Πάνω από 1.5 εκ. ευρώ για έργα στις κοινότητες που έχουν αιολικά πάρκα - άμεσα εκταμιεύσιμα 220.000 ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 19:55

Πάνω από 1.5 εκ. ευρώ για έργα στις κοινότητες που έχουν αιολικά πάρκα - άμεσα εκταμιεύσιμα 220.000 ευρώ

Ένα μείζον ζήτημα για τις τοπικές κοινότητες που έχουν στην επικράτειά τους αιολικά πάρκα βαίνει προς την οριστική διευθέτησή του όπως ανακοίνωσε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή.

 
Πιο συγκεκριμένα, η κα Γαρμπή ανακοίνωσε πως ο Δήμος ολοκλήρωσε τον προσδιορισμό των ποσών που του αντιστοιχούν από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών για τα έτη από το 2010 και εξής και οι προβλέψεις, με τις όποιες επιφυλάξεις για το 2016, μιλούν για πάνω από 1,5 εκατ. Ευρώ. Χρήματα που κατά 80% πηγαίνουν στις κοινότητες! Μάλιστα, ο υπεύθυνος μηχανικός του Δήμου έχει ήδη οριοθετήσει δύο πάρκα, ένα εκ των οποίων είναι εκείνο των Διλινάτων ενώ το δεύτερο βρίσκεται στα Μακρυώτικα.

Προς άμεση εκταμίευση αρχικά προσδιορίστηκε το ποσό των 220.000 ευρώ ενώ αυτό δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις προτάσεις των κοινοτήτων και την πορεία ωρίμανσης των έργων.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε. Παράλληλα, είναι και μια απάντηση σε όσους το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να αφήσουν αιχμές για την ορθή και χρηστή λειτουργία του Δήμου.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250