«Φωτιά» στη συζήτηση για το σχέδιο δράσης στον τουρισμό: Ο Ναρκισσισμός, οι ειρωνείες και οι εντάσεις! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016 12:33

«Φωτιά» στη συζήτηση για το σχέδιο δράσης στον τουρισμό: Ο Ναρκισσισμός, οι ειρωνείες και οι εντάσεις! (video)

Ένταση προκλήθηκε, κατά την συζήτηση του θέματος «έγκριση ετήσιου σχεδίου δράσης Τουριστικής Προβολής 2016» «Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Κεφ/νιάς σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για το 2016, ορισμός εκπροσώπων και κάλυψη εξόδων μετακίνησης και διαμονής».


Για μία ακόμη φορά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, εμφανίστηκε εριστικός και ειρωνικός και από τις πρώτες λέξεις της εισήγησης, «προκάλεσε» την αντιπολίτευση λέγοντας ειρωνικά την λέξη «κουρελόχαρτο» για το πρόγραμμα του ετήσιου σχεδιασμού, λέξη που την είχε χρησιμοποιήσει ο Διονύσης Αραβαντινός σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Αραβαντινός: «Ο Βαγγέλης Κεκάτος διακατέχεται από Ναρκισσισμό»

Αυτό φυσικά προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και ο σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύσης Αραβαντινός δεν το άφησε ασχολίαστο λέγοντας χαρακτηριστικά πως : «Ο Βαγγέλης Κεκάτος διακατέχεται από έναν ναρκισσισμό σε αυτό που κάνει. Δεν αντέχει σε κανένα είδος κριτικής. Η κριτική γίνεται για να αλλάξει προς το καλύτερο το σκηνικό στο τουριστικό τοπίο. Θα ήθελα οι προτάσεις για τον τουρισμό να είναι πιο συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τις συμπεριφορές του Κεκάτου, ο οποίος ουδέποτε έχει κάνει αναφορά των πεπραγμένων στις τουριστικές εκθέσεις».

Θεόφιλος: «Να στοχεύσουμε σε μία συγκεκριμένη αγορά»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε πως : Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον Βαγγέλη Κεκάτο. Θεωρώ όμως ότι έχουμε κάνει ένα «έγκλημα» εις βάρος της Κεφαλονιάς. Στην τουριστική επιτροπή μετέχει ένα όργανο που λέγεται Επιμελητήριο. Σταμάτησα να έρχομαι για να δείξω μια διαμαρτυρία σε κάποια πράγματα που δεν συμφωνούσα.

Η αντίθεσή μου είναι ότι έπρεπε κ. Κεκάτε, να πιέσετε τον δήμο και την οικονομική υπηρεσία, να βάλετε στην άκρη 50.000 ευρώ και να στοχεύσουμε σε μία αγορά όπως π.χ σε Γαλλία ή Γερμανία, ώστε να έχουμε αποτελέσματα.

Πρέπει να επενδύσουμε κάπου και όχι απλά να πηγαίνουμε σε εκθέσεις. Εγώ δεν έχω απωθημένα μαζί σας, εγώ θέλω να ξοδέψουμε χρήματα για μία συγκεκριμένη ενέργεια. Προτείνω ο δήμος να αυξήσει τον προϋπολογισμό και να εξουσιοδοτηθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και να βρει στην Γερμανία ένα γραφείο και έναν συνεργάτη, ώστε τον Οκτώβριο να έχουμε τα αποτελέσματα».

DSC 0119DSC 0121

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Ενωμένης Τετράπολης» Βασίλης Ρουχωτάς δήλωσε: «Πηγαίνετε να δείτε τις λακκούβες στους δρόμους και αφήστε τις εκθέσεις . Δεν θεωρώ ότι η συζήτηση είναι σοβαρή».

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης χαρακτήρισε «μεγαλειώδη την παρουσία του Κεκάτου στον τουρισμό», συμφώνησε ωστόσο με την πρόταση του Θεόφιλου Μιχαλάτου για στόχευση σε μία συγκεκριμένη αγορά, δίνοντας έμφαση στην εσωτερική αγορά.

Την ώρα της συζήτησης για το θέμα του τουρισμού αποχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά» Μάκης Δημητράτος, δηλώνοντας πως δεν αντιμετωπίζεται με σεβασμό από τον δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης Νίκο Παπαδάτο.

Η εισήγηση πέρασε με ψήφους μόνο των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Η κουβέντα για τον τουρισμό στο παρακάτω βίντεο ξεκινάει στο σημείο 5.20΄.00’’

https://www.youtube.com/watch?v=zDoinAZmztY




00 inkefalonia general ad 300X250