Ελπίδα Κατσαΐτη: «Οι λόγοι που παραιτήθηκα»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 12:19

Ελπίδα Κατσαΐτη: «Οι λόγοι που παραιτήθηκα»

Κύριοι,
            Θυμάστε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διαδημοτικής,  κατά ένα περίεργο και ευτυχή τρόπο είχαμε πλήρη απαρτία.( Γαλάτης Αγγ, Μοσχονάς Αλεξ., Πυλαρινός Δημ, Μιχαλάτος Θεόφ., Σολωμός Σπυρονικ, Καβαλλιεράτος Θεοτ, Βαγιωνίτης Γερ, Κατσαϊτη Ελπ, Μαρκέτος Αγγ.(είχε φύγει την ώρα  της ψηφοφορίας), Κοκκόσης Διον., Κουνάδης Νικ..


Περάσαμε 4 επιτροπές στην οποίες κανένας δεν έφερε αντίρρηση ως πρός τα πρόσωπα εκτός από την επιτροπή προμηθειών, στην οποίαν ο Πρόεδρος  μετά από συνεννόηση μεταξύ Εμού, του Δημάρχου και του Ιδιου, πρότεινε εμένα σαν υποψήφια.
            
              Τότε ο αντιπρόεδρος  Μοσχονάς Αλέξανδρος, έθεσε θέμα ότι επειδή
εγώ ήμουν και πρίν στην επιτροπή αυτή, ήθελε να είναι μέλος ο ίδιος.
Εξήγησα ότι η επιτροπή αυτή από όταν συστάθηκε είναι ανενεργή, επομένως εγώ δεν έχω προσφέρει καθόλου τις υπηρεσίες μου σε αυτήν.


Στην συνέχεια ο κ. Μοσχονάς επικαλέστηκε, το ότι επειδή αυτός δεν είναι κάπου, ήθελε να είναι σε μια επιτροπή. Προφανώς το οτι είναι αντιπρόεδρος δεν του έφθανε και κατά περίεργο τρόπο η μόνη επιτροπή που ήθελε ήταν η επιτροπή προμηθειών, γιατί τις άλλες τις πέρασε χωρίς να εκδηλώσει ενδιαφέρον.Eκεί λοιπόν τέθηκε θέμα ψηφοφορίας μεταξύ εμού και του κ. Μοσχονά.

Η διαδικασία αυτή ,ΗΘΙΚΑ, ρωτώντας δικηγόρο και από τον Δήμο, δεν θα έπρεπε να γίνει για τους εξής λόγους:


1. Όταν ορίζονται πρόσωπα από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο στο τραπέζι, δεν επιτρέπεται η υποβολή άλλης υποψηφιότητας.
2. Δεν επιτρέπεται μυστική  ψηφοφορία παρά μόνο φανερή και
3. Από την στιγμή που ο ίδιος ο Πρόεδρος προτείνει πρόσωπο είναι υποχρεωμέ-νος να το στηρίξει φανερά  και όχι να λέει « συμβαίνουν και αυτά »

Συνεχίζοντας σας ενημερώνω, ότι  εγώ το μόνο <<λάθος>> για κάποιους που έκανα ήταν να ρωτήσω από ποιό ποσό και πάνω θα είμαι υπεύθυνη σε αυτήν την επιτροπή. Ειπώθηκαν διάφορα  τότε πάνω στο τραπέζι για τα ποσά, μάλιστα ο πρόεδρος είπε ότι αν εγώ θα είμαι υπεύθυνη απο μηδενικό ποσό , αυτός θα δώσει άμεσα την παραίτησή του. Μείναμε στο να ελέγξουν και να με ενημερώσουν για το ποσό.


Αργήσαμε πάρα πολύ καιρό να συνεδριάσουμε και όταν αυτό επρόκειτο να γίνει λίγο πρίν την συνεδρίαση,ο κ, Γαλάτης έθεσε θέμα ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί μου  και μπροστά στο δήμαρχο είπε,ή αυτή ή εγώ. Είπε ότι θέλει τον κ. Μοσχονά και τον κ. Κοκκόση γιατί μόνο με αυτούς μπορεί να συνεργαστεί. Επειδή πάτησα πόδι, γιατί ποτέ ο Πρόεδρος δεν μου ζήτησε την συνεργασία μου, με την παρέμβαση του Δημάρχου απεσύρθη το θέμα  για επόμενη φορά.

            Και η επόμενη φορά ήταν η συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, με
τον κ. Μοσχονά να επικαλείται μια ανυπόστατη δικαιολογία την οποίαν τα μέλη κατά πλειοψηφία δέχτηκαν, δίνοντας στην ψηφοφορία 2 ψήφους σε μένα, 7 στον κ. Μοσχονά και 1 λευκό.

Εδώ θέλω να σας επισημάνω, ότι πριν φθάσουμε στην ψηφοφορία και μέχρι να ετοιμαστούν τα ψηφοδέλτια, ο πρόεδρος έβαλε θέμα, το ποια τράπεζα πρέπει να χρησιμοποιεί η Διαδημοτική για τα χρήματα και τις πληρωμές του προσωπικού και πρότεινε εμένα να το χειριστώ, κάτι που μου ειχε αναθέσει και πριν μερικούς μήνες με ομόφωνη απόφαση η Οικονομική Επιτροπή. Συζητήσαμε το θέμα , τον ενημέρωσα για επιτόκια κλπ και του πρότεινα λύση την οποίαν απεδεχθήκατε ομόφωνα  τα μέλη του συμβουλίου.


Όπως όμως καταλαβαίνετε με θεωρήσατε  ικανή και αρμόδια να φροντίσω για την καλλίτερη αξιοποίηση των χρημάτων και πληρωνών της διαδημοτικής, όχι όμως ικανή να ξέρω τι  γίνεται με τις προμήθειες  και προτιμήσατε  τον κ. Μοσχονά.

Ξέρω ότι οι λόγοι για τους οποίους <<πρέπει να φύγω από τη διαδημοτική >> είναι άλλοι, όπως το θέμα των προμηθειών ,για το οποίο ποτέ όσο ήμουν υπεύθυνη δεν ενημερώθηκα, ούτε εγώ ούτε ο κ. Μαρκέτος , επίσης υπεύθυνος, το ότι αντέδρασα στον μισθό αντιπροέδρου ,κάποιο ποσό  6500 ευρώ περίπου,που αρνήθηκα να ψηφίσω, μέχρι να μου εξηγήσουν τι είναι,  όπως και το ότι ήμουν αντίθετη στην προκήρυξη της  λειτουργίας του εργοστασίου από ξένους, την στιγμή που ο διευθυντής και οι εργαζόμενοι έλεγαν ότι μπορούν να το δουλέψουν πολύ φθηνά μόνοι τους και το γράφει μάλιστα και η σχετική σύμβαση, το ότι για το θέμα αυτό ζήτησα από τον Πρόεδρο να κάνει έρευνα και να μας ενημερώσει, κάτι που δεν έκανε ποτέ καθώς  και διάφορα άλλα.

Οσο όμως και να είναι, ΗΘΙΚΑ, επαναλαμβάνω, η διαδικασία αυτή, διάτρητη και κατά την γνώμη μου να περιέχει « περίεργα» στοιχεία που προκαλούν εύλογα πιστεύω απορίες στον καθένα,   επειδή  από τον τρόπο ψηφοφορίας τον δικό σας, κατάλαβα οτι δεν είμαι επιθυμητή ανάμεσά σας, και επειδή εγώ είμαι αυτή που είμαι και δεν προτίθεμαι να σκύψω το κεφάλι για κανένα λόγο, με την επιστολή μου αυτή ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ.

Λυπάμαι για την εκτίμηση στο πρόσωπό μου ,νομίζω ότι οι όσες παρεμβάσεις μου ήταν επικοδομητικές, αντίθετα με άλλους που δεν είχαν κάν άποψη, βέβαια  αυτό δεν βόλευε κάποιους .
Λυπάμαι όμως ακόμη και για έναν άλλο λόγο, γιατί ενώ φαινομενικά όλοι ανήκουμε στην ίδια παράταξη, κάποιοι έχουν φροντίσει να μας χωρίσουν σε ευνοούμενους και μη.
Τέλος ευχαριστώ πολύ τον Κύριο που με ψήφισε, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου καθώς και τον Κύριο που ψήφισε λευκό για την εκτίμησή του.
Τους γνωρίζω και τους δύο.


                                                                                   ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
κ. Αλέξανδρο Παρίση

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
κ. Κων/νο Γαλιατσάτο