Ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης Πυλάρου για τον Μύρτο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 10:55

Ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης Πυλάρου για τον Μύρτο

Ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης Πυλάρου για τον Μύρτο. 

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής Πυλάρου κατέρχονται ξανά σήμερα 08/04/2016 σε Λαϊκή Συνέλευση προκειμένου να υπερασπιστούν την ύπαρξη τους, που συνδέεται άμεσα με την λειτουργία της πασίγνωστης παραλίας του ΜΥΡΤΟΥ.

Ο Μύρτος αποτελεί το πρωταρχικό σημείο αναφοράς της Τουριστικής Ανάπτυξης της Κεφαλλονιάς. Στο σχεδιασμό κάθε τουριστικής δραστηριότητας στον νομό βρίσκεται η επίσκεψη στην πανέμορφη παραλία μας η οποία πρέπει να λειτουργεί και να παρέχει στους επισκέπτες της τις αυτονόητες βασικές υπηρεσίες που απαιτούνται δεδομένης και της απόστασής της από τον κοινωνικό ιστό της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην αναμενόμενη ΚΥΑ για τις παραλίες θα προβλέπεται εξαίρεση της παραλίας του ΜΥΡΤΟΥ από τουριστική εκμετάλλευση, πράγμα το οποίο σημαίνει ουσιαστικά κλείσιμο της παραλίας μας.

Μια τέτοια εξέλιξη υπονομεύει ευθέως την Ανάπτυξη όλης της Κεφαλλονιάς, και καταστρέφει κάθε Τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή μας, οδηγώντας στην ερημοποιήση.

Δεν υπάρχει Τουρισμός στην Κεφαλλονιά με κλειστή την παραλία του Μύρτου. Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα που εκπέμπεται προς κάθε κατεύθυνση.

Ζητούμε όσο πιο έντονα γίνεται, από την Πολιτεία να μη συμπεριληφθεί η παραλία του Μύρτου σ’ αυτές που θα εξαιρεθούν από Τουριστική Εκμετάλλευση. Επίσης ζητούμε από την Πολιτεία και τον Δήμο να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να επιτύχουμε την τροποποίηση του Π.Δ.441/16-9-2009 σύμφωνα με την αίτηση ακύρωσης που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς έχει την κατάλληλη υποδομή στην παραλία και παρέχει χρόνια τώρα τις απαιτούμενες βασικές υπηρεσίες στους επισκέπτες της, με ευαισθησία και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην αποδεχτούμε οποιαδήποτε απόφαση που θα οδηγεί άμεσα ή έμμεσα στο κλείσιμο της παραλίας μας. Αυτό δεν είναι απειλή, είναι το αναφαίρετο δικαίωμα μας να υπερασπιστούμε την πρόοδο του τόπου μας, την παραμονή μας σ’ αυτόν και το μέλλον των παιδιών μας.

Το παρόν ψήφισμα θα σταλεί στα αρμόδια Υπουργεία, στη Βουλευτή του Νομού, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, το Δήμαρχο Κεφαλληνίας στα Μ.Μ.Ε του Νομού, στα κόμματα και τους φορείς του Νησιού.

Αγία Ευφημία 08/04/2016

Ο Αντιδήμαρχος

ΔΕ Πυλαρέων

Σταύρος Γεράσιμος Αλυσανδράτος

Οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων


Τ. Κ. Διβαράτων, Γασπαρής Αργύριος

Τ.Κ Μακρυωτίκων, Αλυσανδράτος Διονύσιος

Τ.Κ Αγίας Ευφημίας, Ζαφειράτος Παναγής