Πρωτοφανής αθλιότητα εναντίον του Δ. Μινέτου (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 22:27

Πρωτοφανής αθλιότητα εναντίον του Δ. Μινέτου (VIDEO)

Μια πρωτοφανή, αναιτιολόγητη, λεκτική αθλιότητα είχαμε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο Δημοτικός Συμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Δ. Μινέτος, βρέθηκε στο στόχαστρο με ευθύνη και του Αντιδημάρχου Παλικής κ. Α. Μοσχονά.

Ο κ. Μινέτος δέχθηκε πυρά κατά τρόπο που ξάφνιασε αρχικά και στη συνέχεια προκάλεσε πολύ αρνητικές εντυπώσεις, όχι μόνο στην παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς, αλλά και σε Δημοτικούς Συμβούλους και άλλων παρατάξεων.

Η παράταξη της πλειοψηφίας, δια μέσου των εκπροσώπων της,  ταύτισε την επαγγελματική ιδιότητα του κ. Μινέτου με την υπόθεση των ανεμογεννητριών στα Κηπούρια,  κατηγορώντας τον ότι είναι συμμέτοχος στην έγκριση της άδειας εγκατάστασης.

Με άλλα λόγια, ο κ. Μινέτος κατηγορήθηκε γιατί υποτίθεται ότι εφάρμοσε το Νόμο.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι ακόμη χειρότερη.

Ποια είναι αλήθεια ;

Το πάρκο ανεμογεννητριών που επιδιώκει η εταιρεία να εγκαταστήσει είναι χαμηλής ισχύος, πράγμα που όπως ορίζει ο νόμος δεν απαιτεί ειδική περιβαλλοντολογική μελέτη.

Η όλη υπόθεση έγκρισης , σχετίζεται με υπάλληλο της Περιφέρειας στην Κέρκυρα, ο οποίος τηρώντας το νόμο, έλεγξε τις απαιτήσεις που υπάρχουν, και έκανε αποδεκτό το φάκελο, καθώς πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις (π.χ. ελάχιστη απόσταση από τον κοντινότερο οικισμό τουλάχιστον 500μ.

Συνεπώς ο η πλειοψηφία σε μια προσπάθεια να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα και να απεμπλέξει τεχνηέντως τη Δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι δεν εφάρμοσε ουσιαστικά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2015 για ενέργειες του Δήμου κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών  , τα έβαλε με την Αντιπολίτευση και ειδικά με ένα πρόσωπο που χαίρει κοινής αποδοχής και είναι γνωστός για τη σοβαρότητά του και την επαγγελματική του επάρκεια.

Στην μάχη υπεράσπισης της Δημοτικής Αρχής ρίχθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ν. Ανουσάκης.

Απαντώντας ο κ. Μινέτος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «Αυτό που κάνετε είναι ανέντιμο. Το έργο έχει περιβαλλοντική αδειδότηση με υπογραφή υπαλλήλου στην Κέρκυρα. Το ότι επιτρέπονται αιολικά πάρκα στην παράκτια ζώνη οφείλεται στο ελληνικό κοινοβούλιο.»

Παράλληλα,  υποστήριξε ότι όταν κάποιος πηγαίνει στην εφορία να πληρώσει τη δόση του ΕΝΦΙΑ , δεν μπορεί να βάλει εναντίον του υπαλλήλου που υπογράφει το γραμμάτιο είσπραξης..

https://www.youtube.com/watch?v=ysMCAYdTN0s