Σύσκεψη τοπικών φορέων για το παραεμπόριο στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 17:49

 Σύσκεψη τοπικών φορέων για το παραεμπόριο στην Κεφαλονιά

Σωτήρης Κουρής: «Πρέπει να συγκρουστούμε με το παραεμπόριο» Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, σύσκεψη με θέμα την πάταξη του παραεμπορίου. Η σύσκεψη, η οποία και διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία, έλαβε χώρα εξ αφορμής των κρουσμάτων παραεμπορίου που βαρύνουν σημαντικά την τοπική αγορά και τους επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι έχουν ήδη πληγεί σημαντικά υπό το βάρος της πίεσης των οικονομικών δυστοκιών και της έλλειψης αγοραστικής κίνησης.

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αργοστολίου, Σπ. Ματιάτος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ομαλών, Δ. Κουταβάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου, Σ. Σπαθής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Γ. Χωραϊτης, ο ανθυπασπιστής του Λιμεναρχείου, Σπ. Σταματελάτος, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Σ. Πετράτος, ο εκπρόσωπος του ΚΕΠΥΕΛ, Α. Σκλαβούνος όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΕ Κεφαλονιάς.

Αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια

Μετά από γόνιμο διάλογο, αποφασίστηκε να γίνουν αυστηροί έλεγχοι στις εισόδους – λιμάνια του νησιού με τη Δημοτική Αστυνομία να αναλαμβάνει τον ρόλο του συντονιστή της όλης προσπάθειας.
Ακόμη συμφωνήθηκε να σταλεί επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία και τα Λιμεναρχεία μέσω της οποίας θα περιγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση στα νησιά μας και θα ζητείται η στήριξη της προσπάθειας εκ μέρους τους, με συνεχείς επεμβάσεις στα λιμάνια εισόδου Κυλλήνης – Πάτρας – Βασιλικής – Αστακού - Αγίου Νικολάου Βολιμών (Ζακύνθου).




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ