«Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ» – κάλεσμα Δήμου και Ένωσης Φυσικών

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 00:13

«Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ» – κάλεσμα Δήμου και Ένωσης Φυσικών

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος», ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας Ευάγγελος Κεκάτος, η Γεν. Γραμματέας του Δήμου Κεφαλονιάς Κυριακή Νικολαΐδου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Φυσικών στο νησί μας, Αντώνης Κατάνιας, με αφορμή την ημέρα Επιστήμης με θέμα “Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ”, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.

 

Την εισαγωγή έκανε ο κ. Κεκάτος, αναφερόμενος στις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από τον Δήμο Κεφαλονιάς, την Ένωση Φυσικών και την Διεύθυνση Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό την διοργάνωση αυτής της ημερίδας, αλλά και τη θέσπιση των βάσεων για ένα θερινό σχολείο φυσικής και αστροφυσικής για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Η κ. Νικολαΐδου, εστιάζοντας στα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι μαθητές από την γνωριμία τους με όλες τις νέες ανακαλύψεις στον τομέα της φυσικής και της αστροφυσικής, εξήρε την πολύτιμη αρωγή της Ένωσης Φυσικών της Κεφαλονιάς και ειδικά του κ. Κατάνια. Ενημέρωσε παράλληλα πως στόχος είναι η πραγματοποίηση του θερινού σχολείου και η καθιέρωσή του, ώστε να υπάρχει συμμετοχή μαθητών και από άλλα μέρη της χώρας.

Ο κ. Κατάνιας από την πλευρά του, χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Δήμου Κεφαλονιάς και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ημερίδας και τις σημαντικές παρουσίες διακεκριμένων Ελλήνων Φυσικών που θα βρεθούν στο νησί μας, ανάμεσα στους οποίους και ο Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσιος Σιμόπουλος.

Τέλος, μίλησε για τους Κεφαλλονίτες φυσικούς που θα παρουσιάσουν στους μαθητές και το κοινό πειράματα στην πρωινή συνεδρία της ημερίδας, ενώ κάλεσε όλους να παρακολουθήσουν και την απογευματινή συνεδρία, ανοιχτή προς το κοινό στις 6.00 το απόγευμα, όπου ο κ. Σιμόπουλος θα δώσει ομιλία με θέμα «Όλοι είμαστε Αστρόσκονη».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚ0ΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ