Μάρκος Κοτσιλίνης : Παλλική...Ώρα μηδέν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 12:23

Συνάντηση με Συμβούλους της Δημοτικής και των Τοπικών κοινοτήτων Παλλικής, που εκλέχτηκαν με την «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», είχαν ο επικεφαλής της παράταξης και Δημοτικοί Σύμβουλοι την Κυριακή 22-7-2012. Σκοπός ήταν η ενημέρωση για τα προβλήματα της Παλλικής και η πορεία της παράταξης.Διαπιστώθηκε και πάλι αυτό , που όλοι γνωρίζουν, ότι και η Παλλική έχει εγκαταλειφθεί. Παρά τις όποιες προσπάθειες του τοπικού Αντιδημάρχου, το σύστημα διακυβέρνησης του Δήμου, αδυνατεί να επιλύσει προβλήματα.


-Οι αγροτικοί δρόμοι δεν έχουν συντηρηθεί
-Παρά το αυξημένο προσωπικό καθαριότητας, εφαρμόζεται και εκεί η τακτική της βιτρίνας.
-Τα τοπικά Συμβούλια απαξιώνονται , «καπελώνονται» από τους Δημοτικούς άρχοντες, τα τηλέφωνα τους έχουν κοπεί, ακόμη δε και οι στοιχειώδεις ανάγκες, πχ αντικατάσταση λαμπτήρων, εξυπηρετούνται μέσω ημετέρων.
-Το μουσείο παραμένει κλειστό, δεν ξέρουν τι θα το κάνουν, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Φυσικά για σχεδιασμό, προγραμματισμό και κατασκευή έργων (πχ ο κεντρικός δρόμος προς Μαντζαβινάτα) ούτε λόγος να γίνεται. Οι λακκούβες υπάρχουν και οι λιθιές δεν φτιάχνονται. Η δραστηριότητα εξαντλείται στο κόψιμο παντός ευκαλύπτου και πεύκου!
-Η δέσμευση του Δήμου να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο στην Παλλική, όπως συνήθως, παραπέμπεται στις καλένδες.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να επιλύει προβλήματα. Έχοντας διάγει περίπου το ήμισυ του βίου της δεν δικαιολογείται πλέον στο μακρόσυρτο μοιρολόι «δεν υπάρχουν χρήματα».
Αυτό έλεγε, σαν μόνιμο μοτίβο, ο κ. Δήμαρχος στη «εθιμοτυπική και επιλεκτική» επίσκεψή του στη Παλλική, την περασμένη εβδομάδα.
Εμείς του θυμίζουμε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του 2012 , που μας παρουσίασε και ψηφίσαμε, έχουν εγγραφεί για την Παλλική, ΝΕΑ ΕΡΓΑ ύψους 489.901,69 ΕΥΡΩ. Αναμένουμε την υλοποίησή τους.
Αναμένουμε επίσης από καιρό , γενικότερη ενημέρωση για την πορεία έργων , που χρηματοδοτούνται από άλλους πόρους ( Εθνικούς, ΕΣΠΑ κλπ), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και έργα της Παλλικής.
Όσο για την παράταξη της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, παραμένει αρραγής και ας μην ανησυχούν κάποιοι για τους «ήπιους τόνους της αντιπολίτευσης».
Αναδεικνύαμε και θα εντείνουμε την προσπάθεια να επιλύονται τα προβλήματα , μικρά και μεγάλα, σε όλη την Κεφαλονιά.
Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα και συμβάλλουμε στην επίλυση τους. Είμαστε όμως και θα είμαστε ακόμη περισσότερο αυστηροί, στην αδιαφάνεια, τον παραγοντισμό, τον λαϊκισμό, την εξωθεσμική λειτουργία, την υποβάθμιση της επαρχίας, την έλλειψη παντός προγραμματισμού και την αλαζονεία εξουσίας.
Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, που διάγουμε, μπορεί και πρέπει ο Δήμος να συμβάλλει ουσιαστικά, εξαντλώντας τις αρμοδιότητές του, κοντά στον πολίτη, με αξιοπιστία, δημοκρατία και σκληρή εργασία .




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250