Συμμετοχή Δήμου Κεφαλονιάς στους Εορτασμούς του Δήμου Braila της Ρουμανίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 05:10

Συμμετοχή Δήμου Κεφαλονιάς στους Εορτασμούς του Δήμου Braila της Ρουμανίας

Με ιδιαίτερη τιμή και με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ο Α/Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος εκπροσώπησε το Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση στους Επίσημους Εορτασμούς του Δήμου Βραΐλας στη Ρουμανία.

Η συγκεκριμένη πόλη έχει αδελφοποιηθεί με το Αργοστόλι, επί Δημαρχίας κ. Γεωργίου Τσιλιμιδού, λόγω των στενών πολιτιστικών και ιστορικών δεσμών που δένουν ήδη από τον προηγούμενο αιώνα το νησί μας με την Braila.

Ο κ. Κεκάτος είχε στενή συνεργασία με τον τ. Δήμαρχο κ. Aurel Simionescu, το Δήμαρχο κ.Viorel Dragomir και άλλα Στελέχη και Παράγοντες της Δημοτικής Αρχής, όπως επίσης και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπο Καραβία, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Ιθάκη.

Σε φορτισμένη συγκινητικά ατμόσφαιρα έγιναν συναντήσεις στα Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας με Μέλη της παροικίας, Κεφαλλήνες και Ιθακησίους 4ης και 5ης Γενιάς, που επιθυμούν διακαώς την επαφή με τη γενέτειρα των προγόνων τους.
Επίσης, με πρόταση του κ. Κεκάτου οργανώνονται από κοινού μεταξύ του Δήμου Κεφαλονιάς, Δήμου Ιθάκης, του Δήμου Βραΐλας και της Ελληνικής Κοινότητας Βραΐλας για το Μάιο του 2017 μία σειρά Εκδηλώσεων, αφιερωμένες στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη υπό το συντονισμό του κ. Καραβία.

Επιπλέον ο κ. Κεκάτος μετέφερε «Χαιρετιστήριο Μήνυμα» του Δημάρχου Ιθάκης κ. Διονύση Στανίτσα προς τον κ. Dragomir, τον κ. Καραβία και τα Μέλη της Ελληνικής Κοινότητας και Πρόσκληση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΗΚΕ) κ. Άγγελου Κωνσταντάκη προς τα Στελέχη Πολιτισμού του Δήμου για οργάνωση από κοινού Εκδηλώσεων στη Μνήμη του Συγγραφέα Παναίτ Ιστράτι, που έλκει την καταγωγή του από τα Φαρακλάτα, όπου υπάρχει και το Πολιτιστικό Κέντρο με το όνομά του.

Την ομάδα εργασίας για τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν επιπλέον οι Κεφαλλονίτες που δραστηριοποιούνται στο Βουκουρέστι κ. Φώτης Βλάχος και κ. Γεράσιμος Βεργωτής, η Συγγραφέας κ. Εύη Λειβαδά Ντούκα και άτομα που θα επιλέξει ο κ. Στανίτσας.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250