Συνεργασία Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης με Δήμαρχο Ιθάκης για το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 16:15

Συνεργασία Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης με Δήμαρχο Ιθάκης για το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών

Ο Αντιπεριφερειάρχης των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Ιουλίου συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιθάκης, Ιωάννη Κασσιανό, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα της στέγασης του Κέντρου Οδυσσειακών Σπουδών (ΚΟΣ).

Στη συζήτηση, η οποία και διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, Σαρδελή Σμαράγδα, η γραμματέας του Κέντρου Οδυσσειακών Σπουδών, Μάχη Παϊζη - Αποστολοπούλου και η Δ/ντρια Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας του Δήμου Ιθάκης, Αθηνά Αδαμοπούλου.

Σημαντική βαρύτητα δόθηκε στην εξέταση της δυνατότητας του Δήμου Ιθάκης να στεγάσει το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών. Ο Δήμαρχος Ιθάκης πρότεινε εναλλακτικές λύσεις σε υπάρχοντες διαθέσιμους χώρους του Δήμου. Επίσης, εξετάστηκε η δυνατότητα αξιοποίησης των υπαρχουσών μελετών των Οδυσσειακών Κέντρων, που έχουν κατά καιρούς εκπονηθεί, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησής τους ή χρηματοδότησής τους από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στους προτεινόμενους χώρους, προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη επαφή και άποψη της καταλληλότητάς τους, για το συγκεκριμένο εγχείρημα.




00 inkefalonia general ad 300X250