Διευκρινίσεις από το Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 09:29

Διευκρινίσεις από το Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο ως Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεφαλλονιάς διευκρινίζω τα παρακάτω :

 

Ο δρόμος ο οποίος διέρχεται από την περιοχή του Καλού Όρους ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου και επομένως σωστά ο Δήμος ζήτησε από ιδιώτη εργολάβο τον καθαρισμό του από το χιόνι, ο οποίος όμως αποχώρησε όταν διαπίστωσε ότι εκτελούσε την εργασία άλλος εργολάβος που είχε ορίσει η Περιφερειακή Ενότητα. Καλό θα είναι όμως, στις περιπτώσεις που το οδικό δίκτυο ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου, να υπάρχει προσυννενόηση με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών.

Επίσης διευκρινίζουμε ότι το μηχάνημα (GRADER) που πραγματοποίησε τον εκχιονισμό στην Εθνική Οδό Αργοστολίου–Σάμης κατόπιν συνεννόησης με την Περιφερειακή Ενότητα, είναι ιδιοκτησίας του Δήμου και είχε χειριστή Δημοτικό Υπάλληλο. Το GRADER ιδιοκτησίας της Περιφερειακής Ενότητας που έχει παραχωρηθεί στον Δήμο βρίσκεται στο συνεργείο για επισκευή.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου, η οποία συνέδραμε στον εκχιονισμό που έκανε ο Δήμος στο δρόμο Διλινάτα – Φάλαρη – Σινιόρι. Επίσης η Εθελοντική Ομάδα κατά τις βραδινές ώρες έχει αναλάβει να ρίχνει αλάτι για την αποφυγή δημιουργίας πάγου στο κατάστρωμα της οδού.

Σε κάθε περίπτωση η χθεσινή ανακοίνωση μας αποσκοπούσε στην ενημέρωση των πολιτών για την κατάσταση του οδικού δικτύου, ώστε να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα και ταλαιπωρία του κόσμου.

Αργοστόλι 19/01/2016

Ο Α/Δήμαρχος

Πολιτικής Προστασίας

Σπυρίδων Ματιάτος