Πιάστηκε απροετοίμαστη για την υγεία η Δημοτική Αρχή! Σύρθηκε να συζητήσει ένα μείζον θέμα για την Κεφαλονιά – Θεόφιλος: «Δήμαρχε, έχει χαθεί η μπάλα» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 10:33

Πιάστηκε απροετοίμαστη για την υγεία η Δημοτική Αρχή! Σύρθηκε να συζητήσει ένα μείζον θέμα για την Κεφαλονιά – Θεόφιλος: «Δήμαρχε, έχει χαθεί η μπάλα» (video)

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και το Εργατικό Κέντρο, βρέθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς και έθεσαν επί τάπητος και ως κατεπείγων, το θέμα της Υγείας στο Νομό.

Και για άλλη μία φορά, η Δημοτική Αρχή σύρθηκε να συζητήσει ένα μείζον θέμα για την Κεφαλονιά, χωρίς ωστόσο να έχει κάνει προετοιμασία, χωρίς να έχει μία σχετική πρόταση χωρίς να έχουν κληθεί φορείς του κλάδου της υγείας και γιατροί.

Στο ξεκίνημα του θέματος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Γαβρίλης κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμο «να στηρίξει μαζική κάθοδο στην Αθήνα την 1η Ιουλίου και την συνάντηση που έχει προγραμματιστεί με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο» τονίζοντας πως «πρέπει να επιδιώξουμε Υγεία για όλον το λαό».

Επίσης, ο Γιώργος Γαβρίλης: «Κάλεσε τον Δήμο να συμβάλει και οικονομικά να μετακινηθεί την 1η Ιουλίου στο Υπουργείο Υγείας.
Εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής μίλησε ο Δημήτρης Μαντζουράτος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Πρέπει να είστε στο πλάι του κινήματος και να βοηθήσουμε στην προσπάθεια για καλύτερη υγεία»

Παρακάτω η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=i9-mGhkVRis

Θεόφιλος: «Δήμαρχε έχει χαθεί η μπάλα σε πολλά θέματα»

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, τόνισε πως τάσσεται υπέρ του ψηφίσματος που κατεβάζει η Επιτροπή Φορέων Αγώνα για την Υγεία, ωστόσο επεσήμανε πως πρέπει να γίνει άμεσα μια πιο αναλυτική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς.

«Πάρα πολλές φορές έπρεπε στο παρελθόν να έχει γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο μία συζήτηση για την Υγεία, αλλά η Δημοτική Αρχή αρνιόταν» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Μιχαλάτου και συνέχισε: «Θεωρώ Δήμαρχε ότι πρέπει να φανείς αντάξιος της θέσης που έχεις και να βγεις να αντιμετωπίσεις προβλήματα. Έχει χαθεί η μπάλα σε πολλά θέματα. Καθημερινά η υπόθεση Υγεία στον Νομό μας υποβαθμίζεται όμως τα προηγούμενα χρόνια που ήταν η Κυβέρνηση η ΝΔ σαν Δημοτική Αρχή παρακολουθούσατε χωρίς να αντιδράτε. Τώρα που άλλαξε και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί η Δημοτική Αρχή και παρακαλάει να μεγαλώσουν τα προβλήματα για να φωνάξει. Πέρα από την συζήτηση που θα γίνει σήμερα να ξαναέρθει θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο οργανωμένα. Να έρθουν εδώ οι φορείς να πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Είμαι υπέρ να πάρουμε τα ψήφισμα με τα αιτήματα της Λαϊκής Επιτροπής, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να γίνει συζήτηση και να καλέσουμε και την βουλευτή και τους γιατρούς».

Παρακάτω η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=ntKXd5dIZKU

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, τόνισε πως «Η Δημοτική Αρχή δεν κωφεύει και είναι παρών για την Υγεία» , ωστόσο όμως το θέμα παραμένει άλυτο.

Ο Επικεφαλής της «Ενωμένης Τετράπολις» Βασίλης Ρουχωτάς δήλωσε πως «Είναι τεράστια ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, η οποία έχει αποφύγει όπως ο διάολος με το λιβάνι μία οργανωμένη συζήτηση για την Υγεία».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά» Μάκης Δημητράτος τόνισε : «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο και αυτό είναι δουλειά όλων των κυβερνήσεων που συμμορφωθήκαν με τα μνημόνια. Αυτή η συνεδρίαση θα έπρεπε να ήταν τακτική. Έχετε ως δημοτική Αρχή, αλλεργία με τις ειδικές συνεδριάσεις. Αν δεν γίνει διάλογος δεν προχωράει τίποτε».

Ο Γιάννης Κουρούκλης δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης επεσήμανε: « Ένα πραγματικά λαϊκό πρόβλημα, όπως είναι η Υγεία, συζητιέται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό είναι σημαντικό. Η μαζική παρουσία που υποχρεώνει εσάς ως Δημοτική Αρχή να συζητήσετε ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κεφαλονίτης».

Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, δήλωσαν από την πλευρά τους πως: «Η Υγεία θα πρέπει να μας ενώνει και να μην στοχοποιείται η Δημοτική Αρχή».

Εν τέλει, πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμα για την Υγεία, ενώ αποφασίστηκε να μπουν δύο λεωφορεία, τα οποία θα βάλει ο Δήμος, για την μεταφορά όσων επιθυμούν στην Αθήνα για την συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο.
Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα τόνισε σχετικά.

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς προχώρησε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς προκειμένου να συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Κάτω από τη δυναμική του λαϊκού παράγοντα η συζήτηση πραγματοποιήθηκε, παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή (ΝΔ) δεν είχε περιλάβει το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Στη συζήτηση το οργανωμένο κίνημα του Νομού κατάδειξε τις αιτίες του προβλήματος στην πολιτική κυβερνήσεων – κεφαλαίου – ΕΕ που θέλουν την υγεία εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας, ανέδειξε την τραγική κατάσταση όλων των δομών παρά την αντίθετη περί αυτού θέση του Υπουργού Υγείας, ανέλυσε τις συνέπειες των μετακινήσεων προσωπικού από Μαντζαβινάτειο - ΚΥ - αγροτικά ιατρεία, αποκάλυψε τις κυβερνητικές αερολογίες περί βελτίωσης μέσω εμβαλωματικών πρακτικών και έωλων υποσχέσεων, στάθηκε απέναντι στον κοινωνικό αυτοματισμό θέτοντας συνολικά και ολοκληρωμένα τα αιτήματα και κατέδειξε τις ευθύνες της τοπικής διοίκησης που μοιράζεται την ίδια στρατηγική με την κυβέρνηση και την ΕΕ. Η διγλωσσία παραγόντων της τοπικής διοίκησης, τα κούφια καλέσματα για ενότητα κορυφών μαζί με τους συνενόχους του εγκλήματος (και με το λαϊκό παράγοντα στη γωνία), η λογική των δημοσίων σχέσεων, η επίκληση της αναποτελεσματικότητας των αγώνων - εκ μέρους διαφόρων αποχρώσεων δυνάμεων του ευρωμονόδρομου - απλώς τις αποκαλύπτει.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί το λαό μας να έχει εμπιστοσύνη μόνο στις δικές του δυνάμεις, να συσπειρωθεί με τους μαζικούς φορείς του, να υπερασπίσει το δικαίωμά του στην ζωή και την υγεία, να ενωθεί κάτω από τα αιτήματα που υιοθετήθηκαν ομόφωνα και από το Δημοτικό Συμβούλιο:
• Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του νομού.
• Να μη γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.
• Να επανέλθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση.
• Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου.
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Όλοι κι όλες τη Δευτέρα 20 Ιούνη στις 8 μμ στο Μουσείο Ληξουρίου στην εκδήλωση που διοργανώνουμε από κοινού με τη Λαϊκή Επιτροπή Παλικής.

Όλοι κι όλες την Παρασκευή 1 Ιούλη στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 8.30 πμ, στη συνέχεια παρέμβαση στη Βουλή. (Θα υπάρχουν ναυλωμένα λεωφορεία για μετάβαση στην Αθήνα από την Πέμπτη 30/6).

 DSC 0409DSC 0410DSC 0411DSC 0412DSC 0414DSC 0416DSC 0417DSC 0418DSC 0419DSC 0420DSC 0421DSC 0423DSC 0427DSC 0428DSC 0430DSC 0432DSC 0435DSC 0436DSC 0438DSC 0440DSC 0442DSC 0443DSC 0444DSC 0445DSC 0447DSC 0451DSC 0452DSC 0453DSC 0456DSC 0458DSC 0459

DSC 0460DSC 0462DSC 0464DSC 0465

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250