Γιώργος Καλούδης: Σε συνθήκες τεκέ οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 14:54

Γιώργος Καλούδης: Σε συνθήκες τεκέ οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σε ανυπόφορες συνθήκες τεκέ :

Στη 1η μέρα συνεδρίασης του ΠΣΙΝ 30-07-2016 :

1)Χωρίς Wifi, για μία ακόμη φορά, στο μπουντρούμι των Σπύρου Σπύρου και Θόδωρου Γαλιατσάτου. Οι αμειβόμενες εξουσίες έχουν τα γραφεία τους & τους υπαλλήλους τους δίπλα στο μπουντρούμι. Αυτοί εξυπηρετούνται. Εμείς της αντιπολίτευσης όμως που: 1) ούτε αμειβόμαστε, 2)ούτε μας έχουν δώσει γραφεία, 3)ούτε μας είχαν διανείμει εγγράφως τις εισηγήσεις, ως ώφειλαν, 4)ούτε μπορούσαμε να τις συμβουλευθούμε μέσω internet, μας εμποδίζουν, μας παρακωλύουν να ασκήσουμε τα άμισθα αντιπολιτευτικά καθήκοντά μας.

2) Χωρίς τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη. Ως συνήθως. Κατ΄επιλογή της κυβέρνησης της Περιφέρειας. Ως έχουν άλλωστε έχουν ομολογήσει: δεν θέλουν ραδιοφωνική & τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων για να μην ακούει ο λαός την αντιπολίτευση και να μην φθάνει στο λαό η αδράνεια της κυβέρνησης, η έλλειψη δράσεων και έργων τους. Η καθημερινή λεηλασία του πλούτου των Νησιών μας. Η καθημερινή χειροτέρευση της ζωής μας. Η καθημερινή χειροτέρευση της θέσης της Επτανήσου.

3) Με συνθήκες τεκέ, ανυπόφορες, μέσα στη καμπούλα & στη μπόχα των τσιγάρων. Χωρίς σεβασμό του νόμου και με παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Σε απολίτιστες λούμπεν συνθήκες. Στο χαμηλοτάβανο ανήλιο και χωρίς φυσικό εξαερισμό μπουντρούμι των Σπύρου Σπύρου Νέας Δημοκρατίας και Θόδωρου Γαλιατσάτου-ΣΥΡΙΖΑ-Λαφαζάνη. Ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και σε ιδιωτικούς χώρους συνάθροισης ανθρώπων θεσπίστηκε σε Αμερική και Ευρώπη για τη προστασία της δημόσιας υγείας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ή είναι καλός και πρέπει να εφαρμόζεται. Ή είναι κακός και έπρεπε να καταργηθεί. Όσο όμως ισχύει δεν έχουν δικαίωμα να τον παραβιάζουν οι άνθρωποι των εξουσιών, δημόσιοι λειτουργοί κ δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν έχουν δικαίωμα να καπνίζουν μέσα στην αίθουσα και να αναγκάζουν σε παθητικό κάπνισμα όσους δεν το επιθυμούν.

Είναι ένα από τα πολλά γεγονότα που αποδεικνύουν ότι η 4η χρεωκοπία σε 100 χρόνια του νεοελληνικού κράτους είναι κυρίαρχα ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ και πολιτικό και όχι οικονομικό.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ