Αντιδήμαρχος Πυλάρου: "Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στην Αγία Ευφημία"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 20:19

Αντιδήμαρχος Πυλάρου: "Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στην Αγία Ευφημία"

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των κοινόχρηστων χώρων Αγίας Ευφημίας,Δρακοπουλάτων και Μακρυωτίκων. Παραμένουν κάποια περιφερειακά προβλήματα στο αγροτικό κυρίως δίκτυο τα οποία αντιμετωπίζονται.


Όπως παραμένουν και οι πολύ σημαντικές ζημιές στις περιουσίες συμπολιτών μας οι οποίες ναι μεν κατεγράφησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας,είναι απαραίτητο όμως η Πολιτεία να κηρύξει την περιοχή πλημμυροπαθή για να αποζημιωθούν.

Από την αρχή βρεθήκαμε δίπλα σε κάθε ανήμπορο ή μη συνδημότη μας που ζήτησε τη βοήθειά μας.Αντιμετωπίσαμε με όλες μας τις δυνάμεις τις συνέπειες αυτής της φοβερής καταστροφής και το μυαλό μας τώρα βρίσκεται στην επόμενη μέρα.

Χθες ,έγινε μια δυναμική συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής που αποφασίστηκε οργανωμένα να αγωνιστούν για να καταλογιστούν οι ευθύνες και να αναδειχθούν οι παραλείψεις υλοποίησης των προβλεπόμενων έργων κατά την τοποθέτηση των Ανεμογεννητριών στην Αγία Δυνατή .Όλοι πια έχουν πειστεί με βάσει και τις καταστροφές των τελευταίων ετών ότι οι ευρείας έκτασης παρεμβάσεις που έγιναν στο βουνό είναι οι κύριες υπεύθυνες για το δράμα που ζουν οι κάτοικοι τον τελευταίο καιρό.

Πρώτη στάση αυτής της αγωνιστικής πορείας είναι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που έχω εγγράφως ζητήσει πρώτο θέμα Ημερήσιας Διάταξης να είναι οι καταστροφές στην Πύλαρο από τη θεομηνία της 7ης Οκτωβρίου 2016.Εκεί οι κάτοικοι θα ζητήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους αρμόδιους φορείς και άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού αυτού προβλήματος που κάποιοι δημιούργησαν στην περιοχή μας.

Προς το παρόν θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ"όλα του πληγέντες κατοίκους για την υπομονή,την καρτερικότητα και την κατανόηση που επέδειξαν τις δύσκολες ώρες μετά τη φοβερή καταστροφή.Επίσης ευχαριστώ τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου που άμεσα ανταποκρίθηκαν με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κον Σπύρο Ματιάτο για την οργάνωση και συντονισμό της επιχείρησης αποκατάστασης και καταγραφής των ζημιών.

Θέλω επιπλέον να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τον Αντ/ρχη Κον Παναγή Δρακουλόγκψνα τόσο για τη συνδρομή τους στο έργο της αποκατάστασης όσο και για τον προγραμματισμό και δρομολόγηση απαραίτητων έργων πρόληψης και αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων.
Iδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εθελοντικής ομάδας Πυλάρου για το δωρεάν ανεκτίμητο έργο που προσέφεραν και προσφέρουν στην περιοχή.

Τέλος ευχαριστώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη συμβολή της,τους ιδιοκτήτες Μηχανημάτων για την άμεση ανταπόκρισή τους και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίας Ευφημίας και Μακρυωτίκων για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε.

Μάκης Αλυσανδράτος

Αντ/ρχος Πυλάρου