Ο αντιδήμαρχος Πυλάρου για τις παιδικές χαρές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 11:15

Ο αντιδήμαρχος Πυλάρου για τις παιδικές χαρές

Είναι γνωστό ότι όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου μας δεν έχουν πιστοποιηθεί και όπως προέκυψε από μελέτη που ο Δήμος δρομολόγησε δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές για να λειτουργούν. Έτσι οδηγηθήκαμε στην αποξήλωσή τους που είναι η μόνη δυνατότητα που έχουμε για την προστασία των χρηστών τους.

Παράλληλα ο Δήμος έχει ήδη αποφασίσει,με δικά του χρήματα, να κατασκευάσει κατ" αρχήν μία σύγχρονη και πιστοποιημένη παιδική χαρά σε κάθε Δημοτική Ενότητα.Όπως αναφέρθηκε σε χθεσινά δημοσιεύματα σε πρώτη φάση στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι να γίνουν παιδικές χαρές σε 4 Δημοτικές Ενότητες και αμέσως μετά σε επόμενη φάση θα υπάρξει προγραμματισμός για τις υπόλοιπες.


Στη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου έχει προγραμματιστεί η παιδική χαρά να γίνει στην Αγία Ευφημία που είναι η Πρωτεύουσα αλλά και το κέντρο της Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής.

Παράλληλα στο Δήμο έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των χρημάτων που δικαιούνται οι Τοπικές Κοινότητες στην επικράτεια των οποίων έχουν τοποθετηθεί Ανεμογεννήτριες ,προκειμένου να γίνουν έργα Περιβαλλοντικού και γενικότερου Αναπτυξιακού περιεχομένου όπως υπάρχει υποχρέωση και προβλέπεται.

Μέχρι στιγμής από τις Ανεμογεννήτριες στην Αγία Δυνατή έχουν προκύψει από το 2011 για τα Μακρυώτικα γύρω στις 350.000 ευρώ.Αυτή τη στιγμή είναι εγγεγραμμένο στον Προυπολογισμό του Δήμου πίστωση 59130,29 ευρώ χρήματα που είναι διαθέσιμα.Ο Δήμος υποχρεούται στη συνέχεια να καθορίσει σύντομα να αποδοθούν και τα υπόλοιπα χρήματα για το σκοπό που ανωτέρω περιγράφεται.

Με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Μακρυωτίκων,που είναι σεβαστή,θα κατασκευαστούν με τα ανωτέρω χρήματα κατά σειρά και ανάλογα με τη ροή των χρημάτων τα εξής έργα:

1.Κατασκευή Παιδικής χαράς στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πυλάρου και
2.Κατασκευή γηπέδου 5χ5 στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Ποταμιανάτων.

Για να μην υπάρχει,λοιπόν ,παρεξήγηση αλλά και για σωστή ενημέρωση των συμπατριωτών μου ξεκαθαρίζω ότι η Παιδική χαρά που θα γίνει στα Μακρυώτικα από τα χρήματα των ΑΠΕ είναι άλλη από την Παιδική χαρά που έχει προγραμματίσει ο Δήμος για τη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου και η οποία θα γίνει στην Αγία Ευφημία.

ΜΑΚΗΣ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΑΡΟΥ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250