Ανοιχτή επιστολή των ΦΙΚΟ για το Ματζαβινάτειο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016 09:22

Ανοιχτή επιστολή των ΦΙΚΟ για το Ματζαβινάτειο

ΝΕΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.


Οι ΦΙ.Κ.Ο. και ο Επικεφαλής της παρατάξεως και Δημοτικός Σύμβουλος, καταγγέλουν για μία ακόμη φορά την συνειδητή πλέον προσπάθεια όλων των τελευταίων Κυβερνήσεων, να οδηγήσουν με άμεση ή έμμεση πίεση σε οριστική αναστολή λειτουργίας του το Ματζαβινάτειο Νοσοκομέιο, πιστοί στις μνημονιακές επιταγές των δανειστών.

Από το 2012 μέχρι σήμερα απανωτές είναι παρόμοιες προσπάθειες που έγιναν προς αυτήν την κατεύθυνση και που οι ίδιοι οι Ληξουριώτες με το αγωνιστικό τους πνεύμα να κρατήσουν το δικό τους Νοσοκομείο τις απέτρεψαν.

Σε αυτούς τους αγώνες δεν είδαμε κανένα τέως ή ενεργεία Υπουργό ή Βουλευτή «κατ΄όνομα Κεφαλλονίτη», Περιφερειάρχη ή Δημοτικό Άρχοντα, εκλεγμένο να υπερασπίζεται τα συμφέροντα κάθε Ληξουριώτη, Παλέα ή Κεφαλλονίτη και να «πατά πόδι» σε οποιαδήποτε από αυτές τις κυβερνητικές απόπειρες κλεισίματος του Νοσοκομείου μας.

Και το χειρότερο από όλα, βλέπουμε το τελευταίο διάστημα, με «Κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά» και υποτιθέμενες ευαισθησίες για το δημόσιο αγαθό που λέγεται υγεία, μία εσκεμμένη προσπάθεια να έλθουν «εν τη πράξει», αντιμέτωπα τα δύο Νοσοκομεία, μέσα την   συνεχή «αφαίμαξη» του Ματζαβινάτειου Νοσοκομείου.

Μεθοδεύεται δηλαδή, να οδηγήσουν το Ματζαβινάτειο Νοσοκομέιο έμμεσα στην απόλυτη αδυναμία λειτουργίας του, με την ενσυνείδητη ενέργεια μη αναπλήρωσης του ήδη συνταξιοδοτηθέντος ή συνταξιοδοτούμενου επιστημονικού διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού.

Προκρίνουν δηλαδή, κατά τον πλέον ανήθικο τρόπο, αντί να πουν επιτέλους ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στις μνημονιακές επιταγές, να «φέρουν σε σύγκρουση», δύο Νοσοκομεία.

Ο Λαός του Ληξουριού και της Επαρχίας Πάλλης, που είχαν την τύχη να αναθρέψουν ευεργέτες που τους κληροδότησαν το Ματζαβινάτειο Νοσοκομείο, προκαλεί όλους τους αιρετούς άρχοντες, Βουλευτή, Περιφερειάρχη, Δήμαρχο, τους τέως και νυν Υπουργούς και Βουλευτές, που θέλουν να λέγονται «ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΕΣ», να πάρουν επιτέλους σαφή θέση και να «πατήσουν πόδι» απέναντι σε κάθε προσπάθεια αναστολής της λειτουργίας του Ματζαβινάτειου Νοσοκομείου, ως Νοσοκομείου.

Αν δεν το πράξουν, ο Λαός ας σκεφτεί σοβαρά την επόμενη φορά, πού θα ρίξει την ψήφο του.

Ηλίας Παρίσης

Επιεφαλής των ΦΙ.Κ.Ο. & Δημοτικός Σύμβουλος.




00 inkefalonia general ad 300X250