Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο η παράταση του προγράμματος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 14:58

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο η παράταση του προγράμματος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας

Κατεπείγουσα συνεδρίαση είχαμε σήμερα το μεσημέρι στο δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς. Το θέμα που συζητήθηκε και ήταν κατεπείγον διότι η προθεσμία υποβολής της Πρότασης έχει καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 22/2/2016 ήταν για την Έγκριση συμμετοχής και υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στην πράξη με τίτλο : «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο».

Την εισήγηση του θέματος έκανε η αντιδήμαρχος κα Γαρμπή, η οποία τόνισε για τον ρόλο του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας που εδώ και 36 μήνες λειτουργεί στην Κεφαλονιά και πλέον πήρε παράταση να λειτουργήσει για τα επόμενα τρία χρόνια. Το Κέντρο απασχολεί ήδη έναν ψυχολόγο και μία κοινωνική λειτουργό και αναμένεται να προστεθούν δύο ακόμη υπάλληλοι μία κοινωνιολόγος και μία νομικός.

DSC 0284DSC 0285DSC 0287DSC 0288DSC 0290DSC 0292

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η κα Γαρμπή, 54 γυναίκες πέρασαν από το Κέντρο, κατά τα τρία χρόνια της λειτουργίας του, στις 360 ώρες συμβουλευτικής που λειτούργησε.

«Μια πολύ σπουδαία παρέμβαση κοινωνικής ευαισθησίας συνεχίζεται για άλλα τρία χρόνια» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύσης Αραβαντινός και συνέχισε: «Βέβαια οι υπεύθυνοι του κέντρου θα πρέπει να έρθουν στο συμβούλιο και να ενημερώσουν εκτενώς τους συμβούλους. Δράσεις σημαντικές δεν πρέπει να τις περνάμε στο περιθώριο». Ο κ. Αραβαντινός ψήφισε θετικά.

Θετικά ψήφισε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ρουχωτάς, ο οποίος όμως εξέφρασε την απογοήτευσή του για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και την λειτουργία του: «Είναι ένα πλήρες αποτυχημένο πρόγραμμα. Το ψηφίζω όμως ελπίζοντας να λειτουργήσει τώρα».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης τόνισε πώς: «Η ουσία είναι πως το ζήτημα είναι ταξικό. Οι συνέπειες που έχουν οι γυναίκες δεν είναι λιγότερες από αυτές που έχουν οι άνδρες. Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας, έρχεστε και κάνετε μία στεγνή αναφορά του χρηματοικονομικού προγράμματος. Δεν υπάρχει περίπτωση, να λύσετε κανένα πρόβλημα. Εμείς ψηφίζουμε την πρότασή μας που είναι το πρόγραμμα να γίνει κρατικό και με μόνιμη την εργασία των υπαλλήλων».

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0293DSC 0297DSC 0299DSC 0300




00 inkefalonia general ad 300X250