"Ενωμένη Τετράπολη": "Η τελευταία μακιαβελική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 23:20

"Ενωμένη Τετράπολη": "Η τελευταία μακιαβελική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής"

Τις τελευταίες μέρες η Δημοτική Αρχή έχει αποδοθεί κυριολεκτικά σε μία φρενήρη προπαγανδιστική εκστρατεία με στόχο να πλασάρει στην κοινωνία ότι άρχισε να υλοποιεί το όραμα της για το "ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ".

Μάζεψε λοιπόν, κατά τη λαϊκή έκφραση, τους δημοσιογράφους για να τους πει το όνειρο που είδε για το Αργοστόλι, να τους το κάνει λιανά, και αυτοί με την σειρά τους να το κατεβάσουν στο πόπολο, μια και πιστεύει ότι οι Αργοστολίωτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου και οι δημοσιογράφοι, πλην των προθύμων, "χάφτουν μύγες".

Επίσης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο οι αναφορές εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για το όραμα του ΝΕΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ήταν περισσότερες και από αυτές καθ εαυτές τις εισηγήσεις των θεματων του συμβουλίου.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και του μέτρου όμως είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε ότι το όνειρο που προσπαθεί να πουλήσει η Δημοτική Αρχή για το ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ δεν είναι τίποτε περισσότερο από την υλοποίηση, επί τέλους, της μελέτης ανάπλασης της πλατείας Βαλλιάνου και της οδού 21ης Μαίου στο Αργοστόλι που είχε εκπονηθεί στο μακρινό 2010.

Το ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ λοιπόν που η Δημοτική Αρχή του εξαφανισμένου Δημάρχου κ Α Παρίση ισχυρίζεται ότι θα προκύψει μετά την ανάπλαση της πλατείας Βαλλιάνου το είχαν σχεδιάσει καμία δεκαριά χρόνια πριν από αυτούς ο Φόρτες και ο Τσιλιμιδός οι οποίοι δουλεύοντας σκληρά ολοκλήρωσαν, μετά από διαγωνισμό όπως προβλέπει ο νόμος, τις οριστικές μελέτες για τον κήπο του Νάπιερ, τον παιδικό κήπο, και τις πλατείες Τρωιανάτων, Κοντογουρατων και Κομποθεκράτων και σε επίπεδο προμελέτης την πλατεία Βαλλιάνου.

Δυστυχώς για την Δημοτική Αρχή κανένα έργο δεν γίνεται χωρίς να προηγηθεί η εκπόνηση και η έγκριση της μελέτης που το αφορά.

Αψευδής μάρτυς όλων αυτών είναι η υλοποίηση της αναβάθμισης του Κήπου του Ναπιερ και του παιδικού κήπου στο Αργοστόλι καθώς και των πλατειών Τρωιανάτων, Κοντογουράτων και Κομποθεκράτων ήδη από το 2004.

Ειδικά για την πλατεία Βαλλιάνου το 2009 ενεργοποιήθηκε εκ νέου η διαδικασία ολοκλήρωσης της μελέτης η οποία αφού πέρασε και από το στάδιο της δημοσίας διαβούλευσης, που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο στις 10/02/2010, παραλήφθηκε οριστικά από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου και παραδόθηκε ολοκληρωμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου το Σεπτέμβριο του 2010.


Eπομένως μετά από έξη ολόκληρα χρόνια που η Δημοτική Αρχή του κ Παρίση έχει στα χέρια της την μελέτη της πλατείας Βαλλιάνου οι δηλώσεις για ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ το μόνο που αποπνέουν είναι το άρωμα ης ναφθαλίνης των έξη ετών και της καπηλείας των προσπαθειών των προηγουμένων δημοτικών συμβουλίων Αργοστολίου.

ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΩΤΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ κ ΠΑΡΙΣΗ.

Οι αδελφοί υπουργοί, οι τυχόν κουμπάροι, οι πολιτικά ομόσταυλοι φίλοι, οι αδελφοποιτοί και κάθε άλλος πονόψυχος χρειάζεται μια εγκεκριμένη μελέτη και ένα προϋπολογισμό για να δώσει χρήματα.

Αυτή την μελέτη δούλεψαν άλλοι για να την ετοιμάσουν και να την βρεί έτοιμη ο κ Παρίσης!!!

Και ήταν υποχρέωση της δημοτικής αρχής να βρει πηγή χρηματοδότησης του έργου της ανάπλασης της πλατείας Βαλλιάνου αφού τόσο πολύ πιστεύει στην αξία του.

Περαιτέρω οι δηλώσεις στο δημοτικό συμβούλιο για ομοιόμορφες ομπρέλες, απομάκρυνση των πινακίδων με τα φαγητά από την πλατεία και παρομοίων μέτρων που εξαγγέλθηκαν σαν συμπληρωματικά για την αναβάθμιση της πλατείας, αποτελούν επιδερμική και απροσανατολιστική προσέγγιση των πραγματικών προβλημάτων στην λειτουργία της πλατείας Βαλλιάνου

Και ενδεικτικά είναι ο ίδιος καταστροφικα επιδερμικός τρόπος με τον οποίο :

Αντι να εξαντλησουν καθε δυνατοτητα τμηματικής κατασκευής του εργου έθεσαν σε πολιορκία τους επαγγελματίες της πλατείας με το καταστροφικο συνολικό κλεισιμο της πλατείας

• την τελευταία στιγμή έκλεισαν τα περίπτερα της πλατείας στερώντας το μεροκάματο από βιοπαλαιστές για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ όφειλαν να είχαν έτοιμες 2 θέσεις για την ακαριαία μεταφορά τους μόλις άρχιζε το έργο

• την τελευταία στιγμή μετέφεραν την πιάτσα των ταξί στην οδό Καλυψούς Βεργωτή χωρίς διαβούλευση με τους αυτοκινητιστές ενώ θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν την πιάτσα στην Γεωργίου Βεργωτή, απο το αρχαιολογικό Μουσείο μέχρι την πλατεία, (με ανάπτυγμα στάθμευσης υπερδιπλάσιο από την επιλεγείσα πιάτσα και επομένως πολύ λειτουργικότερο) με παράλληλη απαγόρευση στάθμευσης στο απέναντι πεζοδρόμιο.

• για την επίβλεψη του έργου της πλατείας αποκλείστηκαν έμπειροι μηχανικοί και επελέγει, μεταξύ των άλλων, ως επιβλέπων, κατώτερο από άποψη εκπαίδευσης και εμπειρίας, στέλεχος των τεχνικών υπηρεσιών που μέχρι πρότινος προσέφερε προθύμως τις υπηρεσίες του "παρά ΄θιν αλός
Επειδή παράλληλα με το όνειρο για το νέο Αργοστόλι" η δημοτική αρχή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο άρχισε και το παραμύθι για το όραμα του Νέου Ληξουριού,(δυστυχία μας αν κρίνουμε από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα τους) σχεδόν μετά βεβαιότητος μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι, όλα τούτα αποτελούν την τελευταία μακιαβελική προσπάθεια της δημοτικής αρχής να πουλήσει δυο γυαλιστερά έργα στο Αργοστόλι και αλλά δύο στο Ληξούρι για να στραβώσει την κοινωνία, να κρύψει την ανικανότητα και την αδράνεια της, και να υφαρπάξει για μία ακόμη φορά την ψήφο των συμπολιτών μας.

Ευτυχώς για την Κεφαλονιά η Δημοτική Αρχή οτι πούλησε πούλησε και στο Αργοστόλι και στο Ληξουρι και στις υπόλοιπες περιοχές του Νησιού.

Αργοστόλι 8 Οκτωβρίου 2016

Από το γραφείο τύπου της

Δημοτικής Παράταξης

"ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ"




00 inkefalonia general ad 300X250