Οι αποφάσεις της συνεδρίαση Δ.Σ. της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 15:05

Οι αποφάσεις της συνεδρίαση Δ.Σ. της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων

Συνεδρίασε σήμερα, στην Κέρκυρα, το Δ.Σ. της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ). Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι: Σπυρίδων Σπύρου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Πρόεδρος της ΕΤΙΝ, Ι. Τρεπεκλής, Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιώργος Χονδρογιάννης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Κώστας Κιτσάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Κέρκυρας, Γιάννης Λιβιτσάνος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, Γιώργος Ζούπας, Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Δημήτρης Χαρίτος, Γ.Γ. του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, Αντώνης Δουβίτσας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΙΝ και Σπύρος Θύμης, στέλεχος της ΕΤΙΝ.

• Το Δ.Σ. της ΕΤΙΝ, μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε τη συγκρότηση 3μελούς Επιτροπής «Μελέτης», η οποία –στην προσεχή Γενική Συνέλευση της Εταιρείας – θα παραδώσει στοχευμένη εισήγηση για τη βέλτιστη λειτουργία και ανάπτυξη της εταιρείας.
Ως μέλη της Επιτροπής αυτής ορίστηκαν να είναι: Ι. Τρεπεκλής, Ι. Λιβιτσάνος και Σπύρος Γαλιατσάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

• Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, να ορίσει την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα.

Δήλωση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, με το πέρας της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΤΙΝ, δήλωσε:

«Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ της ΕΤΙΝ, προκειμένου να λάβει αποφάσεις σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη και να γίνει μια συζήτηση για την πορεία του τουρισμού, την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε, αφού η ΕΤΙΝ είναι ένα όργανο που ασχολείται με τον τουρισμό και στηρίζει τις δράσεις της Περιφέρειας στις επιλογές που κάνει, ιδιαίτερα για τις συμμετοχές στις διάφορες εκθέσεις που προγραμματισμένα από τον ΕΟΤ βγαίνουν κάθε χρόνο και η Επιτροπή Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας επιλέγει.
Παράλληλα βέβαια η Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα, με τις υπηρεσίες Τουρισμού, να συμμετέχει σε διάφορες δράσεις να εκτυπώνει φυλλάδια, να κάνει δημοσιεύσεις σε διάφορα έντυπα, να προβάλλει τον τουριστικό μας προορισμό σε διάφορα Μ.Μ.Ε τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, στοχεύοντας πάντα στις παραδοσιακές αγορές αλλά και στις νέες αγορές που δημιουργούνται, για την προσέλκυση νέων τουριστών στη Περιφέρειά μας.
Περνάμε, όμως, μια μεγάλη κρίση οικονομική, η οποία πλήττει όλη την Ευρώπη και έχει επηρεάσει αρνητικά το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα και όσοι έρχονται έχουν μικρή οικονομική δυνατότητα.
Προσπαθούμε να αναστρέψουμε, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατόν, ένα αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη σε βάρος της χώρας μας από κάποια Μ.Μ.Ε ή από κάποιους παράγοντες, οι οποίοι ενδεχομένως έχουν κέρδη ή σκοπιμότητες. Ένα είναι βέβαιο: Αυτοί που έρχονται στη χώρα μας και στη Περιφέρεια μάς φεύγουν κατενθουσιασμένοι και αυτό οφείλεται στην προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς και επιχειρήσεις. Οφείλουμε όλοι μας να το κάνουμε, ώστε αυτή η διαφήμιση που στερούμαστε στο εξωτερικό να την κερδίζουμε σε εντυπώσεις στο εσωτερικό από τους επισκέπτες μας. Αυτοί είναι άλλωστε οι καλύτεροι διαφημιστές του τουρισμού μας».

Η ΕΤΙΝ χρηματοδοτείται μόνο από την Περιφέρεια

«Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου συζητήσαμε να γίνει μια εκτίμηση του έργου της ΕΤΙΝ τα τελευταία χρόνια και να επανεκτιμηθεί ενδεχομένως ο ρόλος της και η δυνατότητα παρέμβασης στα πράγματα. Το πρόβλημα βέβαια είναι πάντα το οικονομικό, η ΕΤΙΝ χρηματοδοτείται μέχρι τώρα και στα δέκα χρόνια λειτουργίας της, μόνο από την Περιφέρεια. Αυτό βέβαια της δημιουργεί μια αδυναμία να μην μπορεί να κινηθεί, όπως θα επιθυμούσαμε και να είναι ευέλικτη. Θα κάνει προσπάθειες να αναπτύξει και άλλες δράσεις αλλά σε μια περίοδο όπου το περιβάλλον είναι αρνητικό, αντιλαμβάνεστε ότι για να επιβιώσει χρειάζεται την οικονομική στήριξη όλων των μετόχων, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.
Γι' αυτό επανεξετάζουμε τη λειτουργία της και η Περιφέρεια επανεξετάζει τη στάση της στη μελλοντική πορεία της εταιρείας. Το πώς μπορεί να επιβιώσει, το πώς μπορεί να λειτουργήσει και κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει ή όχι τη λειτουργία της Περιφέρειας στις δράσεις της».

Έκτακτη Γενική Συνέλευση σε 20 μέρες

«Ορίσαμε μια Επιτροπή η οποία θα φέρει εισήγηση στην έκτακτη γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές εικοσαήμερο, πιθανόν εκεί να υπάρξουν και αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Είναι αλήθεια ότι και η συμμετοχή στο Δ.Σ είναι εθελοντική και χρειάζεται και χρόνος και απασχόληση για να μπορεί κανείς να συμβάλλει θετικά».




00 inkefalonia general ad 300X250