ΦΙ.Κ.Ο. : Ανοικτή επιστολή - διαμαρτυρία προς την Βουλευτή και τον υπουργό υγείας για το Ματζαβινάτειο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 12:09

ΦΙ.Κ.Ο. : Ανοικτή επιστολή - διαμαρτυρία προς την Βουλευτή και τον υπουργό υγείας για το Ματζαβινάτειο

Οι ΦΙ.Κ.Ο. και ο Επικεφαλής της Παρατάξεως και Δημοτικός Σύμβουλος, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την συνεχή υποβάθμιση του Ματζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου, μέσα από την συνεχή «αφαίμαξη» ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προς το Νοσοκομείο Αργοστολίου.

 

Θεωρούμε ότι αυτή η συνεχιζόμενη «αφαίμαξη», που αγγίζει πλέον τα όρια της ανηθικότητας, αποτελεί μέρος μίας συντονισμένης προσπάθειας στην κατεύθυνση του οριστικού κλεισίματος του Ματζαβινάτειου Νοσοκομείου, μέσα από την εργασιακή εξουθένωση των ελάχιστων που έχουν απομείνει.

Για το Ληξούρι και την Επαρχία Πάλλης, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από αυτήν, δεδομένου ότι το συνταξιοδοτηθέν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αργοστολίου, ήταν γνωστό προ πολλού στις εκάστοτε διοικήσεις του, πλην όμως ουδεμία ενέργεια εξεδήλωσαν για την έγκαιρη αναπληρωσή του, επιλέγοντας συνειδητά την εύκολη λύση της «αφαίμαξης» προσωπικού από το Ματζαβινάτειο.

Η υγεία αποτελεί το κορυφαίο κοινωνικό αγαθό, που οποιαδήποτε κυβέρνηση υποχρεούται να παρέχει στους πολίτες της και ως τέτοιο εμείς οι ΦΙ.Κ.Ο. το αντιμετωπίζουμε και είμαστε συμπαραστάτες σε οποιαδήποτε κινητοποίηση γίνεται για την απόλυτη εξασφάλισή του.

Αναγνωρίζουμε λοιπόν την απαρέγκλιτη ανάγκη πλήρους λειτουργίας και των δύο νοσοκομείων μέσα όμως από την απαίτηση άμεσης αναπλήρωσης, όχι μόνο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ήδη έχει συνταξιοδοτηθεί, αλλά και αυτού που επίκειται να συνταξιοδοτηθεί και το οποίο επίσης είναι γνωστό.

Το Ληξούρι και η Επαρχία Πάλλης, είχαν την τύχη να αναθρέψουν ευεργέτες, που κληροδότησαν το Ματζαβινάτειο, το οποίο για δεκαετίες προσέφερε τις άριστες υπηρεσίες του σε όλη την Κεφαλονιά.

Και γι΄αυτό δεν δικαιούται κανείς να τους το στερήσει. Πολύ περισσότερο όταν αποτελεί την μόνη σοβαρή, σοβαρότατη καλή υπηρεσία, που έχει απομείνει στην σεισμόπληκτη περιοχή του Ληξουρίου και της Επαρχίας Πάλλης, μετά την δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Κεφαλονιάς.

Κυρία Βουλευτής έχετε ευθύνη για τον τόπο που σας εξέλεξε.

Πότε και με ποιες ενέργειές σας θα εξαργυρώσετε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό σας;;;;

Από το Γραφείο Τύπου των ΦΙ.Κ.Ο.




00 inkefalonia general ad 300X250