Η Ημέρα της Γυναίκας αφιερωμένη στις μη προνομιούχες, τις άνεργες, τις γυναίκες πρόσφυγες

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 19:54

Η Ημέρα της Γυναίκας αφιερωμένη  στις μη προνομιούχες, τις άνεργες, τις γυναίκες πρόσφυγες

Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, η Αντιπεριφερειάρχης ΝικολέταΠανδή, η περιφερειακή σύμβουλος ΜαρίναΜοσχάτ και το μέλος της Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Λιάνα Τσιρίδου, για την Ημέρα της Γυναίκας.

 

Αφιέρωσαν την σημερινή ημέρα στις «γυναίκες που ανήκουν στον ομάδα των μη προνομιούχων πολιτών αυτού του τόπου, στις άνεργες, στις υποαπασχολούμενες, σ’ αυτές που υπερασπίζονται την μονογονεϊκή οικογένειά τους και ιδιαίτερα στις γυναίκες πρόσφυγες που βιώνουν το δράμα του ξεριζωμού και του αγώνα της επιβίωσης από την Συρία μέχρι την αφιλόξενη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη».

Αναφέρθηκαν στους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών και υπογράμμισαν ότι παρά τις δεσμεύσεις και τις διεθνείς συμβάσεις οι γυναίκες εξακολουθούν να υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, μέρος των οποίων ενισχύει και την ανισότητα συμμετοχής στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι «οι γυναίκες είναι πάνω από το 60% των μερικά απασχολούμενων και πάνω από το 60% των άνεργων νέων».

Στη συνέντευξη τύπου δεσμεύτηκαν για ένταση των προσπαθειών της Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τακτική και ουσιαστική λειτουργία, σχεδιασμό δράσεων σε βάθος χρόνου και αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος μάλιστα έκλεισε με την ευχή «κάθε νέα επέτειος να μας δίνει την ευκαιρία να ανακοινώνουμε επιτυχίες και να μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές στην κοινωνική συνείδηση».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ