Δημοτικό Συμβούλιο: Η συνεδρίαση για την δημοπράτηση των παραλιών

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 13:57

Δημοτικό Συμβούλιο: Η συνεδρίαση για την δημοπράτηση των παραλιών

 Η συνεδρίαση για την δημοπράτηση των παραλιών ολοκληρώθηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο 

Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα, η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση προτεινόμενων χώρων παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας με δημοπρασία , όπως επίσης και ο καθορισμός ανταλλάγματος των δημοπρατούμενων τμημάτων.

Τα θέματα εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Παπαδάτος, τονίζοντας μεταξύ, άλλων πως οι τιμές είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τις περσινές.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, ο επικεφαλής των ΦΙΚΟ Ηλίας Παρίσης, πρότεινε την επιβολή τέλους σε όσους αναλάβουν τις παραλίες, ώστε να κατασκευαστούν στις σημαντικότερες παραλίες του νησιού, διάδρομοι πρόσβασης σε ΑμέΑ.

Όπως τονίστηκε, φέτος στην παραλία της Σκάλας, θα δοκιμαστεί το σύστημα πρόσβασης σε ΑμέΑ «Seatrac».

Η εισήγηση πέρασε κατά πλειοψηφία με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», να ψηφίζει θετικά, προσθέτοντας όμως την πρόταση του κ. Ηλία Παρίση για τα ΑμέΑ.

Την πρόταση καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζοντας ως αιτιολόγηση πως διαφωνεί με την εμπορευματοποίηση των παραλιών.

Η διαδικασία των δημοπρασιώνθα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο. 

Γιώργος Χαλαβαζής 

Με ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή τονίζει! 

Διατήρηση τιμών και εξορθολογισμός των υπερβολών η φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής για παραλίες

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία χθες, στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Μαΐου, τα δύο θέματα που αφορούσαν στην παραχώρηση των προτεινόμενων χώρων απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας με δημοπρασία, καθώς και στον καθορισμό ανταλλάγματος των δημοπρατούμενων τμημάτων αιγιαλών – παραλιών Δήμου Κεφαλονιάς.

Και στα δύο θέματα την εισήγηση έκανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νικόλαος Παπαδάτος, τονίζοντας από την αρχή ότι η Δημοτική Αρχή έκανε προσπάθεια οι προτεινόμενες τιμές να είναι είτε ίδιες με πέρυσι είτε χαμηλότερες από τις τελικές τιμές κατοχύρωσης των περσινών δημοπρασιών, ειδικά σε παραλίες όπου η τελική τιμή είχε εκτοξευθεί.

Σε γενικές γραμμές η φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής είναι να διατηρηθούν ή και να μειωθούν οι τιμές, όπου είναι δυνατό, αλλά και να υπάρξει εξορθολογισμός των όποιων υπερβολών παρατηρήθηκαν πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος, για πρώτη φορά, ξεκινά να εφαρμόζεται πιλοτικά στην παραλία της Σκάλας το χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πρόγραμμα «Seatrac», με σκοπό την ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην παραλία. Ο κ. Παπαδάτος, αναφερόμενος σε αυτό, εξήγησε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί και σε άλλες παραλίες του νησιού μελλοντικά.

Στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης, δίπλα στον Διονύση Αραβαντινό, μετακόμισε πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Νίκος Σκλάβος, προκαλώντας τα «πειράγματα» των αιρετών