ΦΙΚΟ:«Είστε ανεπιθύμητος κύριε πρωθυπουργέ»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 13:08

ΦΙΚΟ:«Είστε ανεπιθύμητος κύριε πρωθυπουργέ»

Με έκπληξη πληροφορούμεθα ότι ο επονομαζόμενος πρωθυπουργός της «Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνησης», θα έλθει να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα ΦΑΡΑΩ στο Αργοστόλι, αλλά απαξιεί και αυτός να επισκεφθεί το σεισμόπληκτο Ληξούρι και τα χωριά του.

Πράξη απόλυτα φυσική για εμάς τους αποδώθε, αφού ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΑΡΡΟΣ, ένας πρωθυπουργός να εντάξει στο πρόγραμμά του επίσκεψη το Ληξούρι και τα χωριά του, όταν αυτός και η Κυβέρνησή του, με πρώτο και καλύτερο τον κύριο «ήλθε, είδε και απήλθε» Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ, τουτέστιν τον επονομαζόμενο χρήστο σπίρτζη, έχουν διαγράψει από το λεξιλόγιό τους την ιδιαίτερη πατρίδα της παρατάξεως των ΦΙ.Κ.Ο., την σεισμόπληκτη Επαρχία Πάλης.

Και «δια του λόγου το αληθές», ας θυμηθούμε κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε «ήλθες είδες και απήλθες», κάποιες από τις δηλώσεις σας της 5ης Φεβρουαρίου 2014, λίγα 24ωρα μετά τον δεύτερο και καταστρεπτικότερο σεισμό:

1. Είπατε: «Θεωρώ εξαιρετικά επείγουσα την άμεση αποκατάσταση των υποδομών (δίκτυα ύδρευσης, οδικό δίκτυο, λιμάνια, αεροδρόμιο)».
Αυτό το εξαιρετικά επείγον για σας κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε «ήλθες είδες και απήλθες», σε τι ακριβώς συνίσταται, στα πόσα χρόνια υπολογίζεται, για την «Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνησή σας»;

Στα τέσσερα (αφού ήδη τα δυόμιση έφυγαν), στα πέντε ή στην διαγραφή από την μνήμη σας, ότι υπάρχει και σεισμόπληκτη περιοχή στην Ελλάδα που δυστυχώς κυβερνάτε εσείς και ο κύριος «ήλθε, είδε και απήλθε» Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ;
Επειδή δεν πρόκειται να απαντήσετε, αλλά και αν το πράξετε θα είναι με βεβαιότητα ένα ακόμη ψέμα σας προς ετούτο τον δύσμοιρο λαό, σας καταθέτουμε εμείς την δική μας αληθινή βεβαιότητα.

Η «Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνησή σας», ήλθε, όχι για να επισπεύσει, αλλά για να σταματήσει επ΄αόριστον την αποκατάσταση των υποδομών (δίκτυα ύδρευσης, οδικό δίκτυο,λιμάνια, αεροδρόμιο), προφανέστατα πειθαρχούσα στους έξωθεν εντολείς της.
Περιορισμός των κρατικών δαπανών, έναντι παντός κόστους, ακόμη και με εξαθλίωση των λαών.

Το «αντάρτικό σας», κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές, διαρκούσε όσο ευρισκόσαστε στην αντιπολίτευση, δηλαδή «εκ του ασφαλούς», συμπεριφορά καθ΄ όλα ίδια, με όλο το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας και των πολιτικών κομμάτων εξουσίας, μέχρι να γίνουν κυβέρνηση, όπως και εσείς τώρα.

2. Μιλήσατε για: «Την ομαλοποίηση της καθημερινότητας με τη λειτουργία των σχολείων και των δημόσιων υπηρεσιών».

Το σχολικό συγκρότημα που έρχεστε να εγκαινιάσετε, κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε «ήλθες είδες και απήλθες», ελπίζω να γνωρίζετε, δηλαδή να σας ενημέρωσαν οι επιτελείς σας, ότι δεν αντικαθιστά κάποιο από τα σεισμόπληκτα, μη λειτουργούντα ακόμη και κάποιες φορές επικίνδυνα για περαιτέρω χρήση τους, όπως το Λύκειο Ληξουρίου, σε μία περιοχή με έντονη διαχρονικά σεισμικότητα.

3. Διαφοροποιηθήκατε από την τότε κυβέρνηση: «Τέλος, άρση καταργήσεων-συγχωνεύσεων των δομών του κράτους και των διαθεσιμοτήτων που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές πολιτικές και οι οποίες σήμερα αποδεικνύονται πολύτιμες και αναγκαίες (όπως η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων)».

Όμορφα λόγια, κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε «ήλθες είδες και απήλθες». Μόνο που έρχονται για να επιβεβαιώσουν, όσα πιο πάνω αναφέρονται για το: «εκ του ασφαλούς αντάρτικο».

Αν εσείς και ο κύριος «ήλθε, είδε και απήλθε», που είστε τώρα κυβέρνηση, επαναφέρατε κάποια από τις καταργηθείσες δομές του κράτους, ίσως θα είχαν ελπίδα τα σχολεία μας, να φύγουν από τα ΠΡΟΚΑΤ και να επιστρέψουν και πάλι στους φυσικούς τους χώρους.

Τι είστε λοιπόν; Το ΝΕΟ; Εδώ γελάμε!!!! Είστε παλαιότερο των παλαιοτέρων ως προς τον διαγωνισμό ψεύδους και αψευδής μάρτυς ο συνοδός σας κύριος «ήλθε, είδε και απήλθε» και τόσα άλλα στελέχη σας, που προέρχονται από τα παλαιότερα των παλαιοτέρων στην πολιτική ζωή της χώρας μας, και έχουν μάθει πολύ καλά ένα μόνο πράγμα:

Να κογιονάρουν, όχι μόνο τον σεισμόπληκτο λαό του Ληξουρίου και της Επαρχίας Πάλης, αλλά ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό διαχρονικά.

Και επειδή μιλούσατε για καταργήσεις – συγχωνεύσεις, είναι το καταλληλότερο σημείο για να καταγγείλουμε ένα ακόμη μεγάλο σας ψέμα. Την κατάργηση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

Για εμάς ο Καλλικρατικός Δήμος Κεφαλονιάς, αποτελούσε και αποτελεί μία περίοδο εγκατάλειψης και ερήμωσης της πάλαι ποτέ Επαρχίας Πάλης.
Οι δύο σεισμοί της 26 Ιαν και 3 Φεβ ήλθαν, μετά από μία τετραετή περίοδο εφαρμογής του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», για να βάλουν την ταφόπλακα, σε αυτήν την αποδώθε περιοχή με την βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της και προσφορά όχι μόνο στον τόπο, ούτε μόνο στην Κεφαλονιά, αλλά στην Ελλάδα και ακόμα παραέξω.

Οι ίδιοι οι σεισμοί όμως, μας έδιναν και τότε το αδιαμφισβήτητο ηθικό δικαίωμα, να γίνουμε ο νέος ανεξάρτητος Δήμος Ληξουρίου-Πάλης και να αναλάβουμε εμείς οι αποδώθε, την επούλωση των πληγών που μας κληροδότησε αυτό το φυσικό φαινόμενο.

Μας το στέρησαν, ακόμα και με προσωπικές παρεμβάσεις και βέτο οι προκάτοχοί σας συγκυβερνώντες, το ίδιο πράττετε και εσείς, οι νέοι(;) συγκυβερνώντες και δυστυχώς με ευθύνη του ληξουριώτη καθ΄ύλην αρμόδιου υπουργού σας των εσωτερικών.

4. Και τέλος να αναφεθώ και στον επίλογο των τότε δηλώσεών σας, όταν υποσχεθήκατε ότι :

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά θα αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αφορούν σε χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους αλλά και την ενεργοποίηση της αλληλεγγύης των λαών της Ευρώπης, προς τους πληγέντες. Θα χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία από τα κινήματα αλληλεγγύης που αναπτύσσονται σε όλη την Ελλάδα σήμερα, και σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα σας για να παρακολουθούμε την υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης και για να συμβάλλουμε συνεχώς με τις προτάσεις μας".

Μην μας βοηθήσετε άλλο εσείς προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπουχτήσαμε από την βοήθεια σας, την παρακολούθηση της υλοποίησης των εξαγγελιών της προηγούμενης κυβέρνησης και προπαντός από την συμβολή σας με προτάσεις στην αποκατάσταση της περιοχής μας.

Είστε εσείς πλέον κυβέρνηση και επί των ημερών σας, όχι μόνο δεν εξαγγέλθηκε κάποιο καινούργιο έργο, αλλά δεν περπάτησε, ούτε ένα, από εκείνα που είχαν ξεκινήσει, όπως το λιμάνι.

Έχετε πλήρως διαγράψει από την μνήμη σας εσείς και ο κύριος «ήλθε, είδε και απήλθε» Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, το σεισμόπληκτο Ληξούρι και την Επαρχία Πάλης. Και γι΄αυτό εμείς οι ΦΙ.Κ.Ο. σας λέμε ευθέως:

ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ

Υποστράτηγος ε.α. Ηλίας Παρίσης
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης των ΦΙ.Κ.Ο.
& Δημοτικός Σύμβουλος


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ