Απολογισμός - Ισολογισμός Δήμου Κεφαλονιάς 2015: «Ο ασθενής νοσεί»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 11:30

Απολογισμός - Ισολογισμός Δήμου Κεφαλονιάς 2015: «Ο ασθενής νοσεί»

Η Δημοτική Αρχή μπορεί μεν να πανηγύρισε χθες κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό – ισολογισμό του 2015, εντούτοις με τα... νούμερα που παρουσίασε το μόνο που κατάφερε ήταν να μεγαλώσει τον προβληματισμό για την πορεία των πραγμάτων στον Δήμο Κεφαλονιάς.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Ο «ασθενής νοσεί» ήταν τα λόγια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου, όσον αφορά το τι πέτυχε το 2015 ο Δήμος Κεφαλονιάς, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ρουχωτάς στάθηκε στην νέα απουσία του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση απο τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καλώντας τον μάλιστα να παραιτηθεί!

Αλλά ας ξετυλίξουμε το κουβάρι της συζήτησης για τον απολογισμό του 2015.

Στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή πανηγύρισε για τα αποτελέσματα του 2015, έστω και αν το ... πρόσημο ήταν αρνητικό.

«Η εικόνα του ισολογισμού πολύ καλή παρά το γεγονός ότι έρχεται με αρνητικό πρόσημο. Είχαμε αρνητική χρήση στις 864.000 ευρώ. Στην ουσία αυτό λέει πως ο Δήμος λειτουργεί σωστά και προσπαθεί να διαχειριστεί σωστά. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ο,τι καλύτερο μπορούμε να έχουμε.

Ως προς τον απολογισμό δύο νούμερα θα σχολιάσω από τα 50 εκατομμύρια εκτελέστηκαν τα 30 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό από την μη πληρωμή έργων σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Υπάρχει και το θέμα των ανείσπρακτων οφειλών που κυμαίνεται στα 5,5 εκατομμύρια. Είμαστε σχετικά αισιόδοξοι».

Θεόφιλος: «Ο ασθενής νοσεί»

Την αισιοδοξία και τους Πανηγυρισμούς ης Δημοτικής Αρχής , δεν συμμερίστηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος ο οποίος επεσήμανε: «Θα ονόμαζα την σημερινή συνεδρίαση ως τον ισολογισμό 2015 του δήμου της νέας Κεφαλονιάς . Η εικόνα αυτή του ισολογισμού, είναι σαν να έρχεται η νέα τάξη πραγμάτων στην Κεφαλονιά. Βλέπουμε ότι από το 2011 μέχρι σήμερα, ότι ένα σπουδαίο κονδύλι που αφορά την μισθοδοσία κάθε χρόνο μειώνεται. Τα τελευταία 5 χρόνια μειώθηκε η μισθοδοσία κατά 50%. Έχουμε ένα συν στο ταμείο 5 εκατομμύρια από την μισθοδοσία και όπως φαίνεται θα υπάρξει και άλλη μείωση στα έξοδα λειτουργίας του δήμου. Αν πάρουμε τους άλλους λογαριασμούς και τους αναλύσουμε θα βλέπαμε τα έξοδα προς ημέτερους μεγαλώνουν. Δεν έγινε καμία προσπάθεια ο νέος μεγάλος δήμος να έχει πετύχει εκπτώσεις. Έχει μεγαλώσει το κόστος λειτουργίας και όλα αυτά τα ξέραμε από τα προηγούμενα χρόνια από τις απευθείας αναθέσεις. Βλέπουμε αυτά τα χρόνια, αλλά και το 2015 να υπάρχει ένα «μαχαίρι» στα έσοδα. Έχει σταματήσει να εισπράττει ο δήμος".

«Πολιτική των φίλων»

Ο δήμος συνεχίζει να κάνει πολιτική των φίλων και να μην εισπράττει από αυτούς που μπορούν να πληρώσουν. Εύχομαι να μην γίνει αυτό που προφητεύει

ο αναπληρωτής ότι θα είναι και για τα επόμενα χρόνια η ίδια δημοτική αρχή, θα είναι ο,τι χειρότερο για την Κεφαλονιά.

Η δημοτική Αρχή ψάχνει τρόπο να βάλει ημέτερους . Δεν γίνεται σωστή διαχείριση και αυτό φαίνεται ότι από Πλατυ Γιαλό και Μύρτο με 378.000 έσοδα από τις δύο παραλίες την στιγμή που τα έξοδα είναι 207 χιλιάδες . Αν θεωρήσουμε ότι αυτά τα έσοδα ένα μεγάλο μέρος είναι από αντίτιμο για ξαπλώστρες πώς μπορεί να δικαιολογηθεί;. Θεωρώ ότι δεν είναι αποτελέσματα για να πανηγυρίζουμε, καθώς δεν είναι ισολογισμός που δείχνει μία καλή πορεία. Ο ασθενής νοσεί».

https://www.youtube.com/watch?v=JhuSDr28VdQ

Ρουχωτάς: «Δήμαρχε παραιτήσου!»

Βασίλης Ρουχωτάς επικεφαλής (Ενωμένη Τετράπολη): « Η απουσία του δημάρχου από την κορυφαία συνεδρίαση, αποτελεί ύβρη για τον λαό της Κεφαλονιάς. Με την απουσία του ο δήμαρχος δείχνει ότι αποτελεί ξενιστή άλλων ιδεών. Θα περίμενα να είναι σήμερα εδώ να μας πει κάποιες κουβέντες και να μας δώσει κάποιες απαντήσεις. Περιμέναμε να μας πει τι έγινε το 2015 και σήμερα δεν ακούσαμε απολογισμό, ακούσαμε έναν... μπακαλολογιαριασμό! Δήμαρχε αφού δεν θέλεις να συμμετάσχεις στο δημοτικό συμβούλιο, καλύτερα παραιτήσου».

https://www.youtube.com/watch?v=ZQSWIqEM35E

 

Κουρούκλης: «Έχει αντιλαϊκό πρόσημο η πολιτική της Δημοτικής Αρχής»

Γιάννης Κουρούκλης (Λαϊκή Συσπείρωση): «Υπάρχει αντίστροφη λειτουργία όσον αφορά τα έσοδα. Είναι αντιλαϊκά τα αποτελέσματα στη χρήση του 2015. Οι δημότες της Κεφαλονιάς πλήρωσαν σε μία μόνο χρονιά 2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, έχει αντιλαϊκό πρόσημο και είναι πλήρως εναρμονισμένη με την κυβερνητική πολιτική».

Ηλίας Παρίσης (ΦΙΚΟ) : 8α περίμενα ο δήμαρχος να είναι παρών και να δίνει απαντήσεις . θα έπρεπε ο δήμος να έχει καταρτίσει το πενταετές επιχειρησιακό του πρόγραμμα.

Σαμούρης: "Μηδενικό το έργο" 

Σπύρος Σαμούρης (Ενωμένη Τετράπολη): « Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν μη ικανοποιητικές. Οι απόψεις της αντιδημάρχου πάνε στον αέρα, διότι ανά τρίμηνο αν τα πάρουμε είναι σαφέστατο πως δεν υπάρχει εισπραξιμότητα. Για ποια ανάπτυξη μπορούμε να μιλάμε, όταν οι κοινότητές μας

Το μηδενικό έργο της Δημοτικής αρχής αναδεικνύουν την αδυναμίας της να παράγει κάποιο έργο. Υπάρχει μία εικόνα διάλυσης στην δημοτική Αρχή και με όλα αυτά τα στοιχεία που μας παρουσιάζεται θα τα καταψηφίσουμε».

https://www.youtube.com/watch?v=c8iwTG-OvqM

Νίκος Γκισγκινης επικεφαλής (Λαϊκή Συσπείρωση): « Το 2015 ήταν ο πρώτος χρόνος μετά τους σεισμούς και ο πρώτος χρόνος της δημοτικής αρχής. Δεν έχουμε πάρει απάντηση σε πολλά ζητήματα και περιμένουμε ακόμα την λίστα με τους μεγαλοφειλέτες της ΔΕΥΑΚ και του Λιμενικού Ταμείου. Το αποτέλεσμα που βγαίνει από αυτόν τον απολογισμό είναι ότι έχουν κοπεί οι δαπάνες στο μισό και αυτό το πληρώνει ο λαός της Κεφαλονιάς».

 

Αραβαντινός: «Η κοινωνία δεν έχει εισπράξει τίποτα από αυτά που λέτε ότι έχετε πετύχει»

Διονύσης Αραβαντινός (Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά): «Αυτή η διαδικασία είναι μία κορυφαία διαδικασία, που έχει καταλήξει να γίνεται ανούσια. Η κορυφαία συζήτηση των πεπραγμένων έχει μηδενιστεί από την Δημοτική Αρχή. Οπότε “ Άνθρακας ο θησαυρός” διότι η κοινωνία δεν έχει εισπράξει τίποτα από αυτά που λέτε εσείς ότι έχετε πετύχει».

Διονύσης Μινέτος (Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά): « Πρέπει να γίνει ουσιαστικότερη δουλειά στο θέμα των ακινήτων του δήμου και να γίνει μία καταγραφή τους για να μην χαθούν και χάσουν την αξία τους. Από την στιγμή που ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων στον Δήμο προέρχεται από τις παραλίες, δεν είδα στις δαπάνες λεφτά να επιστρέφουν στις παραλίες με την μορφή κάποιων ήπιων έργων είναι σημαντικός φυσικός Πόρος για το νησί μας.

https://www.youtube.com/watch?v=4HFzdVkb8KE

Κλείνοντας την συζήτηση ο αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης χρησιμοποιώντας μεγάλες κουβέντες, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του πανηγυρίζοντας (;) ουσιαστικά για τα αποτελέσματα του 2015.

Ο απολογισμός – ισολογισμός για το έτος 2015 πέρασε κατά πλειοψηφία, καθώς τον καταψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

DSC 0376DSC 0377DSC 0378DSC 0379DSC 0380DSC 0381DSC 0382DSC 0383DSC 0384DSC 0386DSC 0387DSC 0388DSC 0389DSC 0391DSC 0392DSC 0394DSC 0395DSC 0397DSC 0401


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250