Δημοτικό Συμβούλιο: «Το προλαμβάνειν καλύτερο από το θεραπεύειν…» - Και τώρα αγώνας για να «κατέβουν» οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη Σάμη (video)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 12:13

Δημοτικό Συμβούλιο: «Το προλαμβάνειν καλύτερο από το θεραπεύειν…» - Και τώρα αγώνας για να «κατέβουν» οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη Σάμη (video)

Το προλαμβάνειν - λένε – είναι καλύτερο από το θεραπεύειν, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να αποτελεί έναν... μπούσουλα για την Δημοτική Αρχή.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Χθες αποδείχθηκε - στο πολύ σημαντικό κατεπείγων θέμα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Σάμη - πως η αδράνεια και η εγκατάλειψη της Δημοτικής

Αρχής στην περιοχή της Σάμης, μπορεί να επιφέρει σημαντικά προβλήματα, για τα οποία πλέον χρειάζεται να υπάρξει μία άμεση λύση.

Δεν πήρε... μυρωδιά!

Και αυτό το λέμε διότι τον τελευταίο χρόνο μπήκαν στην περιοχή επιπλέον κεραίες, τις οποίες η δημοτική αρχή δεν πήρε... μυρωδιά!

Ως εκ τούτου, κάτοικοι και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γαβρίλης Ρασσιάς, βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να δουν τι θα κάνουν σε αυτό το σημαντικό θέμα και τι λύση θα δοθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

https://www.youtube.com/watch?v=YzCaO9aOhg4

«Είμαστε αποφασισμένοι να τις βγάλουμε τις κεραίες της Cosmote. Ο καρκίνος θερίζει στην Σάμη. Τις κεραίες τα έχουμε σε 100 μέτρα ακτίνα από τα παιδιά μας και σε 15 μέτρα ακτίνα από την εκκλησία. Θέλουμε οπωσδήποτε να φύγουν. Να μας συμπαρασταθείτε που θα καταφύγουμε την επόμενη εβδομάδα στην δικαιοσύνη» ήταν τα λόγια του κ. Ρασσιά.

Θεόφιλος: «Να αντιδράσουμε δυναμικά με κινητοποιήσεις κατοίκων»

Σημαντική τοποθέτηση έκανε o επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Αν κινήσουμε νομική διαδικασία για να απομακρυνθεί η κεραία, σε 10 χρόνια θα είμαστε πάλι εδώ και θα μιλάμε γι΄αυτές .

Το θέμα ήταν να τρέξουμε να το προλάβουμε. Το κακό είναι πως σαν δημοτική αρχή. Δεν αντιδρούμε γρήγορα βλέπουμε να γίνεται το κακό και μετά ακολουθούμε. Πρέπει να προλαβαίνουμε κάτι και όχι μετά που έχει γίνει να τρέχουμε να λύσουμε το θέμα. Θα πρέπει η τοπική κοινωνία να επαναστατήσει και να δημιουργήσει πρόβλημα στην Cosmote.

Δεν θεωρώ ότι λύνει κάποιο πρόβλημα το ψήφισμα. Και κακώς δεν αντιδράσαμε τότε που έμπαινε η κεραία. Πρέπει όμως τώρα να αντιδράσουμε δυναμικά με κινητοποιήσεις των κατοίκων, στον χώρο της κεραίας. Εμείς ψηφίζουμε 10 τέτοια ψηφίσματα, αλλά δεν θα μας δώσει τη λύσει ένα ψήφισμα».

https://www.youtube.com/watch?v=fzRp4jnpxF0

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά» Μάκης Δημητράτος τόνισε: «Πρέπει να το κάνουμε ευρέως γνωστό αυτό το πρόβλημα. Δεν υπάρχει χάρτης χωροθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Πρέπει εκτός από το ψήφισμα υπάρχουν και άλλες ενέργειες και θέλει πολύπλευρή πίεση».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης δήλωση: «Δεν είναι το πρόβλημα μόνο στην Σάμη, αλλά σε όλη την Κεφαλονιά και σε όλη την Ελλάδα. Το νομικό πλαίσιο τους δίνει αυτή τη δυνατότητα να κάνουν αυτή την ασυδοσία. Πρέπει να συμμετέχει το δημοτικό συμβούλιο στην κινητοποίηση για να κατεβάσουμε τις κεραίες».

Ο Βασίλης Ρουχωτάς επικεφαλής της «Ενωμένης Τετράπολης» δήλωσε: «Πρέπει και νομικά και με κινητοποιήσεις να αντιδράσουμε. Είναι επιβεβλημένο να τεθεί μπροστά ο Δήμος».

Αραβαντινός : «Να μπούμε σε αποτελεσματικό ακτιβισμό»

Ο Διονύσης Αραβαντινός σύμβουλος με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» δήλωσε επί του θέματος: «Πρέπει να προβούμε σε δικαστικές διαδικασίες, αλλά θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να μπούμε σε έναν αποτελεσματικό ακτιβισμό που θα κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για τα συμφέροντά της . Να γίνει μία επιτροπή δημοτικών συμβούλων και κατοίκων της Σάμης που θα βρει το διευθύνοντα σύμβουλο της Cosmote και θα το απειλήσουν πως αν δεν φύγουν οι κεραίες και θα γίνει μαζική ακύρωση συμβολαίων στην εταιρία».

Τα «αίματα» στην κουβέντα άναψαν αρκετές φορές και κάπου εκεί ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης πρότεινε να αναλάβει ο ίδιος τον συντονισμό των κινητοποιήσεων (είχε προηγηθεί δήλωση κατοίκου της Σάμης, πως ο αντιδήμαρχος είναι εξαφανισμένος από την περιοχή)...

Όπως αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες θα γίνει συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων με μέλη του τοπικού συμβουλίου της Σάμης για να αποτασιστεί ο τρόπος αντίδρασης, ενώ υπάρχει σκέψη και για μποϊκοτάζ των κατοίκων στις συνδρομές της κινητής της εταιρίας.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες τις κινήσεις που θα γίνουν πάνω σε αυτό το σημαντικό ζήτημα...

DSC 0098DSC 0099DSC 0100DSC 0101DSC 0102DSC 0103DSC 0104DSC 0105DSC 0106DSC 0107DSC 0108DSC 0109DSC 0110DSC 0115DSC 0116DSC 0119DSC 0122DSC 0127DSC 0129DSC 0130DSC 0135DSC 0138DSC 0140DSC 0141DSC 0143DSC 0144




00 inkefalonia general ad 300X250