Σωτήρης Κουρής: «Σοβαρές οι ελλείψεις σε προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στην Κεφαλονιά»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 11:23

Σωτήρης Κουρής: «Σοβαρές οι ελλείψεις σε προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στην Κεφαλονιά»

Στις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ στις Υπηρεσίες της Κεφαλονιάς αναφέρεται ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου, Κώστα Μουσουρούλη, την οποία κοινοποιεί σε κάθε αρμόδιο φορέα. Η επιστολή

«Σε συνέχεια της από τις 10/7/2012 επιστολής της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης, με την οποία ενημερώνεστε ενδελεχώς για την υφιστάμενη κατάσταση και τις σημαντικότατες ελλείψεις, που παρατηρούνται σε υπηρεσίες ή αφορούν σε αρμοδιότητες που απαιτούν στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, θα θέλαμε να επισημάνουμε την σοβαρότητα του αιτήματος ενίσχυσης του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με τα όσα αιτιολογημένα ζητούνται με την εν λόγω επιστολή.


Η απουσία ικανού αριθμού καταλλήλων ατόμων, σε καίριες θέσεις δε δυσχεραίνει μόνο την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων αλλά και την αντίστοιχη των λιμένων και λιμενικών σταθμών της περιοχής μας και δη τη θερινή - τουριστική περίοδο, που το νησί μας αποτελεί αποδέκτη μεγάλου όγκου επισκεπτών.


Ως εκ τούτου, τίθενται σοβαρότατα ζητήματα προώθησης και διεξαγωγής των διοικητικών διαδικασιών, εξυπηρέτησης των πολιτών, ασφάλειας των διακινούμενων επιβατών - επισκεπτών, διατήρησης της τάξης και της αξιοπρεπούς πολιτισμικής εικόνας της περιοχής μας.


Δεδομένου ότι διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, κοινωνικά και οικονομικά, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες και τα μέσα που μας παρέχονται, προκειμένου να συντηρήσουμε τα αναπτυξιακά μας εχέγγυα και να στηρίξουμε τη βιώσιμη και παραγωγική εξέλιξη της περιοχής μας. Η οργανωμένη και γόνιμη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας συνιστά ικανή και αναγκαία συνθήκη προς αυτήν την κατεύθυνση.


Συνεπώς η ενίσχυση του δυναμικού του Λιμενικού Σώματος στα νησιά μας είναι περισσότερο από επιβεβλημένη και παρακαλούμε ιδιαιτέρως για το άμεσο των ενεργειών σας, προς αυτήν την κατεύθυνση».

 




00 inkefalonia general ad 300X250