό συμβούλιο το θεωρείτε ότι είναι ένα όργανο που συνεδριάζει και αποφασίζει για πλάκα. Αν υπάρχει γενική κατακραυγή αυτό μπορεί να ανατρέψει τα πάντα».

Μινέτος: « Να γίνει τοπικό χωρικό σχέδιο»

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύση Μινέτου, όσον αφορά την δημιουργία τοπικού χωρικού σχεδίου για νέα αιολικά πάρκα: «Να επιδιώξουμε να γίνει τοπικό χωρικό σχέδιο για να αποτρέψει νέα αιολικά πάρκα στην Κεφαλονιά. Αλλιώς είναι πολύ εύκολο να βγάλει μία εταιρία άδεια για τις ανεμογεννήτριες. Όσον αφορά τα Καμιναράτα, για κάποιους μπορεί να φαίνεται χαμένη υπόθεση, αλλά δεν είναι. Πρέπει να κάνει ο δήμος διερεύνηση για να δει αν υπάρχει ψεγάδι στην οικοδομική άδεια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σπύρος Σαμούρης από την παράταξη «Ενωμένη Τετράπολη»: «Θα πρέπει να εκπονηθεί το τοπικό χωρικό σχέδιο για να φρενάρουμε την εξάπλωση των ανεμογεννητριών».

Ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης δήλωσε: «Ο μητροπολίτης είναι αντίθετος σήμερα, αλλά δεν λέει τίποτα αυτό... ποιος λέει όμως ότι αύριο και υπέρ της εκκλησίας να βγει η απόφαση δεν θα δοθεί το οικόπεδο. Η μόνη λύση είναι να παρέμβει η πολιτική μας ηγεσία στον ιδιοκτήτη του υπουργείου που είναι το Υπουργείου Οικονομικών. Δήμαρχος, Περιφερειάρχης και βουλευτής να απαιτήσουν να σταματήσει το έργο μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση. Είμαστε ενάντια σε αυτή την επένδυση στην περιοχή των Καμιναράτων».

Ο Γιάννης Κουρούκλης από την Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετήθηκε ως εξής: «Είναι κοροϊδία και πολιτική υποκρισία αυτό που γίνεται, να λέμε δηλαδή ότι θα πάνε βουλευτής δήμαρχος και περιφεριάρχης στο υπουργείο και θα αλλάξει την απόφαση. Εμείς λέμε ότι αυτά που ακούγονται είναι λόγια του αέρα, υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο ψηφισμένο. Οπότε οργάνωση του αγώνα σας μαζί και με τους άλλους κατοίκους και η τοπική διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες τις... εδώ ούτε την οικοδομική άδεια δεν ελέγχουν...»

Το συμβούλιο λοιπόν κατά πλειοψηφία ψήφισε στο να γίνει προσπάθεια ώστε να τελεσιδικήσει η απόφαση. Η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» ζήτησε να μπει στην εισήγηση του θέματος και η πρόταση του Διονύση Μινέτου,για την δημιουργία χωρικού σχεδίου για νέα αιολικά πάρκα, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση κατέβασε την δική της πρόταση.

Γιώργος Χαλαβαζής

 DSC 0304DSC 0305DSC 0307DSC 0309DSC 0310DSC 0311DSC 0312DSC 0314DSC 0317DSC 0319DSC 0321DSC 0325DSC 0328DSC 0329DSC 0331DSC 0333


Ετικέτες: