Δημοτικό Συμβούλιο: Αντιπαράθεση για την μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 12:48

Δημοτικό Συμβούλιο: Αντιπαράθεση για την μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας (video)

Αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο για την μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Την μη επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας εισηγήθηκε η δημοτική αρχή, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, γεγονός που βρήκε αντίθετη την αντιπολίτευση.

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης υποστήριξε πως «Οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, καλύπτονται από τις υπηρεσίες του δήμου», ως εκ τούτου... ολα καλά, όμως αυτή η τοποθέτησή του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις!

Αραβαντινός: «Αλαλούμ στην Παλική χωρίς Δημοτικούς Αστυνομικούς»

«Πρέπει να τολμήσουμε να κάνουμε μια προσπάθεια επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας. Είναι σίγουρο πως θα βελτιώσει και την εικόνα της πόλης» υποστήριξε ο Διονύσης Αραβαντινός, και συνέχισε: «Μας λέει ο κ. Λυκούδης πως δεν χρειάζεται η Δημοτική Αστυνομία, διότι καλύπτεται από τις υπηρεσίες του Δήμου. Όμως αν είχε περάσει ο κ. Λυκούδης από την Παλική, θα διαπίστωνε ότι υπάρχει ένα αλαλούμ. Δεν μπορούν οι υπηρεσίες του δήμου να ασκήσουν τα καθήκοντα του Δημοτικού Αστυνομικού, διότι οι υπάλληλοι είναι επιφορτισμένοι και με άλλες αρμοδιότητες. Εμείς θέλουμε η δημοτική αστυνομία να βγει από τα γραφεία της».

https://www.youtube.com/watch?v=L3brGYQeq54

Σαμούρης: «Λάθος η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας»

«Δεν θα μιλήσω αντιπολιτευτικά θα μιλήσω αυτοδιοικητικά» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Σπύρος Σαμούρης και συνέχισε ως εξής: «Ήταν λάθος η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Η Δημοτική Αστυνομία αποτελεί ένα εργαλείο στην Διάθεση κάθε Δημοτικής Αρχής και θα πρέπει να ανασυσταθεί».
https://www.youtube.com/watch?v=a7rvbirnqwU

Θεόφιλος: «Να παλέψουμε να στελεχωθεί η Δημοτική Αστυνομία»

«Αν περάσει η εισήγηση της δημοτικής αρχής θα είναι ντροπή» τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος και συνέχισε: « Πρέπει να παλέψουμε να στελεχωθεί για να μην κλείσει. Δεν κάνατε κάποιο διάλογο με τον σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων. Δεν πρέπει να προχωρήσει σε αυτό το βήμα. Θα πρέπει να γίνει ξανά η Δημοτική Αστυνομία και να προσπαθήσουμε να προσλάβουμε και άλλους υπαλλήλους. Είναι η αναγκαία η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας».

https://www.youtube.com/watch?v=2xx8a6Nuofw

«Εμείς δεν διαφωνούμε με την μη επανασύστασή της , έχουμε άλλο σκεπτικό από αυτό που βάζει η δημοτική αρχή» δήλωσε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης.

Το θέμα για την μη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας πέρασε κατά πλειοψηφία, χωρίς τους ψήφους της αντιπολίτευσης.