ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς & Ιθάκης : Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 11:28

ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς & Ιθάκης : Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Ο αγώνας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης είναι υπόθεση όλων μας.


-Είναι ένας Αγώνας όχι μόνον για την ανακούφιση του πόνου αυτών των απελπισμένων ανθρώπων, αλλά και για να μην χάσουμε την ανθρωπιά μας.

-Η Ελληνική Κυβέρνηση, η Ελληνική Κοινωνία δίνουν έναν σκληρό αγώνα υπεράσπισης όλων των Ευρωπαϊκών Αξιών που δυστυχώς μερικοί έχουν ξεχάσει. Μια ολόκληρη Ήπειρος καλείται να διαμορφώσει εκ νέου την συλλογική της συνείδηση και να διαλέξει ανάμεσα σε δύο επιλογές.

Από την μια την Ευρώπη του μίσους και της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, την Ευρώπη των κλειστών συνόρων, και της Βαρβαρότητας, και από την άλλη την Ευρώπη των Λαών, του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Εργασίας, της Ειρήνης, και της Υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

-Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι ο τρόπος με τον οποίον η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσει και θα διαχειριστεί από δω και πέρα την οικονομική και προσφυγική κρίση θα προσδιορίσει όχι μόνον την μορφή και την πολιτική κατεύθυνση της, αλλά κυρίως την ίδια της την ύπαρξη.

-Το προσφυγικό ζήτημα αποτελεί την φυσική συνέπεια των πολεμικών συρράξεων στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, αλλά και στην βόρεια Αφρική, στην προσπάθεια των Μεγάλων Δυνάμεων διάλυσης των Κρατών που δημιουργήθηκαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

-Όλες οι Δημοκρατικές, Προοδευτικές, Αριστερές και Κινηματικές Δυνάμεις, μαζί με τους Διανοούμενους και τους Ανθρώπους του Πολιτισμού, πρέπει να συντονίσουμε τις προσπάθειες και τις δράσεις μας για την δημιουργία ενός Πανευρωπαϊκού Αντιπολεμικού κινήματος διεκδικώντας την άμεση κατάπαυση των πολέμων και την ειρήνευση στις εμπόλεμες περιοχές.

-Εμείς λοιπόν στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό απαντάμε με αλληλεγγύη και Ανθρωπιά. Καθένας μας προσφέρει ότι μπορεί στο μέτρο του δυνατού. Συλλέγουμε τα παρακάτω είδη, που θα σταλούν ως ανθρωπιστική βοήθεια για την κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων που ευρίσκονται στην χώρα μας, σύμφωνα με τον παρακάτω κατάλογο:

α)τυποποιημένα (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, καφές, τσάι, κονσέρβες) και ειδικά τρόφιμα (παιδικές τροφές, κρέμες, γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας, χυμοί, μπάρες δημητριακών, σοκολάτες, μπισκότα, κρουασάν, κ.α.).
β)είδη υγιεινής φροντίδας (π.χ. σαμπουάν, σαπούνι, οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά, μωρομάντηλα κ.α.).

Τα σημεία συλλογής είναι τα παρακάτω.

Αργοστόλι: Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα στο Θέατρο Κέφαλος.                                                  Τηλ. 26710-23828, και ώρες 11,00-14,00 και 17,30-19,30.                                                  Εκτός Σαββάτου απόγευμα και Κυριακή.                                                                                                      Ληξούρι: Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ, και ώρες 17,30-19,30, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Ερυσσος: Τροντής Γεώργιος τηλ. 6936978917, και 26740570501.                             Πύλαρος: Γονατάς Γεράσιμος τηλ. 6979036106                                                                    Σάμη: Βάλσαμου Ερη τηλ. 6984262708.                                                                                                                            Ελλειού-Πρόννων: Αλεξανδρόπουλος Δημήτρης τηλ. 6975506883.                                Λειβαθούς: Πουσναράς Παναγής τηλ. 6944544470.                                                           Ιθάκη: Καραντζής Γεώργιος τηλ. και Καραβίας Τηλέμαχος τηλ. 6976915475

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης