Συνέντευξη Τύπου Θ. Γαλιατσάτου: Οι κινήσεις ενάντια στις απαλλοτριώσεις, τα έργα στην Κεφαλονιά, η αναθεώρηση του Καλλικράτη, η παραπομπή και οι... τρικλοποδιές! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 17:32

Συνέντευξη Τύπου Θ. Γαλιατσάτου: Οι κινήσεις ενάντια στις απαλλοτριώσεις, τα έργα στην Κεφαλονιά, η αναθεώρηση του Καλλικράτη, η παραπομπή και οι... τρικλοποδιές! (video)

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε στα ΜΜΕ της Κεφαλονιάς, σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Από την συνέντευξη που είχε ως κεντρικό θέμα της τις δράσεις ενάντια στις απαλοτριώσεις που σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ, βγήκαν αρκετές... ειδήσεις.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Η συνέντευξη Τύπου κινήθηκε – όπως τα έθεσε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης - στα εξής ζητήματα. Απαλλοτριώσεις, έργα στην Κεφαλονιά, επιτροπή αναθεώρησης του Καλλικράτη, παραπομπή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Γκούση και «τρικλοποδιές» ΥΔΕ στην Περιφέρεια.

https://www.youtube.com/watch?v=w4nBCuU_S_w

1ο) Κινήσεις ενάντια στις απαλλοτριώσεις για την επέκταση του αεροδρομίου –

«Ζητάμε από τις Κυβερνητικές Αρχές να απαλειφθούν οι όροι που αναφέρονται στην απαλλοτρίωση στα κείμενα τα οποία κυκλοφορούν ως μελέτες και ταυτόχρονα να απαλειφθούν οι αναφορές σε προηγούμενες ληφθείσες αποφάσεις Περιβαλλοντικών όρων είτε του 2006, είτε του 2015. Ταυτόχρονα και τα δύο Σώματα (Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο) ζητούν μία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα εκτιμήσει την πραγματική κατάσταση που υπάρχει στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς και θα αξιολογήσει τις ανάγκες που έχουν ήδη διαμορφωθεί και παράλληλα θα εκτιμήσει μελλοντικές ανάγκες. Συν τοις άλλοις ζητάμε μέσα από μία δημόσια διαβούλευση θα καταλήξει σε μία στρατηγική για την ανάπτυξη του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς.

2ο) Έργα που εξελίσσονται ή θα εξελιχθούν στον Δήμο Κεφαλονιάς και τα οποία χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Βρίσκονται εντεταγμένα 5 έργα του Δήμου Κεφαλονιάς τα οποία είναι και τα παρακάτω

DSC 0066

 

3ο) Συμμετοχή της περιφέρειας στην επιτροπή για την Αναθεώρηση του Καλλικράτη

«Τον επόμενο μήνα θα πάμε για δύο θέματα που είναι και τα πιο ενδιαφέροντα, όπως τα θεσμικά ( τι είδος εκλογικό σύστημα θα έχουμε) και θα ακολουθήσει το ζήτημα της χωροταξίας».

4ο) «Παραπέμπεται στην ολομέλεια της Περιφερειακής παράταξης «ΑΝΑΣΑ», ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γκούσης, αναφορικά με την δημόσια συμπεριφορά του τον τελευταίο καιρό. Η συμπεριφορά του θίγει ολόκληρη την εικόνα της παράταξης».

 

5ο) «Τρικλοποδιά» από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού ελέγχου ΥΔΕ προς την Περιφέρεια, αναφορικά με το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών στην Κέρκυρα

Ο κ. Γαλιατσάτος έκανε ξεκάθαρα γνωστό ότι « η Περιφέρεια δέχεται τρικλοποδιές από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού ελέγχου (ΥΔΕ), όσον αφορά το 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών στην Κέρκυρα». «Είναι άθλια η προσπάθεια των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς να εμποδίσουν την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ. Μας λένε ότι δεν εγκρίνουν την μετακίνηση των παιδιών από την Κεφαλονιά στην Κέρκυρα γιατί δεν προσφέρει πολιτιστικό προϊόν στον πολίτης της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς! Έχουν ξεπεράσει τα όρια, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να την κάνουμε την εκδήλωση. Αντί να χαίρονται ότι δημιουργούμε πολιτισμό βάζουν αυτές τις δυσκολίες".

Παρακάτω το έγγραφο.

DSC 0065

Δρακουλόγκωνας: "Μέχρι το τέλος του 2016, το έργο του Χάρακα θα έχει ολοκληρωθεί" 

Επίσης, ο αντιπεριφερειάχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας που βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου, έκανε σχετική ενημέρωση για το έργο του Χάρακα, δηλώνοντας πως «έργο αυτή την στιγμή συνεχίζεται και ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016».

DSC 0059

 




00 inkefalonia general ad 300X250