VIDEO: Στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα με τις ανεμογεννήτριες - Γιατί άναψαν τα αίματα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 21:55

VIDEO: Στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα με τις ανεμογεννήτριες - Γιατί άναψαν τα αίματα

Το ζήτημα των εξελίξεων γύρω από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση Μωρού στα Κηπούρια συζητείται αυτή την ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική πρόταση που έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς» κ. Δ. Αραβαντινός.

Ο κ. Αραβαντινός στην αρχική του τοποθέτηση υποστήριξε ότι ο Δήμος απείχε εκκωφαντικά στις προσπάθειες ακύρωσης της διαδικασίας εγκατάστασης.

Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλάτος, επικεφαλής της παράταξης ζήτησε από τη Δημοτική παράταξη να κάνει γνωστό στο Σώμα τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη το 2015 και ουσιαστικά τάσσονταν στο πλευρό των κατοίκων ζητώντας να μη λειτουργήσει στη θέση το πάρκο.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του εκπροσώπου των κατοίκων κ. Τσιβρά, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι κάτοικοι βρίσκονται σε πόλεμο. «Γράφουμε τη δική μας ιστορία η οποία θα μας αναφέρει είτε ως γενναίους, είτε ως ρίψασπις» Εάν επιτρέψουμε να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες θα χάσουμε όλη την προοπτική της περιοχής, θα χάσουμε το μέλλον μας» και συμπλήρωσε : «Αναζητούμε συμμάχους, χωρίς σκοπιμότητες, το θέμα είναι θέμα επιβίωσης του τόπου μας».

Οι κάτοικοι ζητούν την επικαιροποίηση της προηγούμενης απόφασης και την ενεργοποίηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Τα αίματα άναψαν όταν το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του χωριού κ .Κούτσης είπε ότι ενώ κάποιοι ενώ έχουν ψηφήσει να μην εγκατασταθεί το πάρκο, συνευρίσκονται με τους εργολάβους, φωτογραφίζοντας τον Αντιδήμαρχο Παλικής κ. Α. Μοσχονά.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Αντιδήμαρχος κ. Λυκούδης ο οποίος στηλίτευσε τη θέση του κ. Κούτση να ποινικοποιούνται ,όπως ανέφερε, οι κοινωνικές σχέσεις «Δεν θα κάνουμε εδώ λαϊκό Δικαστήριο», τόνισε.

Ο κ. Μοσχονάς υποστήριξε στη συνέχεια ότι όσα ανέφερε ο κ. Κούτσης «Δεν ισχύουν», και πρόσθεσε, ότι έχει κάθε δικαίωμα να συνευρίσκομαι με τον οποιονδήποτε, δεν υπάρχει πρόβλημα να πιω καφέ είτε με τον εργολάβο είτε με τον οποιανδήποτε.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ . Μιχαλάτου , ο οποίος έκανε λόγο για ένα περιβαλλοντολογικό έγκλημα και συμπλήρωσε ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει μια ευθύνη απέναντι σε οτιδήποτε θύγει τους κατοίκους της Κεφαλονιάς. Το Συμβούλιο πήρε ομόφωνα μια απόφαση. Ο Δήμος θα έπρεπε με τα εργαλεία και τα όργανά του να έχει επέμβει ώστε να είμαστε σήμερα έτοιμοι.

Δεν φθάνει μόνο η μαγκιά, χρειάζονται και άλλες ενέργειες, πρέπει να βρούμε πατήματα άμεσα, επισήμανε ο κ. Μιχαλάτος.

Στη συνέχεια ο κ .Ρουχωτάς ανέφερε ότι για το Δήμο, το Ληξούρι είναι ανύπαρκτο, τα Καμινατάρα είναι ανύπαρακτα.

-Δημητράτος: Λείπει μια πολιτική θέση - Να προστεθεί στο ψήφισμα ότι ο Δήμος θα αντιταχθεί με τα μέσα που διαθέτει σε οποιαδήποτε παρέμβαση στα Κηπούρια

-Γκίσγκινης : Οι επιχειρηματίες κοιτούν το κέρδος τους - Θέλουμε να έχουν οι ιδιώτες στα χέρια τους την ενέργεια ;

-Η. Παρίσης : Ο Αντιδήμαρχος Παλικής ωφείλει να υπερασπίζεται τα ψηφίσματα για τον τόπο - Εαν συνεχίσει αυτο το έργο θα προξενήσει ζημιές , εκτός από την επιβάρυνση του Περιβάλλοντος

- Ανουσάκης : Ο Δήμος δεν επενέβη νομικά γιατί δεν έχει θέση στη νομική αντιδικία της Μητρόπολης με την εταιρεία

- Λυκούδης : Μόνος στόχος της Αντιπολίτευσης να πληγεί η Δημοτική Αρχή.

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση για το εν λόγω θέμα διάρκειας τριών ωρών αποφασίστηκε κατα πλειοψηφία να στηριχθεί το ψήφισμα των κατοίκων με την εξαίρεση της μομφής εναντίον της απόφασης της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, να ζητηθεί η συνδρομή της Βουλευτή ώστε να απεμπλακεί το ελληνικό Δημόσιο και μόνο λόγο να έχει η Μητρόπολη Κεφαλληνίας , ως προς την κυριότητα του οικοπέδου.

Την Κυριακή στις 11 το πρωί θα γίνει κινητοποίηση των κατοίκων στη θέση όπου επιχειρείται η εγκατάσταση του πάρκου.

VIDEO (συνεχής ενημέρωση)

H τοποθέτηση του εκπροσώπου των κατοίκων

https://youtu.be/Joj26bqs0Gc

To ψήφισμα που κατέθεσαν οι κάτοικοι στο Δημοτικό Συμβούλιο

psifisma anem

Χρήστος Λαμπράκης


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250