Δήμος Κεφαλονιάς:«Το άσβεστο πάθος και η μάχη της τσιχλόφουσκας»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 11:56

Δήμος Κεφαλονιάς:«Το άσβεστο πάθος και η μάχη της τσιχλόφουσκας»

Εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης και εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών η κ. Ελένη Χιόνη "ξαναχτύπησε" προφητεύοντας για μία ακόμη φορά την διάλυση της παράταξης της Δημοτικής Αρχής και κατ'επέκταση του δημοτικού συμβουλίου.Σε ό,τι αφορά την Δημοτική Αρχή θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:


1. Φαίνεται ότι η κ. Χιόνη υιοθετεί την λαϊκή ρήση "Από Αύγουστο χειμώνα και από Μάρτη καλοκαίρι" καθώς, αν και βρισκόμαστε μόλις στις αρχές του Αυγούστου, σε πρωτοσέλιδο άρθρο στην ιστοσελίδα της αναφέρεται σε πιθανά σενάρια που θα λάβουν χώρα στις 6 Ιανουαρίου! Για την ώρα θα της συστήναμε να μην βιάζεται τόσο πολύ να φέρει τον χειμώνα στο νησί μας αλλά, μιας και επικρατούν υψηλές θερμοκρασίας να ρίξει καμιά βουτιά σε κάποια από τις εκατοντάδες όμορφες παραλίες που διαθέτει ο τόπος μας.
2. Η κ. Χιόνη, από την αρχή κιόλας της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής συνεχώς επιβεβαιώνει μία άλλη λαϊκή ρήση που λέει ότι "ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται" καθώς, συνεχώς προφητεύει την διάλυση της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου που, μέχρι σήμερα όμως, παραμένει όνειρο απατηλό. Και έτσι θα μείνει μέχρι το τέλος.


3. Η κ. Χιόνη αγνοεί την στοιχειώδη νομοθεσία που διέπει τους Καλλικρατικούς Δήμους. Ακόμη και στην υποθετική περίπτωση που το σενάριό της για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θα είχε κάποια βάση, αυτό σκοντάφτει στην Καλλικρατική νομοθεσία που επιβάλλει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι από την πλειοψηφούσα παράταξη και μόνο από αυτήν, ανεξάρτητα με το πόσους συμβούλους διαθέτει την χρονική στιγμή της εκλογής. Άρα και αυτό είναι άλλο ένα όνειρο θερινής νυχτός.


4. Αγνοεί επίσης μία άλλη πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Ότι οι εξουσίες Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου είναι διακριτές και άρα δεν επηρεάζονται από την κατάσταση του δημοτικού συμβουλίου. Πέρα από τις αρμοδιότητες του Δημάρχου και αναφορικά με τις αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου παραθέτουμε το εξής ερώτημα: Για παράδειγμα δηλαδή αν ο Δήμαρχος φέρει στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου κάποια πρόταση για ένα μεγάλο έργο για την Κεφαλλονιά, νομίζει η κ. Χιόνη ότι οι αιρετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι θα ψηφίσουν αντίθετα; Νομίζει ότι θα ψηφίσουν ενάντια στο συμφέρον του τόπου; Σε όποια παράταξη κι αν ανήκουν.


5. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές και το τονίζουμε για μία ακόμη φορά ότι το άσβεστο πάθος της κ. Χιόνη για τον κ. Παρίση την οδηγεί σε αυτή την σωρεία των δημοσιευμάτων από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής. Δημοσιεύματα που δεν μπορούν να βρουν ούτε ένα θετικό μέσα σε όλα αυτά που έχει κάνει ο Δήμος 1,5 χρόνο τώρα Ποιός λογικός άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι 1,5 χρόνο τώρα ο "φούρνος" του Παρίση βγάζει μόνο "στραβά" ψωμιά και δεν έχει βγάλει ούτε ένα "ίσιο"; Την εξήγηση την δίνει μόνο το πάθος...


6. Γιατί η κ. Χιόνη δεν υπογράφει τα δημοσιεύματά της, αφού αυτή είναι η άποψή της για την Δημοτική Αρχή, αλλά επιμένει σε αυτήν, την χωρίς καμία δεοντολογία και απαράδεκτη ανωνυμία; Και άλλοτε εμφανίζεται στο βαθυστόχαστο site της ως δημότης, άλλοτε ως εκλογολόγος, άλλοτε ως αγανακτισμένος πολίτης, ενώ όλοι πια γνωρίζουν ότι πίσω από αυτά τα ψευδώνυμα κρύβεται η ίδια και το πάθος της.


7. Τέλος, την ώρα που η Δημοτική Αρχή, μέσα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, δίνει την μάχη της καθημερινότητας, δίνει την μάχη για την μελέτη και την δημοπράτηση μεγάλων έργων για τον τόπο, δίνει την μάχη για την παραγωγή έργου, η κ. Χιόνη δίνει την "μάχη της τσιχλόφουσκας, καθώς όλα όσα κατά καιρούς γράφει κατά της Δημοτικής Αρχής, πριν καν προλάβουν να αναρτηθούν, σκάνε σαν τσιχλόφουσκες καθώς είναι ανυπόστατα, έωλα και υπάγονται στην σφαίρα της φαντασίας της συντάκτριάς τους.
Πλέον, η πρακτική της έχει ήδη αποκαλυφθεί οριζοντίως στην κεφαλονίτικη κοινωνία, όλοι γνωρίζουν πια τον ρόλο και τους στόχους της και το μόνο θετικό που πια καταφέρνει με τα λιβελογραφήματα της, είναι να προκαλεί γέλιο στους πολίτες, κάτι που είναι χρήσιμο στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Από το Γραφείου Τύπου




00 inkefalonia general ad 300X250