Επίσκεψη του Ιταλού Πρέσβη στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 18:05

Επίσκεψη του Ιταλού Πρέσβη στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα Luigi Marras, συνοδευόμενος από την Πολιτιστική Ακόλουθο της Πρεσβείας Eleonora Lopez και τον Πρόξενο της Ιταλίας στην Κέρκυρα Giancarlo Bringiotti.


“Ήθελα πολύ να έρθω στα Ιόνια Νησιά” ενημερώνοντας ότι κάνει μια περιοδεία στις πιο σημαντικές (για τη χώρα του) ελληνικές Περιφέρειες προκειμένου να συσφίξει τις σχέσεις Ιταλίας- Ελλάδας και να συζητήσει για συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, του πολιτισμού αλλά και της τεχνογνωσίας και των κατασκευών. “Οι χώρες μας περνούν δύσκολες στιγμές κσι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά, να μάθουμε από τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε και να ανατάξουμε την οικονομία για να έρθει η ανάπτυξη”, δήλωσε ο Ιταλός Πρέσβης.

Ο κ. Marras επίσης δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική χώρα για την Ιταλία, “είμαστε γείτονες, είμαστε ίδιοι αλλά οι επαφές μας ακόμη δεν είναι τόσο στενές όσο θα έπρεπε”, είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν εταιρείες που θα ήθελαν να επενδύσουν και άλλες που θα ήθελαν να συνεργαστούν για μεγάλα έργα στους τομείς της διαχείρισης των απορριμμάτων, των υπηρεσιών και της εφοδιαστικής υποστήριξης (logistics).

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος καλωσόρισε τον Ιταλό Πρέσβη καθώς και την κα. Lopez και τον κ. Bringiotti και τόνισε ότι “πολλά μπορούν να γίνουν με βραχίονα τις σχέσεις Ελλάδας – Ιταλίας στη δύσκολη συγκυρία που περνούν οι δύο χώρες. Η συνεργασία των δύο χωρών μόνο οφέλη μπορεί να έχει για όλους μας”.Ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στις δύο χώρες και ιδιαίτερα τα Ιόνια Νησιά έχουν πολλά στοιχεία της γείτονος. Αναφέρθηκε στην τουριστική οικονομία, καθώς οι αφίξεις τουριστών από την Ιταλία βρίσκονται σε πρωτοφανή άνοδο, μετά από χρόνια κάμψη καθώς και στις προσπάθειες που ξεκινούν ανάμεσα στην ΠΙΝ και την Περιφέρεια Απουλίας για σύσταση δικτύου υδροπλάνων, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη συγκοινωνιακή σύνδεση. Ευχαρίστησε δε τον κ. Bringiotti για τις προσπάθειές του στην συχνότερη ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας – Ιταλίας.

Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε και στην Μεραρχία Aqui και τους ιστορικούς δεσμούς που τη συνδέουν με την Κέρκυρα και (κυρίως) την Κεφαλονιά, καθώς αποδίδονται τιμές σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα δύο νησιά, στους Ιταλούς πεσόντες, που αντιστάθηκαν στον γερμανικό ναζισμό. “Η Κεφαλονιά σήμανε την αρχή της αντίστασης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για την Ιταλία” συμφώνησε και ο Ιταλός Πρέσβης.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή για να εξετάσουν διεξοδικά τις πιθανότητες συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου (τοπικά προϊόντα) ενώ στο τέλος του μήνα θα επισκεφθεί την Κέρκυρα ο Περιφερειάρχης της Απουλίας με τον οποίο θα συζητηθεί περαιτέρω συνεργασία στα προγράμματα Interreg Ελλάδα – Ιταλία καθώς και ο Δήμαρχος του Τάραντα, καλεσμένος του ΟΛΚΕ, για να συζητηθεί πιθανή συνεργασία για τα υδροπλάνα.

P1010490




00 inkefalonia general ad 300X250