Απάντηση Δήμου σε Γιώργο Τσιλιμιδό

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 08:40

Απάντηση Δήμου σε Γιώργο Τσιλιμιδό

      

Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως την αγωνία του κ. Τσιλιμιδού να κρατηθεί με κάποιο τρόπο στην δημοσιότητα όμως μάλλον ήταν ατυχής η επιλογή του να εμφανιστεί σε ρόλο απολογητή σε σχέση με όσα βγήκαν στην επιφάνεια για τις… «ειδικές σχέσεις» του διοίκησης του πρώην Δήμου Αργοστολίου με ιδιοκτήτη τοπικής ιστοσελίδας .

Λέει πολλά ο κ. Τσιλιμιδός για να καλύψει τα ακάλυπτα μόνο που δεν εισέρχεται καθόλου στην ουσία των κρίσιμων ζητημάτων:

1. Eίναι τυχαίο ότι όσο ήταν έμμισθος συνεργάτης του το συγγενικό πρόσωπο του κ. Αλεβιζόπουλου , ο τελευταίος έβλεπε τα πάντα θετικά και… «άψογα καμωμένα» στον πρώην Δήμο Αργοστολίου; Θεωρεί … «εκτός λογικής» την σκέψη ότι επί της παρούσας δημοτικής αρχής ο κ. Αλεβιζόπουλος τα βλέπει   … «όλα μαύρα» ενδεχομένως διότι σταμάτησε πλέον αυτή η … «ειδική σχέση» με το συγγενικό του πρόσωπο πρώτου βαθμού   ; Επιτέλους δεν μπορεί να καταλάβει ότι η κοινωνία μας είναι μικρή και όλοι μπορούν να καταλάβουν και να αξιολογήσουν τις καταστάσεις και τις … «ειδικές σχέσεις» ;

2. Το ζήτημα της μη αξίωσης από την πολιτική ηγεσία   του πρώην Δήμου Αργοστολίου της καταβολής ή έστω της ρύθμισης της οφειλής του κ. Αλεβιζόπουλου στο νομικό πρόσωπο που σχετίζεται με τον Δήμο , ο κ. Τσιλιμιδός το προσπερνά ως … «λεπτομέρεια» όμως και εκεί υπάρχει σοβαρή υπόνοια διαπλοκής. Μήπως ο κ. Αλεβιζόπουλος δηλαδή βλέπει την παρούσα δημοτική αρχή … «τόσο κακιά» επειδή επί των ημερών της του ζητήθηκε για πρώτη φορά να τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του; Το μεμπτόν δεν είναι φυσικά ότι ο κ. Αλεβιζόπουλος χρωστά, κάτι που είναι απόλυτα κατανοητό αυτές τις τόσο δύσκολες περιόδους, αλλά το ότι επί των ημερών του κ. Τσιλιμιδού ουδείς θεώρησε ορθό να του επιβάλλει μια κάποια ρύθμιση των χρεών του ώστε να μην ζημιώνεται το νομικό πρόσωπο του Δήμου κι έπρεπε να έλθει η νέα δημοτική αρχή για να λυθεί και αυτή η … «παρεξήγηση» όπως την ονομάζει ο κ. Αλεβιζόπουλος. Μπορεί να μας πει ο κ. Τσιλιμιδός πόσες άλλες τέτοιου τύπου… «παρεξηγήσεις» είχαν γίνει επί των ημερών του;

Όσο αφορά την θεωρία περί… «προσβολής των προσωπικών δεδομένων» μάλλον ο κ. Τσιλιμιδός αγνοεί ότι η ανάδειξη φαινομένων τυχόν διαπλοκής μεταξύ Μ.Μ.Ε και πολιτικών εξουσιών είναι υπέρτερο αγαθό και αφορά το δημόσιο συμφέρον οπότε είναι επιβεβλημένη η δημοσιοποίησή τους. Κατά τα λοιπά τον αφήνουμε εκεί που η ίδια η παράταξή του τον τοποθέτησε δηλαδή «στο χρονοντούλαπο της ιστορίας»

 

ΥΓ1. Ενημερώνουμε τον κ. Τσιλιμιδό κι όσους άλλους «σπεκουλάρουν» ότι οι σύμβουλοι του νυν Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση είναι ίσοι στον αριθμό με όσους υπήρχαν στους πρώην Δήμους (την ώρα μάλιστα που οι αντιδήμαρχοι είναι κατά πολύ λιγότεροι απ΄ όσους υπήρχαν στους πρώην Δήμους) και λιγότεροι απ΄ όσους ο «Καλλικράτης» ορίζει ενώ βρίσκονται στο Δήμο και εργάζονται κατά κυριολεξία νύχτα – μέρα κάτι που τον καλούμε να το ελέγξει και προσωπικά.

ΥΓ. 2 Ελπίζουμε οι επόμενες παρεμβάσεις του κ. Τσιλιμιδού να είναι λιγότερο άστοχες και να μην συναγωνίζονται αυτή που θα μείνει στην ιστορία , αυτή δηλαδή με την οποία καλεί τους δημοτικούς συμβούλους να… «καταψηφίσουν την μείωση των δημοτικών τελών» δηλαδή να μην στηρίξουν τους συμπολίτες τους αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο.

ΥΓ3. Μπορεί να μας πει ο αδέκαστος κ. Τσιλιμιδός με ποια κριτήρια επέλεξε ανάμεσα σε τόσους έγκριτους δημοσιογράφους του νησιού τον «ερασιτέχνη» κ. Αλεβιζόπουλο» ως συνοδεία του στην Βράιλα της Ρουμανίας με χρήματα των δημοτών; Μήπως γίνονται πολλές οι συμπτώσεις;

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ