Ψήφισμα για ακύρωση της επέκτασης του LIDL στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 18:31

Ψήφισμα για ακύρωση της επέκτασης του LIDL στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το θέμα της επέκτασης του LIDL έφερε σήμερα στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο, ο Νικόλας Βαλλιανάτος, σε μία συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της αποκεντρωμένης.

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου η «Κράνη» Σταύρος Σπαθής, και το μέλος τη ΔΣ Κωνσταντίνος Πρέντζας, οι οποίοι επέδωσαν στον αρμόδιο για θέματα εμπορίου Περιφερειακό Σύμβουλο, κο Νικόλαο Βαλλιανάτο, την απόφαση του ΔΣ του συλλόγου, η οποία πάρθηκε μετά τη σύσκεψη των φορέων της 27ης Ιανουαρίου.

1. Συμμετοχή όλων των φορέων στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Λέμε όχι στα νομοσχέδια που εξαφανίζουν από το χάρτη τον μικρομεσαίο επαγγελματία και παραδίδουν τη χώρα στα ξένα συμφέροντα.

2. Συνάντηση του Δ.Σ. της ΚΡΑΝΗΣ με τη Βουλευτή κα Θεοπεφτάτου και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κο Δρακουλόγκωνα, καθώς και από κοινού συντονισμένες ενέργειες με τον Δήμο Κεφαλονιάς και το Επιμελητήριο, έτσι ώστε να αποτραπεί, η φαραωνικού τύπου επέκταση, της αλυσίδας super-market, LIDL!

3. Να παρθεί απόφαση του αρμοδίου Υπουργού ώστε να μην ισχύσει η απόφαση της αποκεντρωμένης που εγκρίνει την επέκταση της πολυεθνικής αλυσίδας super – market LIDL.

Το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία, από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Από την Κεφαλονιά, το παρών στην συνεδρίαση έδωσαν η περιφερειακή σύμβουλος Σουζάνα Πεφάνη και ο Γιώργος Τσιλιμιδός.

DSC 0007DSC 0009DSC 0011DSC 0012DSC 0015DSC 0017DSC 0018DSC 0019

 




00 inkefalonia general ad 300X250