Η Λαϊκή Συσπείρωση για θέματα προ ημερησίας διάταξης & ερωτήσεις για το σημερινό ΔΣ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 08:45

Η Λαϊκή Συσπείρωση για θέματα προ ημερησίας διάταξης & ερωτήσεις για το σημερινό ΔΣ

κ. Πρόεδρε, Παρότι έχουμε ζητήσει το τελευταίο διάστημα να μπουν για συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς κατεπείγοντα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας, αυτό δεν έχει γίνει, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που τα έχει απορρίψει.

 

Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει η Δ.Αρχή στην υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών πολιτικών ΕΕ-κυβέρνησης-κεφαλαίου με στόχο να είναι ο λαός μη ενημερωμένος και στην γωνία.

Πιο συγκεκρημένα το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ- επιχειρηματικών ομίλων σε όλες τις πλευρές της ζωής των λαϊκών οικογενειών με σκοπό την παραπέρα ανάπτυξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Το ταξικό εργατικό κίνημα και άλλοι φορείς αντιπαλεύουν με κινητοποιήσεις, αγωνιστικές παρεμβάσεις για να αποκρουστούν και να ανατραπούν αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα .

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητήσαμε και ζητάμε να συζητηθούν ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ τα παρακάτω:

1.ΥΓΕΙΑ :Προβλήματα υποδομών, στελέχωσης, χρηματοδότησης (ΓΝΝ Αρογοστολίου, Μαντζαβινάτειο κ.λ.π.), τροπολογία κυβέρνησης για χρηματοδότηση Μονάδων Υγείας από την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Για τα παραπάνω, ζητάμε την κατεπείγουσα συζήτηση, γιατί όπως γνωρίζετε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με τις παροχές υγείας στο νομό, έχει φτάσει στο απροχώρητο, το ίδιο και οι αντοχές των εργαζομένων που εργάζονται ξεπερνώντας τα όρια και χάρη σε αυτούς οφείλεται η λειτουργία όλων των δομών υγείας.

2.Να μην περάσει ο ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ του Νομού ως ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥ και μέτρα που αφορούν τους μαθητές, τις δημόσιες υποδομές και τα σχολεία.
Και στο θέμα αυτό ζητάμε την κατεπείγουσα συζήτηση γιατί μόλις πέρασε το ΦΕΚ 417/Β/22.02.2016 που αποχαρακτηρίζεται ο Νομός Κεφαλονιάς από σεισμόπληκτος εκτός από Ιθάκη και Ερισο.

3.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Η Πώληση του στη Fraport, αλλά και η προσβλητική και ανεπίτρεπτη για τον λαό της Κεφαλονιάς στάση της Δημοτικής Αρχής κατά την άφιξη των στελεχών της εταιρείας στην Κεφαλονιά.

Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα ως κατεπείγον, για να ενημερωθεί ο λαός για αυτήν την πώληση, που μόνο δεινά φέρνει και νέα τεράστια οικονομικά βάρη που θα τα πληρώνουν για 40 και πλέον χρόνια οι λαϊκές οικογένειες.

4.ΜΥΡΤΟΣ: Δυο χρόνια μετά τους σεισμούς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των επισκεπτών, των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Δηλώσεις της κυβέρνησης λένε ότι ο Μύρτος δεν θα ανοίξει γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα.
Υπάρχει η ίδια ανησυχία και για τον δρόμο του ΧΑΡΑΚΑ που είναι σοβαρός ο κίνδυνος για τρίτη χρονιά να παραμείνει κλειστός.

Ζητάμε και το παραπάνω θέμα να συζητηθεί ως κατεπείγον, γιατί πρέπει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει άμεση παρέμβαση προς την κυβέρνηση, για την συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων που απαιτούνται χωρίς καμιά καθυστέρηση, ώστε να ανοίξει ο Μύρτος έγκαιρα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και έχοντας διασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια όλων.

Ζητάμε επίσης να μας απαντήσει η Δ. Αρχή στις παρακάτω ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1. Τι έχει πράξει για την άμεση ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ από την Σάμη 2 μήνες μετά από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων;
2.Αν προτίθεται να πάρει απόφαση στην συνεδρίαση του ΔΣ της 25.02.2016 για άμεση απομάκρυνση των κεραιών της Σάμης με ευθύνη του Δήμου Κεφαλονιάς;

Αργοστόλι 24 Φλεβάρη 2016

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γκισγκίνης   Γιάννης Κουρούκλης