Θεόφιλος προς Δημοτική Αρχή: «Οι προσλήψεις είναι δικαίωμα όλων των Κεφαλονιτών – Δεν είναι «λάφυρο» επειδή κερδίσατε τις εκλογές» - Αντιπαράθεση για την διαχείριση στα σπήλαια (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 14:05

Θεόφιλος προς Δημοτική Αρχή: «Οι προσλήψεις είναι δικαίωμα όλων των Κεφαλονιτών – Δεν είναι «λάφυρο» επειδή κερδίσατε τις εκλογές» -  Αντιπαράθεση για την διαχείριση στα σπήλαια (video)

  Έντονη ήταν η αντιπαράθεση δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όσον αφορά το θέμα των προσλήψεων και της οικονομικής διαχείρισης στα σπήλαια του δήμου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο με τίτλο: «Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης αυτής: «Εργασίες λειτουργίας, περιήγησης και επιτήρησης λιμνοσπηλαίου Μελισσάνης και σπηλαίου Δρογκαράτης Δ.Ε. Σάμης.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Σπήλαιο Περάματος στα Ιωάννινα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος , έφερε έγγραφα για το πώς κινούνται άλλοι δήμοι αναφορικά με τα σπήλαιά τους.«Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να κάνει το νόμιμο. Δείτε τι γίνεται στο Σπήλαιο Περάματος δήμος Ιωαννίνων και πάρτε παράδειγμα για να κινηθείτε και εσείς» ήταν αρχικά τα λόγια του κ.Μιχαλάτου του και συνέχισε: Είστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που δημιουργεί αυτό το καθεστώς.

Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται και γι αυτό δεν ψηφίζουμε την μελέτη. Έχουν δικαίωμα όλοι οι κεφαλονίτες την διαδικασία προσλήψεων. Δεν είναι ένα “λάφυρο” επειδή κερδίσατε τις εκλογές. Λέει ο αναπληρωτής ότι αυτό που προτείνουμε δεν μπορεί να γίνει γιατί καθυστέρει ο ΑΣΕΠ.

Όμως όλοι οι άλλοι δήμοι κάνουν μέχρι 31/3 αίτηση πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ. Επιμένουμε και λέμε ότι το σύστημα διαχείρισης σπηλαίων και παραλιών, δεν λειτουργεί σωστά και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Εμείς ως παράταξη Θα είμαστε εδώ να διασφαλίζεται η νομιμότατα».

Παρακάτω η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=2fpQ-kwco48

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, υποστήριξε πως ο ΑΣΕΠ αργεί τις διαδικασίες και γι αυτό δεν μπορούν να γίνουν από εκεί προσλήψεις.

Όπως δεν φαίνεται να έπεισε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Κουρούκλης: «Μια άθλια πολιτική, που κάθε χρόνο η Δημοτική Αρχή την συνεχίζει και την κάνει αθλιότερη»

Γιάννης Κουρούκλης Λαϊκή Συσπείρωση: «Είναι μια άθλια πολιτική, που κάθε χρόνο η Δημοτική Αρχή την συνεχίζει και την κάνει αθλιότερη. Και ως προς την διαχείριση του δημοσίου χρήματος και των ανθρώπων που προσλαμβάνει εκεί πέρα, αλλά και τις εργασιακές σχέσεις που έχει εφαρμόσει. Ακόμη περιμένουμε να δούμε που είναι αυτοί οι περίφημοι εθελοντές. Πού εργάστηκαν και αν ασφαλίστηκαν. Όμως δεν θα το ακούσουμε ποτέ, γιατί κάνετε «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία. Υπάρχει και το θέμα της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Δεν απαντάτε όμως πως θα κάνετε να ελέγχονται τα εισιτήρια στα σπήλαια. Αυτά που λέει ο αναπληρωτής είναι ψέματα».

Αραβαντινός: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει...»

Ο Διονύσης Αραβαντινός “Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά” : «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει. Αυτό λέει μια παροιμία. Η πρότασή μας είναι αδιάβλητη και διαφανέστατη. Δεν ανακαλύψαμε την χαμένη Ατλαντίδα, αλλά κάνουμε αυτό που η πολιτεία επιβάλει και είναι σύννομο. Γι’ αυτό φτάνουμε σε σημείο να πληρώνει ο Δήμος 600αριές χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα. Καλό είναι έστω και αργά να αποταθείτε σε αυτή την λογική που σας εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης και να αφήσετε αυτό που κάνετε, γιατί είδατε τι έχει κοστίσει στον δήμο και στον Κεφαλονίτικο λαό».

Γκισγκίνης: «Η όλη διαδικασία πάσχει»

Νίκος Γκισγκίνης επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”: «Η Δημοτική αρχή πάει να βάλει διλλήματα με κεφαλονίτες και μη κεφαλονίτες. Στο πιο κρίσιμο σημείο του νησιού, δεν υπάρχει άνθρωπος του δήμο να ελέγχει τις διαδικασίες. Η όλη διαδικασία πάσχει. Και πέστε μας κύριε αναπληρωτή, έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι από πέρσι; Κοιτάξτε να τους πληρώσετε και αφήστε τις προβοκάτσιες» τόνισε και η συζήτηση κάπου εκεί άναψε για τα καλά».
Παρακάτω η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=amw8RTAR-QA

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, άφησε αιχμές για την μη ορθή και νόμιμη διαχείριση των χρημάτων των σπηλαίων, ενώ κάπου εκεί παρενέβη ξαφνικά ο Σπύρος Σπαθής και όπως φάνηκε από την κόντρα που ακολούθησε, ήταν αυτός που έκανε την οικονομική διαχείριση των χρημάτων τα προηγούμενα χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=hPk0dZ_XtdE

DSC 0090DSC 0096DSC 0102DSC 0118