Ηλίας Παρίσης: "Ένας σύγχρονος κουκουλοφόρος γκεμπελίσκος"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 19:13

Ηλίας Παρίσης: "Ένας σύγχρονος κουκουλοφόρος γκεμπελίσκος"

Ένας σύγχρονος κουκουλοφόρος γκεμπελίσκος Καλείται η Δημοτική Αρχή να πάρει θέση

Στις 2 Απρ 2016, ανέβασα στην προσωπική μου σελίδα την δημοσίευση στα «Κεφαλλονίτικα Νέα», της θέσεώς μου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε τον καταλογισμό σε βάρος της προσωπικής τους περιουσίας, χρεών που περιέρχονται στον Δήμο για εξόφληση, από αμέλεια ή λάθη ή παραλείψεις πρώην αιρετών αρχόντων, τα οποία πλέον κατά συρροή εμφανίζονται στον νέο Καλλικρατικό Δήμο και μάλιστα με πρόσθετες επιβαρύνσεις άνω του 80%.

Το δημοσίευμα είχε τίτλο: Ηλίας Παρίσης: Τα πρόστιμα να τα πληρώνουν οι αιρετοί από την τσέπη τους.
Ένας σύγχρονος γκεμπελίσκος με ψευδώνυμο (ανύπαρκτο ονοματεπώνυμο), δηλαδή «κουκουλοφόρος του διαδικτύου», σχολιάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο στην προσωπική μου σελίδα, αναδεικνύοντας το ήθος και ύφος που προφανώς τον χαρακτηρίζει, έγραψε όσα παρακάτω με απόλυτη ακρίβεια αναδημοσιεύω:

• Αυτός ζει ακόμα στην χούντα
• Οι μεγαλύτερες ρεμούλες γίνονται από τους καραβανάδες
• Αληθεύει ότι επί χούντας ερχόταν στο Ληξούρι και κυκλοφορούσε στις άδειές του με στολή;
• Έλα τώρα ο άνθρωπος αυτός κάνει κρα από μακριά ότι ανήκει σε άλλη εποχή
• Βέβαια δεν φταίει αυτός αλλά αυτοί που τον ψήφισαν για να κουβαλάει την μούχλα του στα δημοτικά συμβούλια
• Ξεσάλωσαν οι φισφιρίκοι τους θίξαμε τον στρατηγό της χούντας
• Άλλωστε όλοι ξέρουν πως πίσω από τα σχήματα της θολής ψευτο- αγανάκτησης κρύβεται χρυσαυγίτικες λογικές
• Υποθέτω ότι οι φιρφιρίκοι στις εκλογές κινηθήκατε μεταξύ καμένου-χρυσής αυγής και συριζα
• Στοχοποιώ τον πολιτικό ηλία παρίση που πολιτεύεται με όρους και νοοτροπία παλιού καραβανά φέρνοντας στο δημόσιο χώρο μία αύρα μούχλας
• Επιτέλους ας πάμε ένα βήμα μπροστά, είμαστε που είμαστε επαρχία μην εκπέμπουμε μηνύματα ότι ζούμε σε άλλη εποχή

Απάντησα σε όλα αυτά στον κατ΄όνομα «κύριο Χρηστάτο»: Κύριε Χρηστάτε εσείς μου κάνατε αίτημα φιλίας, όχι εγώ. Εγώ το αποδέχθηκα. Μην υποτιμάτε λοιπόν τον εαυτό σας και το γεγονός ότι εσείς ζητήσατε να ανταλλάσσουμε απόψεις μέσα από εδώ.

Η απάντηση του κατ΄όνομα «κυρίου Χρηστάτου»: Κύριε παρίση λυπάμαι άμα σας στενοχώρησα, μπορεί να ήμουν οξύς, αλλά καλό είναι να ακούτε και την άλλη άποψη, δεν κάνει κακό. Όχι απλά να είστε ένα παρεάκι που βρίζετε τους άλλους. Κι αυτό δεν το γράφω για εσάς προσωπικά, γιατί εσείς είστε ευπρεπής.

Κατά τον ως άνω «σύγχρονο κουκουλοφόρο γκεμπελίσκο», η συνταγματική επιταγή, που επιτάσσει ότι:

Οι αιρετοί άρχοντες ψηφίζονται από τον Ελληνικό (και Κεφαλλονίτικο) Λαό, για να ασκούν ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΟΣΕ Ο ΛΑΟΣ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ,
Είναι ¨μούχλα¨, είναι ¨χούντα¨, είναι ¨ζεις σε άλλη εποχή¨.

Και η άλλη άποψη, η σύγχρονη, αυτή που είναι η αλήθεια που τσούζει, αυτή που εν τέλει «δεν είναι κακό να ακούω», είναι να αποδεχθώ (ως πολιτικός Ηλίας Παρίσης), την σύγχρονη πολιτική θεωρία (και όχι αυτή που κουβαλούν παλιοί καραβανάδες), που σημαίνει (κατά τον ¨κύριο Χρηστάτο¨), να ασκείς την εξουσία που σου έδοσε ο Λαός, ΟΧΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Να αναγάγω σε ΔΙΚΑΙΩΜΑ, κάθε σύγχρονου (κατά τον ¨κύριο Χρηστάτο¨) πολιτικού άρχοντα, να μην πληρώνει ποτέ για τις πράξεις και παραλείψεις του, κατά την άσκηση της εξουσίας που του έδοσε ο Λαός.

Φίλε και κατ΄όνομα «κύριε Χρηστάτε», προτιμώ την μούχλα που μου αποδίδεις, γιατί σέβομαι (παρ΄ότι κατ΄εσάς χουνταίος), την ψήφο του Ληξουριώτικου κατά βάση Λαού, που ψήφισε τους ΦΙ.Κ.Ο. και με εξέλεξε Δημοτικό Σύμβουλο, ως επικεφαλή της παρατάξεως.

Λογικές σαν την δική σας είχαν και αυτοί που βρίσκονται ήδη πίσω από τα σίδερα, έστω και αν το πολιτικό σύστημα τους υπέθαλπε για πολλά χρόνια.

Πίστευαν και αυτοί στο μοντέλο του «σύγχρονου πολιτικού» και στο «σύγχρονο ευαγγέλιό του»:

Μπες στην Πολιτική για να φας, αλλιώς είσαι μούχλα.

Οι φίλοι που αντέδρασαν στον σύγχρονο κουκουλοφόρο γκεμπελίσκο, με ενημέρωσαν για το πιθανολογούμενο πραγματικό σας πρόσωπο, κατ΄όνομα «κύριε Χρηστάτε».

Εύχομαι ειλικρινά, η ομολογία που μου κοινοποίησαν, να είναι και αυτή κακόβουλη πράξη.

Η Δημοτική Αρχή όμως οφείλει να πάρει θέση σε παρόμοια φαινόμενα, άσχετα αν προέρχονται από τον παραταξιακό της χώρο ή όχι και να καταδικάσει με ψήφισμα παρόμοιες πρακτικές .

Διαφορετικά θα μιλάμε για «νεοαυριανιστές» χειρίστου είδους.

Ηλίας Παρίσης
Επικεφαλής των ΦΙ.Κ.Ο. & Δημοτικός Σύμβουλος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ