Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση για τις υποδομές υγείας στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 13:50

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση για τις υποδομές υγείας στην Κεφαλονιά

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ & ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ»

               Κύριε Πρόεδρε,

Σας είναι ήδη γνωστά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας του Νομού μας (ΓΝ Νοσοκομείο Αργοστολίου, Μαντζαβινάτειο κ.λ.π.) που   έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο τμημάτων αλλά και του ίδιου του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου μετά και την πρόσφατη απόφαση για αποψίλωση και του ελάχιστου ιατρικού προσωπικού που υπήρχε. Αυτά έρχονται ως συνέπεια της δραματικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης τους. Η αντιλαϊκή πολιτική που κτυπά την δημόσια υγεία είναι η ίδια που  ταυτόχρονα χτυπά και την παιδεία, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων  και έχει κοινή μήτρα  την πολιτική της ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνησης προκειμένου οι πόροι που «εξοικονομούνται» από εκεί να διοχετευθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.  Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για κάλυψη των κενών  και το σταμάτημα των μετακινήσεων αποδείχτηκαν ακάλυπτες επιταγές.

Η εξέλιξη αυτή είναι δεμένη με τον αποχαρακτηρισμό της Κεφαλονιάς ως σεισμόπληκτης  περιοχής (ιδιαίτερα της Παλλικής).

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαία και ασύνδετα, αλλά εντάσσονται στην ενιαία στρατηγική κεφαλαίου, ΕΕ και των κυβερνήσεων τους, διαχρονικά, καταργώντας ότι λαϊκά δικαιώματα είχαν απομείνει, καταστρέφοντας ζωές  για την κερδοφορία και την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση σας καλούμε ΑΜΕΣΑ-ΣΗΜΕΡΑ να συγκαλέσετε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς με αποκλειστικό θέμα το παραπάνω, για να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις πριν είναι αργά για την ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Γκισγκίνης

Γιάννης Κουρούκλης




00 inkefalonia general ad 300X250