ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επιχειρεί να μεταφέρει το κόστος των Νοσοκομείων στην Τοπική Διοίκηση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 10:02

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επιχειρεί να μεταφέρει το κόστος των Νοσοκομείων στην Τοπική Διοίκηση

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επιχειρεί να μεταφέρει το λειτουργικό κόστος των   μονάδων υγείας (νοσοκομείων, κέντρα υγείας κ.λ.π.) στην τοπική διοίκηση!!!

 

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας στο νομοσχέδιο για την «επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου» (σ.σ. παράλληλο πρόγραμμα), επιχειρεί να μεταφέρει το λειτουργικό κόστος των δημόσιων Μονάδων Υγείας στην τοπική διοίκηση (Δήμους, Περιφέρειες).

Όπως αναφέρεται σχετικά στην παραπάνω τροπολογία, «παρέχεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και στα Νομικά Πρόσωπα αυτών της επιχορήγησης, μέσω κονδυλίων του προϋπολογισμού τους, άμεσων και απαραίτητων λειτουργικών αναγκών των δημόσιων φορέων Υγείας». Με θράσος ο υπουργός Υγείας, Ανδρ. Ξανθός, έκανε λόγο για ...δυνατότητα που παρέχει η κυβέρνηση στους Δήμους(!!!), κρύβοντας ότι η πολιτική ΕΕ –κεφαλαίου- κυβέρνησης για εξοικονόμηση πόρων προς όφελος της ανταγωνιστικότητας και της ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, έχουν φέρει στο «αμήν» με τραγικές ελλείψεις τις μονάδες Υγείας. Κρύβει επίσης ο υπουργός Υγείας ότι το κόστος αυτό όσο η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία και στους ΟΤΑ θα ελαττώνεται, θα μετακυλύεται στον λαό με αύξηση δημοτικών τελών και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών. Η συγκεκριμένη τροπολογία της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη για την υγεία του λαού της Κεφαλονιάς και συνολικά της Ελλάδας, αφού ουσιαστικά φορτώνει σε Δήμους και Περιφέρειες την υποχρέωση χρηματοδότησης των δημοσίων φορέων Υγείας που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων.

Με το άρθρο αυτό η ευθύνη για τη λειτουργία Νοσοκομείων, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Μονάδων Ψυχικής Υγείας, Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που ανήκουν στα διοικητικά όρια του κάθε Δήμου ή Περιφέρειας, περνάει ουσιαστικά στην Τοπική Διοίκηση! Την ίδια στιγμή η χρηματοδότηση στους Δήμους από το κράτος συνεχώς μειώνεται, το ίδιο και η χρηματοδότηση συνολικά στην Υγεία. Μόνο στα νοσοκομεία τα τελευταία 5 χρόνια η μείωση της χρηματοδότησης έχει αγγίξει το 60%, 10.000 κρεβάτια έχουν κλείσει, χιλιάδες θέσεις είναι ακάλυπτες με αποτέλεσμα οι παροχές υγείας στο λαό συνεχώς να υποβαθμίζονται και ο κόσμος αναγκάζεται να καταφεύγει στην Ιδιωτική Υγεία, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη του. Η Δημοτική Αρχή (ΝΔ) ουσιαστικά βάζει πλάτη σε αυτήν την πολιτική αφού αποδέχεται τις περικοπές και ζητά νέες κρατικές αρμοδιότητες, ενώ η Περιφέρεια (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) ως «λαγός» αποφάσισε να ενισχύει οικονομικά τους γιατρούς που θα υπηρετούν στα νοσοκομεία της επικράτειάς της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις που αφορούν την υγεία του λαού, όταν μάλιστα στο Νομό υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα που καθιστούν οριακή την λειτουργία του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου στο Αργοστόλι και του Μαντζαβινάτειου στο Ληξούρι όσο και των υπόλοιπων μονάδων και δομών υγείας.

Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός!!!! Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καμιά εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας.

Καλούμε το λαό της Κεφαλονιάς να σηκώσει το ανάστημά του και να αντιπαλέψει συνολικά τα αντιασφαλιστικά - αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και την επίθεση που δέχεται και υποθηκεύει την ζωή και το μέλλον του.

Απαιτούμε πάρτε πίσω τον νόμο λαιμητόμο.

Όλοι στον αγώνα για μην πάει στην Βουλή αυτό το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ζητάμε άμεσα να μπει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα της υγείας στο νομό μας, και για την συγκεκριμένη τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση

Αργοστόλι 19 Φλεβάρη 2016 

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς.




00 inkefalonia general ad 300X250