Ομόφωνη στήριξη προς τους αγρότες από το Δημοτικό Συμβούλιο (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 11:46

Ομόφωνη στήριξη προς τους αγρότες από το Δημοτικό Συμβούλιο (εικόνες + video)

Δυναμική εμφάνιση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έκαναν απόψε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεφαλονιάς.

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Γύρω στις 8.50 το βράδυ, και ενώ η συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη, οι αγρότες εμφανίστηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Είχε προηγουμένως, διαβαστεί το ψήφισμα τους από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμο Παπαναστασάτο και είχε γίνει η πρώτη τοποθέτηση από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Αγρότες: «Οδηγούμαστε στην εξαφάνιση»

Οι αγρότες, πήραν τον λόγο και μέσω του εκπροσώπου τους Διονύση Κουρκουμέλη, εξέφρασαν τους λόγους που τους έχουν οδηγήσει στις κινητοποιήσεις.

«Έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο. Ο λόγος που ήρθαμε εδώ είναι για να εκφράσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, που είναι αιτήματα όλου του ελληνικού λαού. Να μας δώσουν το δικαίωμα στην δημιουργία, γιατί πλέον είμαστε σε οριακό σημείο. Αυτή η πρόταση ήταν η χαριστική βολή. Οδηγούμαστε στην εξαφάνιση. Η κτηνοτροφία και η αγροτιά είναι μία παραδοσιακή ενέργεια στην Κεφαλονιά. Πρέπει λοιπόν αυτή η δραστηριότητά μας να ενισχυθεί και όχι να εξαφανιστεί. Η Ελλάδα είναι ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας. Ζητάμε, λοιπόν, την συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου. Θέλουμε να σταθείτε δίπλα μας στον αγώνα που δίνουμε για να μην εξαφανιστούμε. Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί και να μείνουμε όρθιοι. Ζητάμε την συμπαράστασή σας...

Από την πλευρά του, ο Παντελής Γασπαράτος εξέφρασε στο Σώμα τα αιτήματα των αγροτών και στάθηκε στα παρακάτω σημεία: «Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο» στον «ΦΠΑ στο 6%, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη» στην, «Μείωση οφειλών σε κερδοσκοπικά κεφάλαια μέσω της ΕΟΚ». Και συνέχισε για το «ασφαλιστικό: Ζητάμε να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑ και για το «φορολογικό: Ο συντελεστής φορολόγησης να παραμείνει στο 13% και όχι να μας το πάνε στο 25%. Να διατηρηθεί το αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ. Να αποσυρθεί το σχέδιο και να αρχίσει διάλογος από την αρχή».

Παρακάτω η τοποθέτηση των αγροτών στο δημοτικό συμβούλιο

https://www.youtube.com/watch?v=Qu7FJ28cQcw

Θεόφιλος: «Να αποσυρθεί η πρόταση και να ξεκινήσει διάλογος από το μηδέν»

Πριν φτάσουν οι αγρότες, είχε γίνει η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά, Θεόφιλου Μιχαλάτου, που ήταν η εξής: «Είναι μία πορεία κατιούσα από το 2010 μέχρι σήμερα. Τα πολιτικά κόμματά όταν ψήφισαν το μνημόνιο ήξεραν ότι έρχονται αυτά τα μέτρα. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο μηδέν, καθώς δεν υπάρχει διάλογος ουσιαστικός και προσπαθεί κάθε κόμμα να διαχειριστεί την «καυτή πατάτα» προσπαθώντας να έχει κομματικά οφέλη. Το ασφαλιστικό που θα έρθει στην βουλή ουσιαστικά θα οδηγήσει πολλά άτομα στην ανεργία. Βλέπουμε την Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα του μεσαίου χώρου να μην έχουν πρόταση» και κατέληξε: «Η Κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει την πρόταση για το ασφαλιστικό και να γίνει διάλογος από το μηδέν. Το δημοτικό συμβούλιο να βγάλει ψήφισμα ότι είναι αλληλέγγυο στους αγρότες και να καλεί τα κόμματα σε συζήτηση από μηδενική βάση».

Παρακάτω η τοποθέτηση του Θεόφιλου Μιχαλάτου

https://www.youtube.com/watch?v=nkGF-Kdhb8o

«Σας στηρίζουμε», τόνισε στην τοποθέτησή του και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ενώ όλες οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν ήταν στο πλευρό των αγροτών.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών Διονύσης Παπαδάτος τόνισε: «Κατεβήκαμε στους δρόμους μόνοι και αυτόνομοι, χωρίς καμία πολιτική σκεπή. Προσπαθούν να μας διασπάσουν, αλλά δεν θα το πετύχουν. Τα δίκαια αιτήματά μας, στο τέλος θα δικαιωθούν».

Αραβαντινός: «Κροκοδείλια δάκρυα της Δημοτικής Αρχής»

Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, Διονύση Αραβαντινού, ο οποίος μίλησε για «κροκοδείλια δάκρυα της δημοτικής αρχής» στο θέμα των αγροτών.

https://www.youtube.com/watch?v=S1nS06cF7pE

Κατά την συνεδρίαση, αποφασίστηκε να κλείσει ο δήμος για δύο μέρες Πέμπτη και Παρασκευή, ως ένδειξη συμπαράστασης και να καταψηφίσει η βουλευτής το Νομοσχέδιο.

Το ψήφισμα πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Κεφαλονιάς

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος επισημένει τα εξής :

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς στην χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ΟΜΩΦΩΝΑ να στηρίξει το ψήφισμα των αγροτών και επιπλέον:

  1. Αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλλονιάς την Πέμπτη και την Παρασκευή αντιδρώντας στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης
  2. Για πρώτη φορά ΟΜΟΦΩΝΑ το δημοτικό συμβούλιο καλεί την βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Αφροδίτη Θεοπεφτατου να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και το κοινό αίσθημα

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

DSC 0309DSC 0312DSC 0313DSC 0315DSC 0316DSC 0325DSC 0340DSC 0343DSC 0358DSC 0359DSC 0360DSC 0366DSC 0367DSC 0368DSC 0370DSC 0371DSC 0372DSC 0373DSC 0374DSC 0375DSC 0377DSC 0378DSC 0379DSC 0380DSC 0382




00 inkefalonia general ad 300X250