Ανοικτή επιστολή Χρ. Λευκαδίτη στον Υπουργό Εσωτερικών

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 15:06

Ανοικτή επιστολή Χρ. Λευκαδίτη στον Υπουργό Εσωτερικών

Επιστολή αντιπροέδρου Λιμενικού Ταμείου, Χρήστου Λευκαδίτη, στον Υπουργό Εσωτερικών

Κύριε Υπουργέ , διαβάζοντας ότι το Υπουργείο μελετάει τον κερματισμό του Δήμου Κεφαλονιάς σε περισσότερους Δήμους , πριν την απόφαση σας, να μου επιτρέψετε σαν αιρετός πολίτης αυτής της κοινωνίας να σας παραθέσω μερικά στοιχεία.


Η Κεφαλονιά είναι ένα μεγάλο νησί σε έκταση και το μεγαλύτερο στο Ιόνιο. ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΆ δυστυχώς έχει μόνο 30.000 κατοίκους περίπου. Στα χαρτιά είναι εγγεγραμμένοι 50.000 . Το Αργοστόλι που είναι πρωτεύουσα του νησιού έχει το 60 % του πληθυσμού και ο μέσος όρος ηλικίας είναι 50 χρόνων , η υπόλοιπη Κεφαλονιά έχει το 40 % που ο μέσος όρος είναι πάνω από 65 χρονών . Δίνοντας σας αυτά τα στοιχεία θέλω να σας πω ότι πληθυσμιακά, δεν δύναται ο Δήμος να κερματισθεί σε περισσότερους από έναν .


Σας υπενθυμίζω ότι η Κεφαλονιά αποτελείτο από οκτώ πρώην καποδιστριακούς Δήμους και το μόνο που κατάφερε ήταν να βρεθεί συνολικά χρεωμένη πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ και όλοι οι Δήμοι να ζητούν δανεικά από Τράπεζες και το Κράτος για να επιβιώσουν.

Όλη η ανωτέρω σπατάλη δεν δικαιολογείται από τα έργα υποδομής που παρέλαβε ο ενοποιημένος , με το σχέδιο Καλλικράτης, Δήμος. Σήμερα , μετά από 4,5 χρόνια, οφείλουμε τα μισά. Σας παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία :

1) Κοινωνικές υπηρεσίες. Πλήρης οργάνωση .
2) Οικονομικές υπηρεσίες . Πλήρης οργάνωση
3) Από πλευράς ύδρευσης , υδροδοτείται άψογα και το τελευταίο χωριό της Κεφ/νιάς.
4) Τεχνικές υπηρεσίες. Πλήρης οργάνωση .
5) Διοικητικές υπηρεσίες . Πλήρης οργάνωση .
6) Τουριστικές υπηρεσίες. Πλήρης οργάνωση .
7) Τεχνικός εξοπλισμός ( J.C.B., μπουλντόζες , οχήματα) , πλήρης .

Αν τα ανωτέρω τα διασπάσετε σε 2 - 3 Δήμους το αποτέλεσμα θα είναι εις βάρος της Κεφαλονιάς . Σας υπενθυμίζουμε ότι η Κεφαλονιά είναι το καθαρότερο νησί και παίρνει συγχαρητήρια από τους συμπατριώτες μας και από τους τουρίστες .

Η μόνη ανάγκη που βλέπω είναι να προσλάβει 2 ή 3 ηλεκ/γους καθώς και 3 άτομα χειριστές βαρέων μηχανημάτων, επίσης πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για 1 κτίριο που θα στεγάζει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, διότι τώρα στεγάζονται σε σημεία διάσπαρτα .

Παρακαλώ, λάβετε υπόψη σας ότι το νησί έχει 70 κοινότητες που λειτουργούν οι περισσότερες αρκετά καλά .

Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας .

Αναμένω την απάντησή σας .

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Ο Α/ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250