Ευχαριστίες του Ο.Η.Ε. στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 14:31

Ευχαριστίες του Ο.Η.Ε. στην Κεφαλονιά

Με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στους διεθνείς εορτασμούς του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης έλαβε τις επίσημες ευχαριστίες του Διεθνούς Οργανισμού για τη συμμετοχή του Νησιού στις διεθνείς Εκδηλώσεις.

 

Συγκεκριμένα, στις 24 Οκτωβρίου 2015, στις 20.00, ως συμβολικό σημείο Ειρήνης άνοιξε ο ειδικός μπλε φωτισμός του ιστορικού Μνημείου του Οβελίσκου της πέτρινης Γέφυρας De Bosset στο Αργοστόλι ταυτόχρονα με περισσότερα από 200 Μνημεία σε 60 Χώρες ,μεταξύ των οποίων :οι Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο,  το Σινικό τείχος στην Κίνα,  ο πύργος της Πίζας στην Ιταλία, το Δημαρχείο στις Βρυξέλλες, η Ακρόπολη του Αμάν στην Ιορδανία , το Τζαμί Sheikh Zayed στο Άμπου Ντάμπι , η Plaza de Cibeles στη Μαδρίτη , ο αρχαίος Βουδιστικός Ναός Borobudur στην Ινδονησία , οι δίδυμοι ουρανοξύστες Petronas στη Μαλαισία , η Όπερα του Σίδνεϋ και άλλα εμβληματικά σύγχρονα ή ιστορικά Κτήρια και Μνημεία.

Επιπλέον η Κεφαλονιά, ως καθιερωμένο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νησί της  Ειρήνης , της Αλληλεγγύης και του Διαλόγου προσέθεσε και τη δική της φωνή στα υποστηρικτικά Μηνύματα του Διεθνούς Οργανισμού, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα περαιτέρω ευαισθητοποίησης της Παγκόσμιας κοινότητας στην ουσιαστικότερη αντιμετώπιση και φροντίδα της εν εξελίξει τραγωδίας των Προσφύγων στο Αιγαίο Πέλαγος, με την προβολή documentaire με επιμέλεια του      κ. Άγη Κονιδάρη και κ.Θωμά Βουτσινά.

Τέλος για την επιτυχημένη Οργανωτική Επιμέλεια της Εκδήλωσης, που είχαν Α/Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Κεκάτος με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. κ.Άγγελο Κωνσταντάκη σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε τις ευχαριστίες του ο κ.Δημήτριος Φατούρος, InternationalOfficer για Ελλάδα και Κύπρο του Διεθνούς Οργανισμού.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250