Δ. Αραβαντινός – Σπ. Σαμούρης:« Ο,τι έχει ο καθένας δίνει»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 11:33

Δ. Αραβαντινός – Σπ. Σαμούρης:« Ο,τι έχει ο καθένας δίνει»

Επιστολή αναφορικά με το ζήτημα της παραχώρησης του Δημοτικού Κτηρίου Πόρου, απέστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός και Σπύρος Σαμούρης Πιο αναλυτικά το κείμενο τονίζει τα εξής: 

Αναφορικά με το ζήτημα της παραχώρησης του Δημοτικού κτηρίου στον Πόρο για αρχαιολογικές δραστηριότητες και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο κατά την συζήτηση που έλαβε χώρα στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6/7/2012 όσο και μετά από αυτήν, θέλουμε να καταστήσουμε σαφή τα εξής :

1. Σεβόμαστε και τιμάμε απεριόριστα (χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους) τον κ. Αντώνη Βασιλάκη για την συμβολή του στην σπουδαία αρχαιολογική έρευνα στα Τζανάτα του Πόρου, η οποία και την πολιτιστική μας κληρονομιά αναδεικνύει και την περιοχή κάνει ευρύτερα γνωστή, με όποια οφέλη αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία.

2. Αναγνωρίζουμε και επευφημούμε την συμμετοχή και υποστήριξη του Πανεπιστημίου SIMON FRAZER στην ανασκαφική δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

3. Κατ' ουδένα τρόπο αμφισβητήσαμε (και θα ήταν τραγικό αν γινόταν), την σπουδαιότητα της αρχαιολογικής σκαπάνης. Αποστασιοποιούμαστε πλήρως των χαρακτηρισμών που ευτελίζουν την αρχαιολογική έρευνα και επιδιώκουν να μειώσουν τη σημασία της.

4. Δεν υιοθετούμε μισαλλόδοξες αντιπαραθέσεις, ρεβανσιστικά απωθημένα και κοντόφθαλμες λογικές για μικροπολιτικά οφέλη, τα οποία πιστεύουμε ότι δεν προάγουν τα σοβαρά ζητήματα του τόπου, όπως δεν τα προάγει ούτε η αρρωστημένη ματαιοδοξία ούτε και η στείρα εγωπάθεια αλαζονικών ηγετίσκων. Ζητούμενο είναι τι θα κερδίσει ο τόπος και όχι τι θα ωφελήσει την προσωπική εικόνα κάποιων παραγόντων.

5. Όσοι είχαν αντίθετη άποψη για το θέμα όφειλαν να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τεκμηριώσουν τους προβληματισμούς τους. Κανένας δεν εμποδίστηκε, κανένας δεν αποκλείστηκε να καταθέσει την άποψή του. Πιστεύουμε ότι αυτό θα προσέφερε στο διάλογο. Αποφεύγουμε επιμελώς να ερμηνεύσουμε την απουσία τους ως απαξίωση και αδιαφορία προς το θεσμικό όργανο.

6. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η συνέχιση των ανασκαφικών εργασιών έχει ως απόλυτο προαπαιτούμενο την παραχώρηση του συγκεκριμένου κτηρίου στον Πόρο. Τι θα γινόταν δηλαδή αν αντί για το παραπάνω κτήριο παραχωρείτο κάποιο άλλο? Θα σταματούσαν οι αρχαιολογικές δράσεις? Πιστεύουμε - καλοπροαίρετα - ότι η εμμονή αυτή είναι αδιέξοδη. Δεν αποτελεί και δεν μπορεί να αποτελέσει το παραπάνω οίκημα τη μοναδική επιλογή για στέγαση του μουσείου. Δεν πρέπει να μπαίνουν εκβιαστικά διλήμματα. Η έρευνα θα συνεχιστεί και πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, ανεξάρτητα από το ποιο κτήριο θα παραχωρηθεί.

7. Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την βούληση της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από το δημοκρατικά εκλεγμένο τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πόρου και μάλιστα όταν αυτό αποφάσισε με απόλυτη ομοφωνία.

Κάποιοι ευφάνταστοι χαρακτήρισαν το κλίμα που επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο «πολεμικό»!. Γι αυτό κι εμείς περιμέναμε να σταματήσουν οι κλαγγές των όπλων, οι ιαχές, οι αλαλαγμοί και ο κουρνιαχτός για να εκφράσουμε τη θέση μας.

Σε όσους επιλέγουν να λοιδορούν το δημοτικό συμβούλιο, να μειώνουν με εμετικούς χαρακτηρισμούς πρόσωπα και θεσμούς και να επιχειρηματολογούν χλευάζοντας, απαντάμε ακολουθώντας το Λασκαράτειο πνεύμα :
«ότι έχει ο καθένας δίνει» !

ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ - ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250