Ανάκληση απόφασης, λόγω πλάνης – Αραβαντινός: «Καλύτερα η Δημοτική Αρχή να πουλάει ...κεντήματα σε πανηγύρια»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 10:55

Ανάκληση απόφασης, λόγω πλάνης – Αραβαντινός: «Καλύτερα η Δημοτική Αρχή να πουλάει ...κεντήματα σε πανηγύρια»

Το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς, προχώρησε χθες το βράδυ κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, στην ανάκληση της προηγούμενης απόφασης που είχε λάβει για την απότμηση-υποβιβασμό της στάθμης του πεζοδρομίου στην περιοχή της Πλάκας, για δημιουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Η συζήτηση επί του θέματος διήρκησε περί τις δύο ώρες, ενώ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, βρέθηκαν και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι μιλώντας στο Σώμα (μίλησαν οι Χρήστος Τζούφης και Αντώνης Κατάνιας), διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην δημιουργία του.

«Καλύτερα η Δημοτική Αρχή να πουλάει κεντήματα σε Πανηγύρια»

Αιχμηρός στην τοποθέτησή για τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής και στο θέμα αυτό, ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Διονύσης Αραβαντινός.

«Από τη μία πλευρά έχουμε την πολιτική ατζαμοσύνη και την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής και από την άλλη την αγωνία των ανθρώπων που θέλουν να βρουν το δίκιο τους. Έχουμε καταγγείλει πολλές φορές την Δημοτική Αρχή ότι λειτουργεί με έναν ανεκδιήγητο ερασιτεχνισμό, φέρνοντας τόσο πρόχειρα και σήμερα (σ.σ. χθες) μια μονοσέλιδη εισήγηση. Αυτή η Δημοτική Αρχή συνεχίζει το ίδιο που έκανε με τον Μύρτο και τον Πλατύ Γιαλό. Στον φανταστικό κόσμο του Χάρι Πότερ που ζει η δημοτική αρχή, βαφτίζει λεβεντιά την προχειρότητα και την επιπολαιότητα. Καλύτερα η Δημοτική Αρχή να πουλάει κεντήματα σε πανηγύρια, όπου εκεί δεν θα πλανάται. Είμαστε υπέρ της ανάκλησης της απόφασης, αρκεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες για αναθεώρηση του πολεοδομικού σχεδίου».

Παρακάτω η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=K9s1R9jSeZQ

Το ντεμπούτο στο δημοτικό συμβούλιο, έκανε ο νέος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», Διονύσης Μινέτος.

Το Δημοτικό συμβούλιο, να θυμίσουμε εδώ ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες, είχε αποφασίσει υπέρ της κατάτμησης του πεζοδρομίου, ωστόσο όπως δήλωσε ο αναπληρωτής δημάρχου Διονύσης Λυκούδης, τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου είχαν πέσει σε πλάνη, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Την δική τους πρόταση στο θέμα ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Γκισγκίνης και Γιάννης Κουρούκλης, οι οποίοι χαρακτήρισαν ηθικό αυτουργό για ο,τι έχει συμβεί πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα την πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Στην συνεδρίαση, παρενέβη και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου Λούκας Νιφοράτος, ο οποίος τάχθηκε εναντίον της δημιουργίας του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Τελικά, πέρασε κατά πλειοψηφία η ανάκληση της προηγούμενης απόφασης και όπως τόνισε ο αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, «με αυτό τον τρόπο δεν θα εγκριθεί και η άδεια οικοδομής».

DSC 0142DSC 0143DSC 0144DSC 0145DSC 0146DSC 0147DSC 0148DSC 0150DSC 0151DSC 0153DSC 0155DSC 0156DSC 0159DSC 0160DSC 0161DSC 0162DSC 0668


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250