Αναξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά: «Δευτεροβάθμιος έλεγχος σχολείων - Αλήθειες και ψέματα»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 14:37

Αναξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά: «Δευτεροβάθμιος έλεγχος σχολείων - Αλήθειες και ψέματα»

Ευαισθητοποιημένοι από τους σεισμούς που έπληξαν το νησί μας το 2014 αλλά και από τους πιο πρόσφατους που άφησαν σημάδια στη Βόρειο Κεφαλονιά θέσαμε, στα πλαίσια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου το ζήτημα των δευτεροβάθμιων ελέγχων στα σχολεία και την επιτακτική ανάγκη για μελέτη της στατικής τους επάρκειας.

Τονίζαμε, μάλιστα, ότι ο Δήμος θα έπρεπε να συνεργαστεί με το Τεχνικό Επιμελητήριο της Κεφαλονιάς και να αγκαλιάσει τη σοβαρή πρωτοβουλία του προέδρου του ΤΕΕ κ. Σταύρου Τραυλού να προχωρήσει σε συμφωνία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητοι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στα σχολεία (αλλά και στα υπόλοιπα δημόσια κτήρια) του νησιού μας.

Ενώ λοιπόν περιμέναμε ότι η πρόταση μας θα είχε την απόλυτη αποδοχή της Δημοτικής Αρχής, δυστυχώς εισπράξαμε την απορριπτική έως και απαξιωτική απάντηση από τον Δήμαρχο, στη λογική ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων θα αναλάμβανε την διενέργεια των προαναφερθέντων ελέγχων (Και μην τον είδατε τον Παναή!).

Έτσι για μας ήταν μεγάλη η έκπληξη όταν στην κοπή της πίτας των Μηχανικών ακούσαμε ότι ο «άφαντος» για τη Σάμη και επι παντός επιστητού Αντιδήμαρχος κ. Λυκούδης στον χαιρετισμό που απέστειλε :

1) Εξέφραζε (προφανώς επηρεασμένος από την ημέρα αγάπης του Αγίου Βαλεντίνου) τον σεβασμό που τρέφει για τον κλάδο των Μηχανικών και την συμβολή τους στην ανάπτυξη του νησιού μας, έχοντας όλως παραδόξως ξεχάσει τον χλευασμό με τον οποίο στο πρόσφατο παρελθόν στόλιζαν τον πρόεδρο του ΤΕΕ, όταν του «πρότειναν» να αναλάβει... Δήμαρχος Βαρδιάνων!

2) Ανακοίνωνε με θριαμβευτικούς τόνους την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος, για την μελέτη στατικής επάρκειας των δημοσίων κτηρίων και σχολείων, υιοθετώντας έτσι αυτό που πριν λίγο καιρό μετά βδελυγμίας απέρριπτε και λοιδορούσε και αποκρύπτοντας ότι όλα αυτά δεν θα γίνονταν χωρίς τις πρωτοβουλίες που πήρε το ΤΕΕ Κεφαλονιάς.

Εμείς χωρίς μεμψίμοιρες λογικές επικροτούμε τη συγκεκριμένη δράση και χαιρετίζουμε την απόλυτη μεταστροφή- μετάλλαξη του Αναπληρωτή Δημάρχου μιας και δείχνει

1) Την αναγνώριση και τον σεβασμό του στην εκλεγμένη Κυβέρνηση της Χώρας και την συνεργασία του μ’ αυτή.

2) Την αναγνώριση και τον σεβασμό του στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Κεφαλονιάς και στα εκλεγμένα όργανα του.

3) Την αναγνώριση ότι με τα παιδιά μας και την ασφάλεια τους δεν μπορεί να παίζει κανείς και

4) Την αναγνώριση του ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε αυτά που όφειλε να κάνει, ειδικά για την περιοχή της Παλικής την κρίσιμη μετά τον σεισμό του 2014 περίοδο αλλά απλά διαχειρίστηκε τα προβλήματα της περιοχής με επικοινωνιακό τρόπο.

Η προσπάθεια όμως της Δημοτικής Αρχής να οικειοποιηθεί τις πρωτοβουλίες και δράσεις άλλων φορέων επειδή η ίδια έχει μηδενικό έργο να παρουσιάσει μας θυμίζει τον Γάλλο πρόεδρο Ζισκαρ ντ’ Εσταίν όταν στην πρόθεση του να δείξει πόσο δυνατή είναι η σχέση Ελλάδας και Γαλλίας είπε το αξέχαστο «Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας».

Από το Γραφείο Τύπου
της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ