Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά: Mείωση στο 50% στα τέλη κοινόχρηστων χώρων για όλους

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 14:09

Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά: Mείωση στο 50% στα τέλη κοινόχρηστων χώρων για όλους

Αντιπαράθεση σχετικά με τη μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων είχαμε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν, κατά τη διάρκεια τη συνεδρίασης η δημοτική αρχή πρότεινε διατήρηση του καθεστώτος μείωσης των τελών κατά 50 % στην Παλική, λόγω του γεγονότος ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των κοινόχρηστων χώρων της περιοχής.

Ο δημοτικός σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά κ. Διονύσης Αραβαντινός, πρότεινε την επέκταση του μέτρου σε όλες της περιοχές της Κεφαλονιάς.

« Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Κεφαλονιά ως ένα νησί, και όχι ως κομμάτια. Συνέβησαν οι πλημμύρες, ο πρόσφατος σεισμός και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ενιαία» υποστήριξε, και πρότεινε τη μείωση κατά 50% σε όλες τις περιοχές.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Ενωμένης Τετράπολης κ. Ρουχωτάς πρότεινε τη μείωση των τελών κατά 50% στην Παλική και κατά 30% στις άλλες περιοχές.

Την ταξική και άδικη φύση των τελών των τραπεζοκαθισμάτων υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κουρούκλης γιατί αντιμετωπίζονται όλοι το ίδιο χωρίς να υπάρχει διάκριση των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων,  προτείνοντας τη μείωση ή κατάργηση των τελών και την αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο κ. Δημητράτος υποστήριξε την παραχώρηση δωρεάν έως 10  τετραγωνικά και από εκεί και πάνω να υπάρχει διαβάθμιση με τις τρέχουσες τιμές , μειωμένες κατά 30%.

Ο κ. Ηλίας Παρίσης πρότεινε τη διατήρηση στο μισό των τελών για την Παλική.

Θεόφιλος Μιχαλάτος:

Δε ήρθαμε εδώ για λαϊκίσουμε και να γίνουμε αρεστοί. Τα ανταποδοτικά τέλη πρέπει να συμβαδίζουν με τα έξοδα του Δήμου.

Είναι μια ευκαιρία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ο δημότες , αλλά και οι επιχειρήσεις , ο δήμος να δείξει το πραγματικό πρόσωπο του και να αλλαχθεί η εισήγηση με μείωση 50% για όλους.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250