Συνάντηση αναπληρωτή Δημάρχου με επιχειρηματίες για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 05:07

Συνάντηση αναπληρωτή Δημάρχου με επιχειρηματίες για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

Συνάντηση με τους επιχειρηματίες της Πλατείας και της οδού Π. Βαλλιάνου είχε το πρωί της Δευτέρας 22/2,  ο αναπληρωτής Δημάρχου και αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Κεφαλονιάς, Διονύσης Λυκούδης, με αφορμή την έλευση στο νησί μας των δύο αναδόχων που θα υπογράψουν τις συμβάσεις για να ξεκινήσει η ανάπλαση της Πλατείας Βαλλιάνου και της οδού Π. βαλλιάνου.

Όλο το έργο περιλαμβάνει την αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου του Αργοστολίου και θα ξεκινά από το Λιθόστρωτο, θα περνά από την οδό Π. Βαλλιάνου και την Πλατεία, θα συνεχίζει στην Ριζοσπαστών και θα καταλήγει στην 21η Μαΐου. Αρχικά όμως τα έργα θα ξεκινήσουν στην Π. Βαλλιάνου και την Πλατεία.

Πρόκειται για ένα σχέδιο, που θα δώσει εντελώς νέα εικόνα στο κέντρο του Αργοστολίου, σύγχρονη και ευρωπαϊκή, ενώ θα συμβάλει στο να καταστεί το κέντρο τουριστικός πόλος έλξης και πλουτοπαραγωγική πηγή για τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του νησιού.

an4

Η συζήτηση περιελάμβανε ενημέρωση από τον Αναπληρωτή Δημάρχου Διονύση Λυκούδη για τις αλλαγές στην Πλατεία, τις παρεμβάσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του έργου, τα χρονοδιαγράμματα που αυστηρά πρέπει να τηρηθούν, ώστε 01/10/2016 οι εργολάβοι να ξεκινήσουν και 30/04/2017 να ολοκληρώσουν τα έργα, καθώς και τις προσπάθειες που έγιναν τους προηγούμενους μήνες από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για να περατωθούν οι μελέτες και να γίνουν όσες τροποποιήσεις απαιτούνταν.

Αξίζει να τονιστεί πως όλοι οι επιχειρηματίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα σχέδια και την εντυπωσιακή αλλαγή που θα επέλθει στο κέντρο του Αργοστολίου, ενώ δήλωσαν σύμφωνοι με την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων από την Πλατεία μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη 2016 και αρωγοί στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για ένα «νέο Αργοστόλι», που θα αναδεικνύει τα ιστορικά σημεία του και τον πολιτισμό του.

Στο τέλος της συνάντησης ο αναπληρωτής Δήμαρχος έκανε την κάτωθι δήλωση: « Η πορεία για το νέο Αργοστόλι ξεκίνησε και κανένας δεν πρόκειται να μας εμποδίσει στην πορεία υλοποίησης του οράματός μας. Όσοι αντιδρούν θα απομονωθούν από την τοπική μας κοινωνία και θα μείνουν μόνοι τους ως νοσταλγοί του απόλυτου τίποτα. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι. Όσο πιο γρήγορα οι λίγοι αντιδρώντες το αντιληφθούν τόσο καλύτερα για αυτούς».




00 inkefalonia general ad 300X250